رئیس سازمان جنگل‌ها:

جنگلبانان از حمایت‌ قانونی قضایی و بیمه‌ای برخوردار می‌شوند

خلیل آقایی، رئیس سازمان جنگل‌ها با اشاره به تصویب لایحه حمایت از جنگلبانان و محیط‌بانان عنوان کرد: جنگلبانان همانند نیروهای مسلح از حمایت‌های قانونی قضایی و بیمه‌ای برخوردار می‌شوند.

جنگلبانان از حمایت‌ قانونی قضایی و بیمه‌ای برخوردار می‌شوند
کد خبر: 315598
|
۱۳۹۸/۰۴/۰۴ ۰۹:۴۷:۲۱

اعتمادآنلاین| خلیل آقایی، رئیس سازمان جنگل‌ها گفت: لایحه حمایت قضایی و بیمه‌ای مأموران یگان حفاظت دستگاه‌های اجرایی کشور از جمله منابع‌طبیعی و محیط زیست موسوم به لایحه حمایت از جنگلبانان و محیط‌بانان در مجلس شورای اسلامی تصویب شد که گام بلندی در حفظ عرصه های منابع طبیعی است.

وی اظهار داشت: با تصویب این لایحه جنگلبانان و محیطبانان همانند نیروهای مسلح از حمایت های قانونی قضایی و بیمه‌ای شامل پرداخت دیه و جبران خسارت برخوردار می شوند.

آقایی تصریح کرد: پیش از این محیط‌بانان و جنگلبانان نیز همانند نیروهای مسلح با خود سلاح حمل می کردند اما در صورت درگیری مشابه نیروهای مسلح از حمایت‌های قانونی برخوردار نمی‌شدند به طور مثال در درگیری بین جنگلبانان و متخلفان، اگر زمین‌خوار یا قاچاقچی مصدوم یا کشته می شد تمام هزینه های دیه باید توسط ماموران ما پرداخت می شد اما اکنون طبق قانون دیه و جبران خسارت توسط دستگاه‌های اجرایی پرداخت می شود.

وی یادآور شد: در گذشته محیط بانان و جنگلبانان به دلیل نبود حمایت قانونی از برخورد قاطع با متخلفان خودداری می کردند، زیرا در صورت بروز حادثه همانند دعوای خیابانی با آنها برخورد می شد، در حالی که آنها در حال انجام ماموریت سازمانی بودند.

رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور افزود: در بحث آتش‌سوزی و اطفاء حریق ما دچار مشکل چند جانبه بودیم زیرا مأمورین رسمی و قراردادی سازمان منابع طبیعی و دیگر دستگاه‌ها، همیاران طبیعت، محافظان افتخاری و داوطلبان مردمی اگر دچار نقص عضو یا شهادت می شدند ما برای درمان و جبران خسارت وارده نمی توانستیم هزینه‌ای پرداخت کنیم.

آقایی اضافه کرد: در بند دیگری از این لایحه قانونی این هزینه ها باید توسط سازمان برنامه و بودجه هر ساله در بودجه سالانه سازمان جنگل‌ها پیش بینی شود.

وی اظهار داشت: طبق آیین نامه اجرایی بند ب ماده 29 قانون احکام دائمی برنامه ششم توسعه مصوب شد با شناسایی افراد توانمند پروژه های منابع طبیعی را در دهستان، شهرستان، بخش و روستاها با مشارکت مردمی اجرایی کنیم.

آقایی ادامه داد: اکنون این مصوبه به استان‌ها ابلاغ شده است که تعاونی ها و گروه‌های مردمی که پیش از این تشکیل شده یا قرار است تشکیل شوند را صلاحیت بندی و رتبه بندی کنیم زیرا این همکاری بین محیطبانان و جنگلبانان و مشارکت مردمی در حراست از منابع طبیعی نقش بسزایی دارد.

به گفته وی سازمان جنگل‌ها دارای 300 هزار نفر همیار طبیعت ،4 تا 5 هزار نفر نیروهای یگان حفاظت و بیش از 10 هزار نفر نیروهای رسمی، قراردادی و پیمانی است.

منبع: مهر

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها