کد خبر: 722582
|
۱۴۰۴/۰۴/۱۶ ۰۹:۲۵:۰۰
| |

«اعتمادآنلاین» گزارش می‌دهد:

پاسخ به معضل بزرگ در صبحانه؛ هر روز پنیر بخوریم یا نه؟

بی‌تردید نان و پنیر یکی از ارکان اصلی هر صبحانه‌ای محسوب می‌شود و اگر نه هر روز، اما چند روز در هفته در برنامه غذایی هر صبح ما ایرانی‌ها گنجانده شده است.

پاسخ به معضل بزرگ در صبحانه؛ هر روز پنیر بخوریم یا نه؟
کد خبر: 722582
|
۱۴۰۴/۰۴/۱۶ ۰۹:۲۵:۰۰

بی‌تردید نان و پنیر یکی از ارکان اصلی هر صبحانه‌ای محسوب می‌شود و اگر نه هر روز، اما چند روز در هفته در برنامه غذایی هر صبح ما ایرانی‌ها گنجانده شده است.

به گزارش اعتمادآنلاین، پایگاه خبری فری ول هلث در گزارشی به ابعاد مثبت و منفی گنجاندن روزانه پنیر در رژیم غذایی پرداخته و در این رابطه نوشته است:  «مصرف روزانه پنیر می‌تواند مواد مغذی ضروری را برای بدن تامین کند  اما ممکن است به دلیل محتوای بالای چربی، سدیم و کالری، چالش‌هایی نیز به همراه داشته باشد.»

به نوشته این پایگاه اطلاع‌رسانی، سلامت‌بخش بودن پنیر در رژیم غذایی روزانه، نه به دفعات مصرف، بلکه به مقدار، نوع پنیر و ترکیب آن با سایر غذاها ارتباط دارد.

  • اثر  مصرف روزانه پنیر بر بدن

پنیر منبعی عالی برای پروتئین کازئین (مشتق از شیر) است که شامل تمام آمینواسیدهای ضروری مورد نیاز بدن می‌شود، موادی که بدن قادر به تولید آنها نیست.

مصرف پنیر می‌تواند به تامین نیاز روزانه پروتئین کمک کند.

  • تقویت سلامت استخوان‌ها

متخصصان توصیه می‌کنند بزرگسالان روزانه ۱۰۰۰ میلی‌گرم کلسیم دریافت کنند، که ماده‌ای ضروری برای استحکام استخوان‌ها محسوب می‌شود.

پنیر، مانند دیگر محصولات لبنی، منبع خوبی برای کلسیم است. پنیرهای سفت معمولاً کلسیم بیشتری نسبت به پنیرهای نرم و تازه دارند.

  • حمایت از سلامت روده

تحقیقات نشان می‌دهد برخی انواع پنیر، به ویژه پنیرهای غیرپاستوریزه و تخمیرشده مانند پنیر سوئیسی، گودا و چدار، به دلیل داشتن پروبیوتیک‌ها (باکتری‌های مفید) می‌توانند میکروبیوم روده را بهبود بخشند و به هضم بهتر کمک کنند.

  • افزایش خطر فشار خون بالا

پنیر به دلیل محتوای بالای سدیم ممکن است برای افراد مبتلا به فشار خون بالا مناسب نباشد، زیرا سدیم می‌تواند فشار خون را افزایش دهد.

میزان سدیم در انواع مختلف پنیر متفاوت است، بنابراین انتخاب پنیرهای کم‌سدیم و کم‌چرب توصیه می‌شود.

هرچند برخی مطالعات نشان داده‌اند که پنیر ممکن است تاثیر منفی روی فشار خون نداشته باشد و حتی در مواردی آن را کاهش دهد، اما این موضوع نیازمند تحقیقات بیشتری است.

  • احتمال افزایش وزن

پنیر علاوه بر ویتامین‌ها، مواد معدنی و پروتئین، می‌تواند کالری بالایی داشته باشد. پنیرهای سفت معمولاً کالری بیشتری نسبت به پنیرهای نرم دارند.

افرادی که روزانه پنیر مصرف می‌کنند، باید وزن خود را به دقت کنترل کنند.

  • افزایش خطر بیماری‌های قلبی

پنیر به دلیل دارا بودن چربی‌های اشباع، ممکن است سطح کلسترول LDL (کلسترول بد) را افزایش دهد و خطر بیماری‌های قلبی-عروقی را بالا ببرد.

برای کاهش این خطر، می‌توان از پنیرهای کم‌چرب یا بدون چربی مانند پنیر کاتیج، موزارلا یا فتا استفاده کرد.

بر اساس یک بررسی در سال ۲۰۲۳، مصرف متوسط روزانه حدود ۴۲.۵ گرم پنیر می‌تواند خطر بیماری‌های قلبی، سکته مغزی و مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی را کاهش دهد، به شرطی که پنیر کم‌چرب و کم‌سدیم باشد و با اعتدال مصرف شود.

  • چگونه پنیر را در رژیم غذایی سالم بگنجانیم؟

پنیر می‌تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد، به شرطی که کم‌سدیم، کم‌چرب و با کالری مناسب انتخاب شود و به مقدار متعادل مصرف شود.

همچنین در کنار رژیم غذایی متعادل شامل سبزیجات، غلات کامل، میوه‌ها، چربی‌های سالم و پروتئین‌های کم‌چرب قرار گیرد.

 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها