کد خبر: 317508
|
۱۳۹۸/۰۴/۱۱ ۱۳:۰۸:۰۰
| |

علی‌اکبر فرازی، سفیر پیشین ایران در رومانی:

کاهش تعهدات برجامی ایران، خروج از برجام نیست

سفیر اسبق ایران در رومانی و مجارستان گفت: برنامه ایران برای کاهش تعهدات برجامی خود در چارچوب توافق هسته‌ای است و به این معنا نیست که تهران می‌خواهد از برجام خارج شود بلکه این اقدام در چارچوب ایجاد توازن و تعادل میان تکالیف و مزایا است.

کاهش تعهدات برجامی ایران، خروج از برجام نیست
کد خبر: 317508
|
۱۳۹۸/۰۴/۱۱ ۱۳:۰۸:۰۰

اعتمادآنلاین| علی‌اکبر فرازی، سفیر پیشین ایران در رومانی گفت: برنامه ایران برای کاهش تعهدات برجامی خود در چارچوب توافق هسته‌ای است و به این معنا نیست که تهران می‌خواهد از برجام خارج شود بلکه این اقدام در چارچوب ایجاد توازن و تعادل میان تکالیف و مزایا است.

«علی اکبر فرازی» با اشاره به اقدام اتحادیه اروپا در راه‌اندازی سازوکار ویژه مالی برای انجام تبادلات تجاری با ایران (اینستکس) گفت: سرانجام بعد از مدت‌ها کش و قوس اتحادیه اروپا اعلام کرده است که اینستکس را اجرایی کرده و مراحل تشکیل آن در نشست اخیر کمیسیون مشترک برجام در وین نهایی شد.

وی با بیان اینکه مهمتر از اعلام آغاز به کار آن، اجرایی و عملیاتی شدن آن است، اظهار داشت: باید شاهد اجرایی شدن سازوکار اجرایی این کانال، مثمرثمر بودن آن برای انجام مبادلات تجاری و باز کردن راه‌ها و خطوط جدید برای همکاری‌های مالی و تجاری میان ایران و اروپا و متعاقباً گسترش آن به کشورهای دیگر باشیم

اروپا برای راه‌اندازی اینستکس، زمان طولانی‌ای را از دست داد

دیپلمات پیشین کشورمان با بیان اینکه تجربه نه چندان مناسبی از قول و قرارهای متعدد اروپایی‌ها نسبت به ایران را داریم، تصریح کرد: اروپا برای راه‌اندازی اینستکس، هم زمان طولانی‌ای را از دست داد و هم نشان داد از توان و اراده لازم و کافی برای پیشبرد اهداف خود و تأمین منافع ایران برخودار نیست. با این وجود، ما امیدوار هستیم که اجرایی شدن اینستکس بتواند زیان ناشی از تأخیر در آغاز به کار آن را جبران کرده و هم بتواند به همکاری با کشورهای دیگر گسترش پیدا کند.

فرازی ادامه داد: در شرایط کنونی فقط می‌توان امیدوار بود چرا که کار با اروپایی‌ها تعلل زیادی داشته اند و علاوه بر آن، به نظر می‌رسد یا اراده لازم یا توان کافی را برای پیشبرد امور ندارند. با این وجود باید امیدوار بود که اجرایی شدن اینستکس بتواند سرآغاز جدیدی در روابط میان ایران و اروپا باشد.

کاهش تعهدات برجامی ایران در چهارچوب ایجاد توازن میان تکالیف و مزایاست.

وی قضاوت درباره آینده اینستکس و اینکه تا چه اندازه این مکانیزم مالی می‌تواند منافع ایران را تامین کند، را بسیار زود دانست و خاطرنشان کرد: هنوز مشخص نیست که اینستکس تا چه اندازه می‌تواند منافع ایران را تامین و خواسته‌های تهران را برآورده کند. با این وجود، در صورتی هم که اینستکس اجرایی شده و تراکنش‌هایش عملیاتی شود، این مسئله کف خواسته‌های ایران است و نه سقف خواسته‌ها.

معاون پیشین دیپلماسی اقتصادی اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر اینکه اقدام ایران برای کاهش تعهدات برجامی خود به معنای خروج از توافق هسته‌ای نبوده و نیست، ابراز داشت: اقدامی که ایران برای کاهش تعهدات برجامی خود انجام می‌دهد، در چارچوب توافق هسته‌ای است و به این معنا نیست که تهران می‌خواهد از برجام خارج شود بلکه این اقدام در چارچوب ایجاد توازن و تعادل میان تکالیف و مزایا است.

نتیجه عملیاتی شدن اینستکس اهمیت دارد و نه اعلام آغاز به کار آن

فرازی افزود: از سوی دیگر، ایران اعلام کرده است در صورتی که طرف مقابل خواسته‌های ایران را برآورده کرده و به مطالباتش پاسخ دهد، آمادگی دارد سریعاً به حالت سابق بازگشته و تمامی تعهدات خود را به صورت کامل - همچنان که پس از اجرای برجام انجام داده به عمل آورد.

وی با بیان اینکه نتیجه عملیاتی شدن اینستکس اهمیت دارد و نه اعلام آغاز به کار آن، بیان کرد: عملیاتی شدن اینستکس می‌تواند موجب شود تا فضای تفاهم و همکاری میان ایران و اروپا برقرار و مشکلات ناشی از تحریم‌های آمریکا کاهش یابد اما این سازوکار تازه کار خود را آغاز کرده و باید منتظر ماند از نظر اجرایی چگونه عمل خواهد کرد.

منبع: ایرنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها