کد خبر: 326252
|
۱۳۹۸/۰۵/۰۹ ۱۰:۱۲:۰۰
| |

در دیدار اعضای کمیسیون بهداشت با معاونان سازمان جهانی بهداشت مطرح شد:

آمریکا دارو را تحریم اما تنباکو را از تحریم ها مستثنی کرده است

در دیدار رئیس و نواب کمیسیون بهداشت با معاونان سازمان جهانی بهداشت مباحثی مانند تحریم دارو، آمادگی سازمان برای کاهش تصادفات در ایران و تلاش برای تشکیل کارگروهی برای مبارزه با دخانیات مطرح شد.

آمریکا دارو را تحریم اما تنباکو را از تحریم ها مستثنی کرده است
کد خبر: 326252
|
۱۳۹۸/۰۵/۰۹ ۱۰:۱۲:۰۰

اعتمادآنلاین| ‌ رئیس و نواب کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی روز گذشته با معاونان سازمان جهانی بهداشت (WHO) درباره کنترل مصرف مواد دخانی و اعمال مالیات بر سیگار دیدار و گفت‌‌و‌گو کردند.

علی نوبخت حقیقی، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در این دیدار، با بیان اینکه شیوع بیماری ها در ایران از واگیر به غیرواگیر تغییر وضعیت داده است، گفت: مبارزه با مصرف دخانیات و بیماری های غیرواگیر مورد توجه برنامه ریزان ایران است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با یادآوری این که بحث کلان ایران در نظام سلامت، کنترل بیماری های غیرواگیر است، ادامه داد: وزارت بهداشت در تلاش است با آگاهی بخشی و آموزش، بیماری فشارخون و بسیاری از بیماری ها را مهار کند.

نوبخت در این دیدار که معاون کل، معاون بهداشت و مدیر کل امور بین الملل وزارت بهداشت نیز حضور داشتند، ادامه داد: در ماده 73 قانون برنامه ششم به دلیل اهمیت مبارزه با مصرف دخانیات به شکل جداگانه و دقیق تلاش شده حساسیت ها در مورد مصرف دخانیات گنجانده و پیش بینی شود.

در کمیسیون بهداشت هیچ مقاومتی در مورد افزایش مالیات بر مصرف دخانیات وجود ندارد

رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که در این کمیسیون هیچ مقاومتی در مورد افزایش مالیات بر مصرف دخانیات و سیگار وجود ندارد، تصریح کرد: به گونه ای که زمان ارائه لایحه در تدوین آن از سوی سازمان برنامه و بودجه و وزارت بهداشت هیچ اختلاف نظری دیده نمی شود زیرا همه ما طبیب و به مضرات دخانیات آگاه هستیم و علی رغم موانع سد راه، با مسئولان وزارت بهداشت هم عقیده هستیم و تاکید بر کاهش مصرف دخانیات داریم.

تلاش برای تشکیل کارگروهی برای مبارزه با دخانیات

وی از تلاش برای تشکیل کارگروهی متشکل از سازمان جهانی بهداشت، کمیسیون بهداشت، فراکسیون مبارزه با دخانیات و جمعیت مبارزه با دخانیات خبر داد و گفت: در طرح ملی مبارزه با فشار خون به مبارزه با دخانیات پرداخته شده، فشار خون درمان دارویی و غیردارویی دارد و مبارزه با مواد دخانی سرلوحه درمان قرار دارد که مورد توجه وزارت بهداشت بوده و گایدلاین‌های این برنامه نوشته شده است.

دارو و تجهیزات پزشکی به راحتی به دست مردم ایران نمی‌رسد

رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: متأسفانه علی رغم ادعای آمریکا و رییس جمهور این کشور مبنی بر اینکه تجهیزات پزشکی و دارو جزو تحریم ها نیست اما دارو و تجهیزات پزشکی به راحتی به دست مردم ایران نمی‌رسد و تحریم هستند، انتظار می‌رود پیام ما را به عنوان پزشک به اطلاع سازمان جهانی بهداشت برسانید.

قاچاق سیگار را از طریق معابر کولبری نداریم

همچنین، در این نشست، رسول خضری با بیان این که پس از گذشت 40 سال از انقلاب قاچاق دخانیات به حداقل خود رسیده است، گفت: وزارت کشور و هیات دولت اقلامی را برای معابر غیررسمی و کولبری اعلام کرده که مشخص است و شامل سیگار نمی شود و به گونه ای قاچاق سیگار را از طریق معابر کولبری نداریم.

همدلی و انسجام خوبی میان مجلس و دولت برای مبارزه با مصرف دخانیات شکل گرفته است

در ادامه این نشست، محمدحسین قربانی با بیان اینکه ایران از همکاران خوب سازمان بهداشت جهانی و کنوانسیون مبارزه با دخانیات است، گفت: ما حضور مستمر در جلسات منطقه ای که اخیرا در مصر برگزار شد داشتیم و همدلی و انسجام خوبی میان مجلس و دولت برای مبارزه با مصرف دخانیات شکل گرفته است.

نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی افزود: دو اقدام خوب برای مبارزه با دخانیات یکی تبلیغات بر روی برچسب های سیگار و فرهنگ سازی و استفاده از رسانه ملی برای مبارزه با دخانیات انجام شده البته صنایع اندکی فشار می آورند و این را قبول داریم.

ایران هزینه ترانزیت مواد مخدر را می پردازد

وی با انتقاد از اینکه امروزه ایران هزینه ترانزیت مواد مخدر را می پردازد، تصریح کرد: به همان اندازه هزینه سیاسی و اجتماعی برای جلوگیری از ورود قاچاق دخانیات به کشور را نیز می پردازیم.

اعمال مالیات، بهترین راهکار کاهش مصرف دخانیات

نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بهترین راهکار کاهش مصرف دخانیات اعمال مالیات است، گفت: تلاش داریم این کار را به صورت خرده فروشی در دستورکار قرار داده و به استانداردهای جهانی برسیم.

این نماینده مردم در مجلس دهم یادآور شد: ما در شروع کار قرار داریم اما ما در این رابطه در طول 10 سال علیرغم ناامنی در مرزها موفق بودیم و آمادگی داریم از رهنمودهای شما بهره ببریم.

سیدمرتضی خاتمی در این نشست ادامه داد: علاوه بر اینکه در مجلس از طریق کمیسیون بهداشت و فراکسیون مبارزه با دخانیات اقداماتی برای محدود کردن مصرف دخانیات شکل گرفته جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات نیز تشکیل شده؛ آقای مسجدی در حال کامل کردن واحدهای استانی جمعیت است که به عنوان شبکه گسترده مقابله با دخانیات وارد عمل شده است.

نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه در بحث مالیات بر دخانیات در مراحل ابتدایی قرار داریم، گفت: البته آن را در بودجه سالانه پیش بینی و تلاش کردیم مالیات سنگینی را وضع کنیم، گارد صنایع دخانی امری جدی است که فشارهای آن را در مجلس نیز لمس کردیم.

آمریکا دارو را تحریم اما تنباکو را از تحریم ها مستثنی کرده است

نماینده مردم ماهنشان و ایجرود در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اینکه آمریکا دارو را تحریم اما تنباکو را از تحریم ها مستثنی کرده، تصریح کرد: این موضوع در کنگره آمریکا مورد بحث بوده و انتظار داریم برای دنیا اطلاع رسانی شود.

ایران تلاش بسیاری برای مبارزه با دخانیات داشته است

همچنین، نائوکو یاماموتو دبیر کل سازمان جهانی بهداشت (WTO) با بیان اینکه گردهمایی این جمع بزرگ بیانگر توجه ایران به مسائل مربوط به دخانیات است، گفت: مبارزه با دخانیات زمانبر است و ایران تلاش بسیاری برای تحقق این کار داشته و این تلاش‌ها قابل اعتماد است.

دبیر کل سازمان جهانی بهداشت ادامه داد: امیدواریم در مورد اعمال مالیات بر دخانیات به اتحاد برسیم و این کار نیازمند همکاری دولت است؛ شما نمایندگان متخصص این حوزه هستید و نیاز است با بیماری آسم در میان کودکان مبارزه کنیم و همچنین محیط بهتری را برای جوانان فراهم کرد.

کریستف هاملمان به عنوان نماینده سازمان جهانی بهداشت در جمهوری اسلامی در این نشست یادآور شد: اگر می‌خواهید برای کسب تجربه هیأت‌هایی به خارج از کشور بفرستید، ما آمادگی لازم برای همکاری با شما را داریم البته تأثیر صنایع در دادو ستد غیرقانونی و مسئله کنترل مرزها در ایران بسیار مهم است و آمادگی همکاری با شما را داریم.

آمادگی سازمان جهانی بهداشت برای همکاری با ایران جهت کاهش تصادفات

ماها العداوی مدیر کل ارتقاء سلامت سازمان جهانی بهداشت با بیان اینکه مسئله تنباکو و دخانیات مهم است اما ایمنی جاده‌ها و کاهش تصادف در ایران امری مهمتر است، گفت: سازمان جهانی بهداشت آمادگی همکاری با ایران برای کاهش تصادفات را دارد.

رن مینگویی، معاون سازمان جهانی بهداشت در ادامه گفت: برای اعمال محدودیت بر روی دخانیات باید موارد مهمی را در نظر گرفت که یکی اعمال مالیات است در این گونه جمع و کارگروه علمی به این نتیجه رسیدند که بسیجی برای مبارزه با دخانیات شکل بگیرد.

پویش بزرگی برای مبارزه با دخانیات شروع شود

وی ادامه داد: شما در حال حاضر برنامه ای برای کنترل افزایش فشارخون بالا دارید و این اقدامی موثر بوده و نیاز است پویش بزرگی برای مبارزه با دخانیات شروع شود، این پویش می تواند به افزایش آگاهی عمومی در مورد خطرات مصرف دخانیات کمک کند و همچنین می تواند فرصت مهمی برای نمایندگان مجلس باشد.

دستاوردهای ایران در حوزه ارتقای پوشش همگانی بهداشت و آموزش سلامت عمومی پس از انقلاب بسیار مطلوب است

رن مینگویی یادآور شد: با افزایش مالیات طول عمر انسان ها افزایش می یابد؛ دستاوردهای ایران در حوزه ارتقای پوشش همگانی بهداشت و آموزش سلامت عمومی پس از انقلاب بسیار مطلوب بوده و در این رابطه دولت و کشور ایران می تواند رشد کند و به وضع مالیات بر دخانیات و سیگار توجه ویژه ای داشته باشد.

منبع: برنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها