کد خبر: 333149
|
۱۳۹۸/۰۶/۰۱ ۰۸:۵۹:۰۰
| |

چرا ترامپ دنبال خرید گرینلند است؟

دویچه‌وله در گزارشی به تفصیل به معرفی بزرگترین جزیره جهان و علت چشم طمع رئیس‌جمهور آمریکا به آن پرداخت.

چرا ترامپ دنبال خرید گرینلند است؟
کد خبر: 333149
|
۱۳۹۸/۰۶/۰۱ ۰۸:۵۹:۰۰

اعتمادآنلاین| گرینلند با بیش از دو میلیون کیلومتر مربع وسعت، شش برابر خاک آلمان و بزرگتر از سرزمین ایران است و بزرگترین جزیره کره زمین شناخته می‌شود. گرینلند در شمال اقیانوس آتلانتیک قرار گرفته و به خاطر نزدیکی به قطب شمال، بیشتر سطح آن را یخ پوشانده است.

این جزیره بزرگ از سال 1814 میلادی به کشور کوچک دانمارک تعلق دارد. در ابتدا مستعمره بود و از سال 1979 به قلمرویی خودمختار تبدیل شد. این جزیره از حدود سه هزار سال پیش ساکنانی، هرچند اندک، داشته که بیشتر آن‌ها با مردم اسکاندیناوی هم‌تبار بوده‌اند.

حوالی سال هزار میلادی جماعتی از وایکینگ‌های شمال اروپا در جزیره سکونت داشتند، اما با سرمای شدیدی که بیشتر جزیره را زیر یخ فرو برد، جزیره را ترک کردند، زیرا امکان ادامه زیست در آن را نداشتند.

در حال حاضر گرینلند حدود 56 هزار نفر جمعیت دارد. مرکز جزیره شهر نوک در کرانه جنوب غربی جزیره است که حدود 15 هزار نفر جمعیت دارد.

گرینلند یخبندان است، اما جذابیت‌ها و زیبایی‌های خود را دارد. از اوایل مه تا پایان ژوئیه هوا گرم و روشن است و دما به بالای ده درجه می‌رسد و آفتاب حتی در شب غروب نمی‌کند. در زمستان جزیره در سرما و تاریکی فرو می‌رود.

با انجماد دریا هیچ کشتی و قایقی به گرینلند نمی‌رسد و سورتمه‌سواری تنها امکان حمل و نقل است. در قدیم سگ‌های قوی سورتمه‌ها را می‌کشیدند و امروزه بیشتر سورتمه‌های فرز موتوری در راه‌های یخ‌بسته جولان می‌دهند و همین خودرو‌ها امروزه یکی از جذابیت‌های گردشگری گرینلند است. جمعیت اندک جزیره در مناطق دور و پراکنده پخش هستند، به گونه‌ای که دسترسی به بسیاری از مناطق تنها با هلیکوپتر یا هواپیما‌های پستی امکان‌پذیر است.

با موج فزاینده گرمایش زمین، در سال‌های اخیر یخ‌های گرینلند سریع‌تر از گذشته آب می‌شوند و کوه‌های یخ بیش از پیش در آب دریا فرو می‌روند.

آنچه نگرانی دانشمندان و حامیان محیط زیست را برانگیخته، برای مردم جزیره موهبتی به شمار می‌رود، زیرا با کنار رفتن یخ، زمین بیشتری برای کشاورزی و دامپروری فراهم می‌آید. از این گذشته، در لایه زیرین جزیره ذخایر فراوانی از معادن گرانبها خفته است.

میهن ما فروشی نیست


اهالی گرینلند و سیاستمداران دانمارک، به پیشنهاد خرید جزیره از سوی ترامپ با چنان لحنی واکنش نشان دادند که باعث رنج و عصبانیت رئیس جمهور آمریکا شدند.

آن‌ها پرسیدند که مگر دوران استعمار و خرید و فروش سرزمین‌ها به سر نیامده است؟ چگونه در قرن بیستم و یکم سیاستمداری به خود اجازه می‌دهد خواهان خرید بخشی از کشوری دیگر شود؟ آخرین بار حدود 100 سال پیش بود که آمریکا با خریدن آلاسکا زمینی را به قلمروی خود افزود.

افزون بر این، صاحبان اصلی گرینلند شهروندان آن هستند و تنها خودشان می‌توانند درباره سرنوشت این جزیره تصمیم بگیرند، نه دولت دانمارک.

اما ترامپ با چه انگیزه‌هایی اصرار دارد گرینلند را بخرد؟


ایالات متحده در گرینلند یک پایگاه نظامی دارد و این منطقه به خاطر نزدیکی به سرزمین روسیه اهمیت استراتژیک زیادی برای واشنگتن دارد. افزون بر این، گرینلند با معادن و ذخایر فراوان همواره نظر زمامداران کاخ سفید و سرمایه‌داران بزرگ آمریکا را جلب کرده، اما هیچ یک از اسلاف ترامپ هرگز به خود اجازه ندادند که با این اصرار و صراحت مسئله خرید آن را مطرح کند.

به قول ناظران ترامپ یک تاجر مادرزاد است و به همه چیز به دید کالای تجارتی نگاه می‌کند. گرچه او ادعا می‌کند که قصد ندارد این جزیره را به قلمروی کسب و کار و معامله مسکن و مستغلات تبدیل کند، اما به نظر کارشناسان یکی از اهداف اصلی او آن است که گرینلند را به یک مرکز گردشگری عظیم تبدیل کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها