واکنش اسلامی به ادعای افزایش نظارتهای آژانس: طبیعی است که با تغییر مقیاس و ظرفیت، میزان نظارت و بازرسی هم تغییر میکند؛ تا امروز آژانس در چارچوب پادمان و انپیتی دسترسی داشته و مانعی برای آن ایجاد نکرده و نمیکنیم
رییس سازمان انرژی اتمی گفت که همکاریهای ایران و آژانس بر اساس بیانیه مشترک اسفند ۱۴۰۱ در چارچوب یک مدالیتی برای رفع ابهامات باقی مانده ادامه دارد و مانعی بر سر این همکاریها نیست.
«محمد اسلامی» در حاشیه مراسم رونمایی از مولد تمام بومی فرکانس رادیویی توان بالا مبتنی بر لامپ مگنترون باند s در جمع خبرنگاران درباره برخی اخبار مبنی بر اینکه ایران نظارت بیشتر بر فعالیتهای هستهای خود را از سوی آژانس پذیرفته است؟ گفت: وقتی فعالیت هستهای انجام میدهیم در حوزه مواد هستهای طبیعی است که با تغییر مقیاس و ظرفیت، میزان نظارت و بازرسی هم تغییر میکند.
به گزارش ایسنا، وی افزود: ما طبق چارچوب و ضوابط آژانس عمل میکنیم و طبیعی است که وقتی سه واحد فعالیت پنج واحد ارتقا مییابد به همان نسبت هم نظارت افزایش مییابد و امر بدیهی نیست. متاسفانه برخی جریانها به ویژه جریان صهیونیستی دنبال ایجاد رعب و وحشت علیه برنامه هستهای ایران است.
تا امروز مانعی برای نظارت آژانس ایجاد نکرده و نمیکنیم
اسلامی در پاسخ به ایسنا مبنی بر اینکه بعد از قطعنامه اخیر در شورای حکام، آیا مدالیته جدید برای حل مسائل و ابهامات آژانس میان ۲ طرف تعیین و طراحی شده است؟ اظهار کرد: در اسفند ۱۴۰۱ در تهران بیانیه مشترک همکاری داشتیم و به صراحت آمد که رابطه ایران و اژانس در چارچوب پادمان و ان پی تی است و درباره پاسخ به سوالات درباره چهار مکان که الان به ۲ مکان کاهش یافته است، قرار شد تعامل کنیم این موضوعات بسته شود. ما به اینها هم پاسخ دادیم و این موضوعات با ادعاهای ساختگی رژیم صهیونیستی ایجاد شده است.
وی تاکید کرد: همچنین تفاهم کردیم که معاونان ما مدالیته را استخراج کنند برای این کار و این مساله هم انجام شد و آن چه الان انجام میشود و رفت و آمدها در چارچوب همان مدالیتی است. تا امروز آژانس همواره برای نظارتهای خود در چارچوب پادمان و ان پی تی دسترسی داشته است و مانعی برای آن ایجاد نکرده و نمیکنیم.
اسلامی درباره وضعیت پژوهش در سازمان انرژی اتمی با اشاره به سیاست درهای باز سازمان برای بخشهای مردمی، دانشجویی، کارشناسی گفت: در ارائه و به تصویر کشیدن دستاوردهایمان سعی کردیم به زبانها و روشهای مختلف فعالیت کنیم و این دستاوردها به سمت تجاری سازی برود.
وی درباره شتابدهنده های خطی گفت: این شتابدهنده ها کاربرد پزشکی، صنعتی و غیره دارد و اینها را قبلا کشور از خارج خریداری می شد. یا اقلام اولیه ساخت آنها از خارج میآمد اما امروز در قالبهای دانش بنیان این اقلام ساخته و تولید میشود. به علاوه با مراکز تحقیقاتی پزشکی و کشاورزی این محصولات تولید میشود.
توزیع ۶۹ محصول رادیودارویی به مصرف کنندگان
اسلامی تصریح کرد: امروز سازمان انرژی اتمی ۶۹ محصول رادیودارویی را به مصرف کننده آن در بیمارستانها و مراکز پرتو پزشکی توزیع میکند.
دیدگاه تان را بنویسید