با تلاش پژوهشگران آمریکایی صورت گرفت؛

شناسایی فرآیندی که در بروز بیماری آلزایمر موثر است

پژوهشگران آمریکایی در بررسی‌های جدید خود دریافتند که فرآیند ایجاد سلول‌های جدید مغز، نقش مهمی در بروز بیماری آلزایمر دارد.

شناسایی فرآیندی که در بروز بیماری آلزایمر موثر است
کد خبر: 336755
|
۱۳۹۸/۰۶/۱۰ ۱۷:۱۳:۲۰

اعتمادآنلاین| بسیاری از پژوهش‌هایی که در مورد بیماری آلزایمر انجام می‌شوند، بر "آمیلوئید بتا" (Aß) تمرکز دارند. آمیلوئید بتا، پروتئینی است که هنگام رشد بیماری، در مغز انباشته می‌شود. وجود آمیلوئید بتای اضافه، پلاک‌هایی را ایجاد می‌کنند که ارتباط میان سلول‌های مغز را از بین می‌برند، به بروز التهاب منجر می‌شوند و نهایتا به از دست رفتن بسیاری از نورون‌ها و بافت‌های مغز می‌انجامند.

پلاک‌های آمیلوئید بتا، یک موضوع مهم برای پژوهش‌های حوزه آلزایمر به شمار می‌روند. پژوهش جدید عصب‌پژوهان "دانشگاه شیکاگو"(UChicago)، فرآیند دیگری را مورد بررسی قرار می‌دهد که نقش آن در پیشرفت بیماری، به درستی شناخته نشده است.

"سانگرام سیسودیا"(Sangram Sisodia)، استاد عصب‌پژوهشی دانشگاه شیکاگو و همکارانش، در این پژوهش نشان داده‌اند که چگونه در شکل‌های ژنتیکی آلزایمر، فرآیندی موسوم به "عصب‌زایی"(Neurogenesis) یا ایجاد سلول‌های جدید مغزی می‌تواند توسط سلول‌های ایمنی مغز از بین برود.

برخی از انواع آلزایمر وراثتی، با جهش در دو ژن موسوم به "پرسـنیلین 1"(PS1) و "پرسـنیلین 2"(PS2) به وجود می‌آیند.

پژوهش‌های پیشین نشان داده‌اند هنگامی که موش‌های سالم در محیط مناسبی قرار می‌گیرند که در آن، ورزش و بازی می‌کنند و با یکدیگر در تعامل هستند، افزایش قابل توجهی در سلول‌های مغز آنها که در ناحیه هیپوکامپ قرار دارند، صورت می‌گیرد. در مقابل، هنگامی که موش‌های حامل جهش در ژن‌های پرسـنیلین 1 و پرسـنیلین 2، در محیط مناسب قرار می‌گیرند، این افزایش در سلول‌های جدید مغز آنها رخ نمی‌دهد. این دسته از موش‌ها، نشانه‌های اضطراب را از خود نشان می‌دهند که معمولا در افرادی که در مراحل آغازین آلزایمر قرار دارند، دیده می‌شود.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها