ظریف در سفری دو روزه وارد بیروت شد

«محمدجواد ظریف» نخستین وزیر خارجه یک کشور است که پس از تشکیل دولت جدید لبنان به بیروت سفر می‌کند؛ نشانه ای از پیشتازی ایران در حمایت از فرایند سیاسی و وحدت ملی در لبنان.

ظریف در سفری دو روزه وارد بیروت شد
کد خبر: 269214
|
۱۳۹۷/۱۱/۲۱ ۱۳:۱۸:۰۰

اعتمادآنلاین| ظریف عصر یکشنبه در سفارت ایران میزبان چند شخصیت و نمایندگانی از احزاب لبنان و فلسطین است و روز دوشنبه نیز به دیدار مقام های ارشد لبنان از جمله «میشل عون» رئیس جمهوری، «نبیه بری» رئیس پارلمان، «سعد الحریری» نخست وزیر و «جبران باسیل» وزیر خارجه این کشور خواهد رفت.


سفر ظریف به بیروت در حالی صورت می گیرد که دو هفته پیش دولت لبنان پس از حدود 9 ماه انتظار و چانه زنی گروه های سیاسی تشکیل شد.


دولت جدید لبنان به ریاست سعد الحریری دولت وحدت ملی نام گرفته و بر اساس مشارکت تمامی جریان های اصلی سیاسی این کشور است.


لبنان ساختار پارلمانی دارد و دولت از دل نهاد پارلمان شکل می گیرد.


انتخابات پارلمانی لبنان اردیبهشت امسال پس از حدود 5 سال وقفه، برگزار شد و جریان های نزدیک به مقاومت بیش از 70 کرسی از 128 کرسی دولت را در اختیار گرفتند.


اقتضائات سیاسی در لبنان که مشارکت همه طیف های سیاسی در اداره کشور را ضروری می کند، باعث شد تا دولت نه بر اساس الگوی اکثریت که بر اساس الگوی وفاق و وحدت ملی با حضور تمامی طیف های سیاسی تشکیل شود.


جمهوری اسلامی ایران همواره از فرایند سیاسی لبنان، تکثر و همگرایی گروه های لبنانی حمایت کرده است.


ایران گرچه در میان گروه های لبنانی روابط نزدیک تری با حزب الله دارد و این حزب همپیمان استراتژیک ایران است اما این روابط مانعی برای توسعه روابط با دیگر جریان های سیاسی لبنان نشده و در مسیر همگرایی سیاسی در این کشور بوده است.


از سوی دیگر حمایت ایران از حزب الله لبنان بیش از هر چیز در چارچوب دفاع از یکپارچگی، حاکمیت و مقاومت در برابر تهدیدات رژیم صهیونیستی بوده است و ایران از دخالت در روندهای سیاسی در لبنان همچون انتخابات یا تشکیل دولت خودداری کرده است.


ظریف حدود دو سال پیش نیز به بیروت سفر کرد. در آن زمان نیز وی نخستین وزیر خارجه ای بود که پس از تعیین «میشل عون» رئیس جمهوری لبنان به این کشور سفر می کرد.


طی دو سال اخیر لبنان موفقیت های بزرگی را در عرصه سیاسی و امنیتی داشته است. اخراج داعش از مناطق شرقی لبنان پس از سه سال و برگزاری انتخابات پارلمانی و در پی آن تشکیل دولت را می توان مهمترین دستاوردهای لبنان در دوره ریاست جمهوری عون بدانیم.


ایران همواره آمادگی خود را برای حمایت از لبنان و توسعه همکاری های دوجانبه در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی و نظامی و امنیتی اعلام کرده است.


تحکیم ثبات سیاسی و امنیتی در لبنان در کنار بهبود اوضاع امنیتی در سوریه، وضعیت حوزه شامات را طی دو سال اخیر به نحو محسوس بهتر کرده است.


ایران، طی سال های اخیر برای غلبه بر گروه های تروریستی و بازگشت ثبات و صلح در سوریه به دولت این کشور کمک کرده است. بهبود اوضاع امنیتی در سوریه بر فضای لبنان نیز که در همسایگی این کشور قرار دارد، تاثیر شگرفی داشته است.


پیام ظریف در سفر امروزش به لبنان، حمایت ایران از ثبات و بازگشت آرامش به منطقه با وجود همه تلاش ها برای ممانعت از این دستاورد است.

منبع: ایرنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها