کد خبر: 309010
|
۱۳۹۸/۰۳/۱۱ ۱۱:۰۲:۵۲
| |

عدالتیان، کارشناس اقتصادی:

بانک مشترک ایران و ترکیه کارکردهای بانک تجاری را ندارد/ باید رابطه لیر و ریال در این روند مشخص شود

جمشید عدالتیان، کارشناس اقتصادی عنوان کرد: به نظرم بانک مشترک مورد نظر بین ایران و ترکیه به شکل اینستکس است، حالا نام آن بانک یا شرکت باشد کارکرد مبادلات تهاتری را خواهد داشت و عملا کارکردهای بانک تجاری را نخواهد داشت.

بانک مشترک ایران و ترکیه کارکردهای بانک تجاری را ندارد/ باید رابطه لیر و ریال در این روند مشخص شود
کد خبر: 309010
|
۱۳۹۸/۰۳/۱۱ ۱۱:۰۲:۵۲

اعتمادآنلاین| جمشید عدالتیان، کارشناس اقتصادی در مورد راه‌اندازی بانک مشترک بین ایران و ترکیه گفت: البته ما پیش از انقلاب دارای چندین بانک مشترک از جمله ایران و ژاپن بودیم و در حال حاضر هم دارای بانک مشترک با ونزوئلا هستیم که آن نیز کارکرد خاصی ندارد. همچنین بانک مشترک ایران و اروپا که مرکز آن در هامبورگ است، عملا از کارکرد افتاده است.

وی ادامه داد: به نظرم بانک مشترک مورد نظر بین ایران و ترکیه به شکل اینستکس است، حالا نام آن بانک یا شرکت باشد کارکرد مبادلات تهاتری را خواهد داشت و عملا کارکردهای بانک تجاری را ندارد به عبارت دیگر تنها مبادلات اقتصادی را سامان خواهد بخشید.

این کارشناس اقتصادی متذکر شد: لیر ترکیه با وجود نوساناتی که دارد از ثبات نسبی برخوردار است و پول ما هم به سمت ثبات نسبی حرکت می‌کند و به نظرم باید روابط سرمایه گذاری و رابطه لیر با ریال مشخص شود، قاعدتا این بانک برای راه‌اندازی نیازمند سرمایه گذاری اولیه مشترک است مثلا این سرمایه گذاری برای بانک ایران و ونزوئلا به دلار بود که در شرایط کنونی نمی‌توان از این ارز استفاده کرد.

عدالتیان تصریح کرد: لازم است نحوه تبدیل ارز در این بانک مشخص شود؛ مثلا صادرکننده‌ای که کالایی را به ارزش 10 دلار صادر می‌کند، آیا قرار است معادل آن لیر دریافت کند یا ریال؟ پس لازم است در ابتدای کار نحوه‌ی تبدیل ارز مشخص شود.

لازم به توضیح است، کانال تلویزیونی خبر ترک گزارش داد که محمد فرازمند، سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه از همکاری ایران و ترکیه در ایجاد سیستم مالی مقاوم در برابر تحریم‌های آمریکا خبر داده است. ایجاد سازوکارهای جدید مالی، زمینه‌های تجارت دو جانبه را باوجود تحریم‌های ضد ایران ایجاد می‌کند.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه در این خصوص گفت: ما به ترکیه حجم زیادی گاز صادر می‌کنیم. این امر نیاز به توسعه بیشتری دارد. ما نیاز به مکانیسم جدیدی داریم که بخش‌هایی از آن هم اکنون در حال کار کردن هستند. می‌توان یک سیستم مبادله ایجاد کرد تا به تجارت در ارزهای ملی منجر شود؛ ما در حال ایجاد یک بانک مشترک هستیم.

فرازمند در ادامه گفت: توسعه روابط تجاری دوجانبه، حق غیرقابل قبول کشورهاست و در این زمینه هیچ کار غیر قانونی صورت نگرفته است.

این دیپلمات ارشد ایرانی گفت: این کار برای جلوگیری از تحریم‌های آمریکا انجام نمی گیرد. ما نمی‌خواهیم قانون را دور بزنیم. با این حال، ایالات متحده علاوه بر تحریم ها، درگیر تروریسم اقتصادی است و با این کار، حقوق کشورهایمان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

منبع: ایلنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها