المنت میله ای چیست؟ چرا باید استفاده کنیم؟
المنت میله ای از جمله المنت هایی است که کاربرد زیادی در زمینه صنعت دارد. این المنت از روکش های لوله ای مسی، استیلی و آلومینیومی نیز ساخته می شود.
سیم نیکل کروم و خاک اسید عایق شده در داخل لوله المنت میله ای وجود دارد. این عایق باعث شده که سیم داخل المنت با لوله بیرون المنت اتصال نداشته باشد.
المنت های میله ای را به کمک پیچ دو سر و دستگیره عایق بندی می کنند که این قسمت المنت دچار حرارت بالا نشده و داغ نشود و امکان حمل المنت راحت باشد. المنت های میله ای از قدرت انعطاف پذیری بالایی نیز برخوردارند و به راحتی می توان به آن ها شکل داد. این المنت ها از انرژی گرمایی زیادی برخوردار بوده و قابلیت تحمل بالایی دارند.
مزایای المنت میله ای
- یکی از مزیت های اصلی این المنت به قیمت مناسب و به صرفه آن می توان اشاره کرد.
- از دیگر ویژگی این المنت پر طرفدار طول عمر بالای آن نسبت به قیمت پایینش است.
- این المنت قابلیت شکل پذیری در اندازه های مختلف دارد.
- یکی دیگر از نکات مثبت این المنت اندازه جمع و جور و سبک آن است.
- المنت های میله ای دارای کنترل دمای حرارت هستند.
- از ویژگی مثبت دیگر این المنت قابلیت نصب و تعویض راحت آن در مواقع بروز مشکل است.
- این المنت با کیفیت را با توجه به نیازتان می توان به سلیقه خود سفارش دهید.
- این المنت ها از ظاهری زیبا و اندازه کوچکی برخوردارند.
- این المنت ها برخلاف اندازه کوچکی که دارند بسیارمقاوم هستند و دچار فرسودگی و خرابی نمی شوند.
- یکی از نکته های مثبت این المنت توزیع و پخش یکنواخت گرما است.
- این المنت برقی بوده و هیچگونه آلودگی تولید نمی کند.
نحوه کار المنت های میله ای
هنگامی که نیروی الکتریکی به جریان می افتد دو سر المنت توسط سیم نیکروم مقاومت می کند و انرژی الکتریکی را در خود ذخیره می کند. پس از ذخیره شدن انرژی اکتریکی دو سر المنت داغ می شود و پودر اکسید منیزیم گرما را به سطح و روکش المنت منتقل می کند که در این صورت المنت شروع به داغ شدن می کند و تغییر رنگ می دهد که در این صورت المنت کاملا داغ می شود. برای اینکه المنت میله ای را بتوان با دست جا به جا کرد اکثرا در انتهای المنت به اندازه 5 سانتی متربا فنر و پیچ می بندند که گرما به آن قسمت منتقل نشده و داغ نشود تا بتوان المنت را با دست حمل کرد.
کاربردهای المنت میله ای
- المنت میله ای را برای گرم کردن مایعات، جامدات و گاز ها نیز به کار می برند.
- المنت های میله ای در صنایع های زیادی از جمله صنعت پزشکی، صنعت اتوموبیل سازی، صنعت نفت و گاز، صنعت تولید مواد های شیمیایی نیز کاربرد های فراوانی دارند.
- از کاربردهای زیاد المنت های میله ای نیز استفاده آن در وسایل خانگی زیادی مانند استفاده در لباسشویی و ظرفشویی، سماور، توستر، اتو، قهوه ساز و ... است.
- از دیگر کاربرد المنت میله ای به کار بردن آن در کوره های ذوب و دستگاه اکسترودر است.
- کاربرد دیگراین المنت ها استفاده آن در دستگاه های جوجه کشی است.
- درمرغداری ها نیز این المنت ها را به کار می گیرند.
- یکی دیگر از کاربردهای المنت در گلخانه ها و تولید پرورش قارچ است.
- در صنایع تهویه هوا نیز از این المنت ها استفاده می شود.
- از المنت میله ای در سیستم های گرمایشی مانند بخاری و سوفاژ نیز استفاده می شود.
- در سرد خانه ها هم المنت های میله ای به کار می روند.
انواع المنت میله ای
-
المنت لوله ای ساده:
این المنت همانند اسمش یک المنت ساده به شمار می رود که از یک سیم و یک فلز ساخته می شود.
-
المنت میله ای یک سر:
یک سر این المنت به بدنه وصل است و سر دیگر آن به بدنه وصل نیست.
-
المنت میله ای دو سر:
در این المنت دو سر آن به بدنه وصل است.
-
المنت میله ای فلنج دار:
اجزای اصلی تشکیل دهنده این المنت شیشه، فلز و سرامیک است. اصلی ترین اجزا در این المنت فلنج است. این المنت یکی از المنت های ارزان قیمت به شمار می رود و انرژی کمی مصرف می کند که یکی از نقاط مثبت این المنت به شمار می رود. این المنت دو نوع انتقال حرارت مستقیم و غیر مستقیم دارد و یکی از بهترین المنت های مقاوم درمقایسه با دیگر المنت ها است.
-
المنت فین دار پره ای:
این المنت که به اسم المنت فین دار پره ای شناخته می شود و یکی از المنت ها در زمینه انتقال گرما در صنایع گوناگون به شمار می رود. از المنت فین دار پره ای اکثر اوقات در زمینه سیستم تهویه هوا استفاده می شود و گرما بخشی یک دست و یک نواختی دارد و از نمونه ی آن می توان به استفاده در فرهای آشپزی اشاره کرد.
-
المنت میله ای ضد آب یا ضد اسید:
روکش این المنت از آلومینیوم و مس است. کاربرد اصلی این المنت به کار بردن آن درحوض های آب سرد و صنعت آب کاری شده است. المنت های ضد اسید دمای بالایی را می توانند تحمل کنند.
-
المنت میله ای یو شکل:
همان گونه که از نام این المنت مشخص است شکل آن شبیه حرف انگلیسی یو است و به روش عمودی نصب می شود. این المنت قابلیت شکل پذیری دارد و از آن برای گرم نگهداشتن یک جای خاص استفاده می شود و مقاومت الکتریکی بالایی دارد.
-
المنت میله ای استخری:
این المنت همانطور که از نامش مشخص است برای گرم کردن آب استخر و حوضچه ها استفاده می شود و روکش اصلی آن از مس، آلومینیوم و نیکل کروم تشکیل شده است. بدنه المنت استخری هیچ ارتباطی با سیم داخل آن نداشته و هیچگونه خطری ندارد و همچنین قابلیت خم شدن دارد.
ساختار داخلی و جنس المنت میله ای
اجزا یا همان عنصر اصلی در ساخت المنت میله ای، روکش است . جنس این المنت از مس، آلومینیوم و استیل است. این لوله از یک سیم مقاومتی فنر نیکل کروم تشکیل شده است که توسط خاک اکسید منیزیم عایق بندی شده است. این فنر هیچگونه اتصال الکتریکی با بدنه و لوله روکش ندارد و برای بستن فنر، دو پیچ در ابتدا و آخر آن وجود دارد که به آن نقطه سرد گفته می شود و هیچوقت این نقطه داغ نمی شود.
قیمت المنت میله ای
قیمت المنت میله ای به عوامل مختلفی همچون ابعاد و اندازه المنت بستگی دارد هرچقدر اندازه المنت میله ای بزرگتر باشد قیمت آن هم نیز بیشتر می شود. یکی دیگر از عواملی که قیمت را تغییر می دهد نرخ ارز و دلار است. یکی دیگر از عواملی که در تعیین قیمت موثر است جنس و کیفیت المنت میله ای است که نقش مهمی در تعیین قیمت آن دارد.
هنگام خرید المنت میله ای به چه نکاتی دقت کنیم؟
هنگام خرید المنت میله ای، با توجه به اندازه فضا و محیطی که دارید المنتی را انتخاب کنید که مطابق نیازتان باشد و دومین چیزی که باید در هنگام خرید به آن دقت کنید جنس و کیفیت المنت است هرچقدر جنس المنتی که خریداری می کنید محکم تر باشد، طول عمر بیشتری نیز خواهد داشت. آخرین چیزی که باید به آن دقت کنید قیمت المنت است. باید دقت کنید نسبت به قیمت المنت کیفیت آن نیز خوب باشد.
نتیجه بندی
در این مقاله به نکاتی در مورد المنت میله ای پرداختیم که المنت میله ای چیست؟ چه کاربردها و چه مزایایی دارد. سعی کردیم تا حدودی شما را با انواع المنت ها آشنا کنیم. امیدوارم مقاله ما برای شما مفید بوده باشد و اطلاعات مورد نیازتان را دریافت کرده باشید.
دیدگاه تان را بنویسید