عربستان:

ادعای اختلاف ریشه‌دار قومی و مذهبی در رابطه با ایران دور از واقعیت است

نماینده دائم عربستان در سازمان ملل با بیان اینکه شیعه‌ها در کشورهای عربی در صلح و امنیت کنار برادران اهل سنت خود زندگی کرده‌اند، گفت: ادعای اختلاف ریشه‌دار قومی و مذهبی به‌خصوص در رابطه با ایران و اسرائیل دور از واقعیت است.

ادعای اختلاف ریشه‌دار قومی و مذهبی در رابطه با ایران دور از واقعیت است
کد خبر: 332694
|
۱۳۹۸/۰۵/۳۰ ۱۱:۰۸:۵۴

اعتمادآنلاین| عبدالله بن یحیی المعلمی، نماینده دائم عربستان در سازمان ملل در نشستی تحت عنوان «حفظ صلح و امنیت بین‌المللی» که در شورای امنیت برگزار شد، گفت در رابطه با اختلافات و درگیری‌های موجود در خاورمیانه برخی معتقدند که این اختلافات، اختلافات قومی و مذهبی ریشه‌دار است که سابقه صد ساله و هزار ساله دارند، اما در حقیقت این ادعاها به خصوص در رابطه با ایران و اسرائیل- با قرار دادن ایران در کنار رژیم صهیونیستی به عنوان مسئول اصلی به خطر افتادن صلح و امنیت در منطقه- به دور از واقعیت است.

او افزود: درگیری فلسطینی -اسرائیلی هیچ‌گاه درگیری ریشه‌دار قومی و مذهبی نبود و عرب‌های مسلمان فلسطین در طول حکومت اسلامی در این سرزمین در صلح و امنیت با شهروندان یهودی و مسیحی زندگی کردند تا اینکه جنبش نژادپرستانه و استعماری صهیونیستی آغاز شد و در اوایل قرن بیستم بر سرزمین و خانه های مردم فلسطین چیره شد سپس گروهک های صهیونیستی شروع به عملیات پاکسازی قومی کردند که مردم فلسطین را هدف قرار داده و آنها را به پناهنده تبدیل کردند و همچنین آنها را از حق زندگی و حق تعیین سرنوشت محروم کردند.

المعلمی در ادامه گفت: از سوی دیگر برخی در رابطه با درگیری و اختلاف تاریخی دیگری صحبت می کنند و می گویند که عمری چندین ساله دارد و آن اختلاف شیعی- سنی است و اختلافات با ایران را در همین راستا می‌دانند.

نماینده عربستان در سازمان ملل تاکید کرد: علیرغم اینکه مذهب شیعه تقریبا بیش از هزار و دویست سال پیش در برخی کشورهای عربی ایجاد شد اما این مذهب در قرن شانزدهم و به دست حکومت صفوی در ایران منتشر شد؛ کسانی که در شیعه کردن اغلب مردم ایران موفق شدند اما نتوانستند این مذهب را به خارج از ایران صادر کنند بنابراین سخن گفتن در رابطه با اختلافات مذهبی و تاریخی هزار و چند ساله در منطقه تنها یک تخیل است و شیعه ها در کشورهای عربی در صلح و امنیت در کنار برادران اهل سنت خود زندگی کرده‌اند.

این مقام سعودی گفت که اختلاف با ایران زمانی آغاز شد که انقلاب اسلامی پیروز شد و تلاش کرد که مذهب تشیع را به جهان اسلام منتقل کند و این مساله یکی از بندهای قانون اساسی ایران است.

او همچنین گفت که اعتراف به چنین حقایق تاریخی می تواند نقطه عطفی در تحقق صلح و امنیت بین المللی در خاورمیانه باشد.

این مقام سعودی در یک نشست خبری، پس از جلسه شورای امنیت گفت که تعامل دیپلماتیک با ایران نیازمند یک زمینه مشترک است. در جریان نشست سران اسلامی که در مکه مکرمه برگزار شد، تماس‌هایی با تهران انجام شد.

منبع: اینسا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها