کد خبر: 279427
|
۱۳۹۷/۱۲/۲۵ ۱۳:۵۸:۰۰
| |

مادر مجسمه‌سازی ایران تشییع شد

لیلیت تریان که از او به عنوان مادر مجسمه‌سازی ایران نام برده می‌شود، در کلیسای سرکیس مقدس تشییع شد.

مادر مجسمه‌سازی ایران تشییع شد
کد خبر: 279427
|
۱۳۹۷/۱۲/۲۵ ۱۳:۵۸:۰۰

اعتمادآنلاین| ‌ مراسم تشییع لیلیت تریان، هنرمند مجسمه‌ساز، مدرن ایرانیِ ارمنی تبار که از او به عنوان مادر مجسمه‌سازی ایران نام برده می‌شود، ظهر امروز (25 اسفندماه) با حضور هنرمندانی مانند ایرج اسکندری، سودابه فضایلی، کوروش گلناری، نگار نادری پور، حسن حامدی، عباس مشهدی زاده، سیمون آیوازیان و مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی در کلیسای سرکیس مقدس برگزار شد.

سبو سرکیسیان (رئیس شورای خلیفه‌گری ارامنه تهران) در این مراسم با اشاره به بخشی از زندگی تریان گفت: لیلیت تریان 10 شهریور 1309 از پدر و مادری ارمنی در محله نادری تهران و در خانواده‌ای هنردوست به دنیا آمد. پدرش کارمند بانک ملی ایران بود و به زیبایی بنا و معماری اهمیت فراوان می‌داد و مادرش مدتی در فرانسه و در رشته هنر تحصیل کرده بود از همین رو با پیگیری‌های مادر لیلیت با طراحی و نقاشی آشنا شد.

او ادامه داد: او پس از پایان تحصیلات متوسطه به مدت یک سال در رشته نقاشی پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران به تحصیل پرداخت سپس در سال 1331 برای تکمیل تحصیلات عالی راهی مدرسه عالی ملی هنرهای زیبا (بوزار) پاریس شد.

سرکیسیان در ادامه به مراحل آمادگی تریان برای ورود به مدرسه عالی اشاره کرد و گفت: او در مراحل آمادگی برای آزمون ورودی مدرسه عالی ملی هنرهای زیبا به مجسمه‌سازی علاقمند شد و به طور جدی مجسمه‌سازی را دنبال کرد تا اینکه مدرک برابر دکترا را در سال 1339 از مدرسه عالی ملی هنرهای زیبا گرفت.

رئیس شورای خلیفه‌گری ارامنه تهران ادامه داد: تریان پس از بازگشت به تهران بین سال‌های 1339 تا 1359 در دانشکده‌های هنرهای تزئینی به آموزش پرداخت. وی 23 سال به طور حرفه‌ای در دانشکده‌های هنری به تدریس پرداخت. او در سال 1357 خانه پدری خود را به کارگاه هنر تبدیل کرد و از سال 1371 تا 1378 در رشته طراحی و مجسمه‌سازی دانشگاه آزاد اسلامی به تدریس هنرجویان پرداخت.

او ادامه داد:‌تریان از سال 1368 در نمایشگاه‌های بسیاری همکاری داشت که از جمله آنها می‌توان به نمایشگاه اساتید دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد که در سال 1373 برگزار شد. در اسفند 1385 نیز همزمان با برگزاری نخستین سمپوزیوم بین‌المللی مجسمه‌سازی تهران در موزه امام علی (ع) مراسم بزرگداشتی برای لیلیت تریان که از نخستین مجسمه‌سازان زن ایرانی به شمار می‌آید، برگزار شد.

سرکیسیان در ادامه خاطرنشان کرد: تریان عضو کمیسیون نصب مجسمه و بناهای یادبود ایران در وزارت فرهنگ و هنر پیشین بود. او همچنین عضو هیئت د اوری نخستین دوسالانه مجسمه‌سازی تهران و عضو هیئت موسسه انجمن هنرمندان مجسمه‌ساز ایران بود. همچنین در سال 1394 موفق به دریافت تندیس طوبای رزین از هشتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر شد.

سرکیسیان با اشاره به یکی از مجسمه‌های لیلیت تریان که تندیس سردار ارمنی دوران مشروطیت را به نمایش می‌گذارد، گفت: این سردیس که متعلق یپرم خان است در حیات کلیسای مریم مقدس تهران نصب شده است. این تندیس در سال 1347 توسط تریان ساخته شد. تریان همچنین در سال 1370 مجسمه یادبود مخترع حروف ارمنی را ساخت و اکنون در محوطه کلیسای تارگمانچاتس مقدس تهران نصب شده است. از دیگر مجسمه‌های این هنرمند می‌توان به آثاری که در موزه خلیفه‌گری ارامنه تاهران در محوطه کملیسای مریم مقدس نصب شده است، اشاره کرد.

لیلیت تریان در 16 اسفند 1397 در سن 88 سالگی دیده از جهان فروبست و پیکر خود را به دانشکده پزشکی اهدا کرد.

منبع: ایلنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها