چکیده| گفت‌وگوی کیوان کثیریان با رضا مقصودی و اشکان راد در برنامه «خط فرضی»:

وقتش رسیده که سلطه سینمای کمدی در سینما شکسته شود/ وظیفه سینمای کمدی راه‌اندازی سینماست

کد خبر: 659872
|
۱۴۰۳/۰۲/۲۲ ۱۳:۰۰:۰۱
| |

کیوان کثیریان در برنامه جدید «خط فرضی» به تحلیل دلایل اوج گرفتن سینمای کمدی در ایران و ویژگی‌های آن پرداخته است. مهمانان این برنامه که به صورت هفتگی از «اعتمادآنلاین» منتشر می‌شود رضا مقصودی فیلمنامه‌نویس، کارگردان و مدرس سینما و اشکان راد، دکترای فلسفه و منتقد سینما هستند. 

به گزارش اعتمادآنلاین، در بخشی از این گفت‌وگو که در ادامه از نظر شما خواهد گذشت، رضا مقصودی درباره دلیل پرطرفدار شدن سینمای کمدی در محدوده‌های زمانی خاص در ایران صحبت کرده و معتقد است امروز دیگر باید سلطه این ژانر در سینمای ایران شکسته شود و فیلمسازان به سراغ دیگر ژانرها بروند. مشروح صحبت‌های او را در ادامه ببینید و بخوانید:

 

فیلم‌های «لیلی با من است» یا «اجاره‌نشین‌ها» به شما می‌گوید حالا که از فضای انقلاب کمی فاصله گرفته‌ایم، می‌توانیم بخندیم و شاد باشیم/«مارمولک» به شما می‌گوید می‌توانید در مورد چیزهایی حرف بزنید که تا حالا نمی‌توانستید

مقصودی: یا کارهای وودی آلن که به شدت انتقادی هستند، یعنی فضا ایجاد می‌کنند برای اینکه تو بتوانی حرف بزنی. در واقع من نقش سینمای کمدی در جامعه ایران را عرض می‌کنم. فیلم‌هایی که مثال زدم در جامعه تاثیرگذار هستند. جامعه را به سمت دیگری هدایت می‌کنند. «مارمولک» به شما می‌گوید می‌توانید در مورد چیزهایی حرف بزنید که تا حالا نمی‌توانستید، همین‌طور «لیلی با من است». یا «اجاره‌نشین‌ها» به شما می‌گوید حالا که از فضای انقلاب کمی فاصله گرفته‌ایم، می‌توانیم بخندیم و شاد باشیم.

سینمای کمدی کارهای مهمی می‌کند/ وظیفه سینمای کمدی راه‌اندازی سینماست/ یکی از سایت‌ها تیتر زده بود، پایان سلطه کمدی/ چند سال سینمای کمدی سلطه داشت و چرخ سینما چرخید زمان آن رسیده که این سلطه شکسته شود

*آن ‌هم در گرماگرم جنگ.

مقصودی: بله. سینمای کمدی کارهای مهمی می‌کند. حتی همین الان عرض می‌کنم بعد از کرونا و اتفاقات سیاسی‌اقتصادی‌ای که افتاد و مردم در وضعیت بدی قرار گرفتند و اساساً سینما افت کرد، سینما با هر تعریف و شرایطی که الان هست، سینمای کمدی کمک می‌کند که این چرخ راه بیفتد. حالا می‌توانیم نقد داشته باشیم اما یک وظیفه اصلی را انجام می‌دهد و آن هم راه‌اندازی سینماست. امروز تیتری را دیدم در یکی از سایت‌ها که گفته بودند پایان سلطه کمدی. یعنی مثلاً با آمدن فیلم «مست عشق»، این خیلی خوب است. یعنی چند سال سینمای کمدی این سلطه را داشت برای اینکه بتواند فضا را عوض کند و چرخ سینما بچرخد و حالا وقتش است که این سلطه برداشته شود و ژانرهای دیگر تولید شود.

باید ژانرهای گوناگونی در سینما ببینیم که یکی از آنها کمدی است

*بله ژانرهای دیگر تولید بشود در کنار کمدی. یعنی کمدی هم یک ژانری است که همیشه مورد اقبال بوده و خنده همیشه برای مردم جذاب است.

مقصودی: ما به رنگ‌آمیزی احتیاج داریم. در سینماهایمان باید رنگ‌های مختلفی ببینیم. ژانرهای گوناگونی را در سینما ببینیم که یکی از اینها کمدی است.

 

مشروح این گفت‌وگو را اینجا ببینیم و بخوانیم.

 

  • ناشناس ارسالی در
    شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳

    چندتا شهر در اقلیم ها و فرهنگ های مختلف که سبک های معماری قدیمی را حفظ کنند و با همونا خلاق هم باشند داریم؟

  • ناشناس ارسالی در
    شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳

    یک شهر که معمارها خراب کنند بسازند خراب کنند بسازند خراب کنند بسازند داریم؟

  • ناشناس ارسالی در
    شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳

    احتمالا به اون شهری که خراب میکنند میسازند میشه از شهر ماکت استفاده کرده.چندتا شهر در اقلیم ها و فرهنگ های مختلف با حفظ قبلی ها و خلاقیت؟

  • ناشناس ارسالی در
    شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳

    شهرک سینمایی دست سینما گر ها است؟

دیدگاه تان را بنویسید