کد خبر: 322847
|
۱۳۹۸/۰۴/۲۹ ۱۶:۳۳:۲۲
| |

«علم و تبعیض جنسیتی» منتشر شد

کتاب «علم و تبعیض جنسیتی» نوشته اِوِلین رید با ترجمه ایرنّا محی‌الدین بناب منتشر شد.

«علم و تبعیض جنسیتی» منتشر شد
کد خبر: 322847
|
۱۳۹۸/۰۴/۲۹ ۱۶:۳۳:۲۲

اعتمادآنلاین| کتاب «علم و تبعیض جنسیتی» در 280 صفحه، با شمارگان 550 نسخه و قیمت 33 هزار تومان توسط نشر آموت منتشر شده است.

نویسنده در مقدمه کتاب نوشته است: مقاله‌های این مجموعه اکتشافات واقعی و پیشرفت‌های انجام‌گرفته در این حوزه‌های متنوع را کوچک می‌شمارند.

در عوض در جست‌وجوی آنند که نشان دهند در کدام یک جنبه‌های خاصی نفوذ نظرات شبه علمی واقعیت‌ها را تحریف می‌کند و حقایقی را که قرار است در آن‌ها پیدا شوند پنهان می‌کند.

در سال‌های اخیر درباره تبعیض نژادی که ممکن است در نتیجه‌گیری‌های بعضی از متخصصان ژنتیک و دیگر نویسندگان یافت شود بسیار نوشته شده و به طور مشخص در علوم زیستی و اجتماعی توجه کمی به حضور تصور قالبی جنسیت‌گرا شده است.

بعضی از این موارد از سوی حامیان متعصب جنبش آزادی زنان آشکار شده است، کسانی که احتمال زیاد دارد به این مسائل حساس باشند و از صدماتی هم که به جست‌وجوی حقایق علمی و هم به علت پیشرفت اجتماعی می‌زنند آگاه باشند.

سه مقاله اول کتاب عمدتا به علوم جدیدتر زیست‌شناسی اجتماعی و نخستی‌شناسی و پنج عنوان آخر به وضع انسان‌شناسی مربوط می‌شود. همه این مباحث محصولات فرعی همان کارگاه است که در اثر اصلی من «تامل زن» شکل گرفت. به این مجموعه می‌توان به عنوان نتیجه و ضمیمه کتاب «تکامل زن» نگریست.

فصل‌های مختلف کتاب «علم و تبعیض جنسیتی» عبارت‌اند از: نخستی‌شناسی و پیش‌داوری، زیست‌شناسی اجتماعی و شبه علم، پاسخی به کتاب «میمون برهنه» و دیگر کتاب‌ها درباره پرخاشگری، «مردان در گروه‌ها»ی لیونل تایگر خودنگاره از یک زن‌ستیز، انسان‌شناسی و فمینیسم؛ تبادل دیدگاه‌ها، چالش‌های مادرسالاری (1975)، درک نادرست کلود لوی اشتراوس از ساختارهای ابتدایی خویشاوندی و تکامل‌گرایی و ضدتکامل‌گرایی (1957).

نوشته پشت‌ جلد کتاب: اِوِلین رید (1979_1905) آثار بسیاری درباره چگونگی آغاز ستم به زنان و مبارزه برای رهایی آنان نوشته است.

رید در سال 1940 به جنبش سوسیالیستی پیوست و تا هنگام مرگ از اعضای حزب کارگران سوسیالیست باقی ماند. بیش از چهار دهه برای گرفتن حقوق صنفی و دموکراتیک و همسویی با پیکارهای انقلابی سراسر جهان به مبارزه پرداخت.

در همان حال که عضو فعال جنبش آزادی زنان در دهه‌های 1960_1970 بود، یکی از بنیانگذاران ائتلاف ملی قانون سقط جنین هم بود و در همه این سال‌ها، درباره حقوق زنان در شهرهای سراسر ایالات متحده، کانادا، استرالیا، نیوزیلند، ژاپن، ایرلند، انگلستان و فرانسه به بحث‌ و گفت‌وگو پرداخت.

آثار دیگر اولین رید:

-انسان در عصر توحش

-تکامل زن

-آرایش، مد و بهره‌کشی از زنان (همراه با جوزف منسن و ماری آلیس واترز)

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها