کد خبر: 333534
|
۱۳۹۸/۰۶/۰۲ ۰۹:۳۱:۰۰
| |

مهدی فلاح؛

خوشنویس باید با اشعار و زبان جدید با مخاطب ارتباط برقرار کند

مهدی فلاح خوشنویس و خواننده سنتی، با اشاره به آنکه خوشنویس معاصر باید آگاهی و درک خود از نیازهای جامعه را بالا برد، گفت: خوشنویس می‌تواند با اشعار و زبان جدید با مخاطب ارتباط برقرار کند. شاعر معاصر تغییر کرده و نوع کلام متفاوت شده است. نوع و فرم نوشتن هم باید تغییر کند.

خوشنویس باید با اشعار و زبان جدید با مخاطب ارتباط برقرار کند
کد خبر: 333534
|
۱۳۹۸/۰۶/۰۲ ۰۹:۳۱:۰۰

اعتمادآنلاین| ‌ مهدی فلاح (خوشنویس و مدرس خطاطی) با اشاره به قیاسی که این روزها درخصوص اقبال جامعه به خوشنویسی نسبت به گذشته انجام می‌شود، گفت: اگر امر قیاس نسبت به گذشته باشد، دلایل زمان و شرایط را باید در نظر داشت. حضور فضای مجازی و نیازهای اقتصادی تا حدودی در همه امور زندگی تاثیر داشته و خوشنویسی هم از این امر مصون نمانده است. انجمن خوشنویسان و کلاس‌های خوشنویسی همچنان دایر و فعال است و تعداد نمایشگاه‌های خوشنویسی که در کشور برگزار می‌شود، حاکی از ادعای بنده است.

او که داراى گواهى درجه یک هنرى از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى در خصوص این مهم که چه باید کرد که ارتباط مردم با خوشنویسی بیشتر و بهتر شود و خوشنویسی بتواند در بطن جامعه حضور داشته باشد، اظهار کرد: خوشنویس معاصر باید آگاهی و درک خود از نیازهای جامعه را بالا برد و با اشعار و زبان جدید با مخاطب ارتباط برقرار کند.

شاعر معاصر تغییر کرده و نوع کلام متفاوت شده است. شاعران معاصر در کشور خودمان و در دنیا با واژه‌های نو و نیازهای مردم شعر می‌سرایند. طبعا تکرار اشعاری که همه خوشنویسان در این سال‌ها با آن سرو کار داشتند باید تغییر کند و به روز شود. البته نوع و فرم نوشتن هم باید تغییر کند. شاید نقاشی خط و حضور رنگ و کار روی بوم و... بتواند گام‌های موثری در این راه بردارد.

فلاح با اشاره به آنکه خوشنویسی هم می‌تواند یک شغل برای خوشنویس به حساب آید تصریح کرد: هر کاری که به صورت حرفه‌ای پیگیری و کار جدی گرفته شود، طبعا می‌تواند منبع درآمد خوبی باشد و به عنوان یک شغل شرافت مندانه مورد توجه قرار گیرد. درحال حاضر بسیاری از خوشنویسان تنها راه درآمد و شغل‌ آنها امر خوشنویسی است. تحریر کتاب، برگزاری نمایشگاه‌های خوشنویسی و سفارشات، همه و همه از درآمد زا بودن حوزه خوشنویسی نشان دارد و می‌تواند یک شغل محسوب شود.

به گفته او، حمایت دولت در این راستا و نگاه مردم به هنر که خوشنویسی از مهم‌ترین و با سابقه‌ترین آن محسوب می‌شود، می‌تواند در اقتصاد خوشنویسی کمک کننده باشد. آینده اقتصاد خوشنویسی منوط به همت و اهتمام و سعی هنرمندان خوشنویس است که مبتنی بر نیازهای جامعه و مردم سیاست گزاری شده باشد. البته در تمام دنیا حمایت و مساعدت مالی و معنوی دولت قدم اساسی محسوب می‌شود. بقول حافظ ما بدان مقصد عالی نتوانیم رسید /هم مگر پیش نهد لطف شما گامی چند

فلاح که داراى مدرک استادى از انجمن خوشنویسان ایران است، درخصوص بازار خرید و فروش آثار خوشنویسی گفت: فروش آثار خوشنویسی چه در داخل کشور و چه در حراج‌های شناخته شده در ایران و در دنیا همه کمک می‌کند تا خوشنویس در جامعه نیازهای مالی و فردی خود را رونق بخشد و با کیفیت بهتری به زندگی ادامه دهد و در آرامش به خلق آثار جدی بپردازد. حضور در حراج‌های مشهور دنیا نیز می‌تواند به اقتصاد جامعه و در نهایت آرامش هنرمند کمک کند و ارزآوری به همراه داشته باشد.

این هنرمند با اشاره به جایگاه حراج‌های تخصصی که در حوزه خوشنویسی فعال هستند در اقتصاد هنر گفت: وقتی هنرمندی به خلق آثار می‌پردازد طبعا دوست دارد در جایی به نمایش درآید و نهایتا در جایی قیمت گذاری شود و بفروش برسد.

حراج‌های خاص خوشنویسی، ملاک و معیار درست‌تری در این خصوص دارند. ولی در حراج‌های عمومی نیز این ارزش‌گذاری مورد قیاس قرار می‌گیرد. در مجموع فعالیت حراج‌های تخصصی در حوزه خوشنویسی، مثبت ارزیابی می‌شود و در نشست‌های تخصصی و حضور کارشناسان و صاحب نظران راهکار مثبتی ارائه خواهد شد.

منبع: ایلنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها