کد خبر: 336870
|
۱۳۹۸/۰۶/۱۱ ۰۹:۱۳:۱۹
| |

خدمات خونی، تعرفه‌گذاری می‌شود/ گواهی صلاحیت تجویز خون ضروری شد

مدیرعامل سازمان انتقال خون گفت: تعرفه‌گذاری خدمات مدیریت خون بیمار و ارائه دستور از سوی پزشکان دارای گواهی صلاحیت تجویز خون، ضروری است.

خدمات خونی، تعرفه‌گذاری می‌شود/ گواهی صلاحیت تجویز خون ضروری شد
کد خبر: 336870
|
۱۳۹۸/۰۶/۱۱ ۰۹:۱۳:۱۹

اعتمادآنلاین| ‌ علی‌اکبر پورفتح‌الله یکشنبه شب در نشست اعضای کمیته بیمارستانی انتقال خون در دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا همدان بیان کرد: گواهی صلاحیت تجویز خون و آموزش همگانی پزشکان و بیماران دریافت‌کننده خون از دیگر ضرورت‌هایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی از آغاز پذیره‌نوسی سلول‌های بنیادی خبر داد و افزود: اهداکنندگانی که سازگاری نسجی با بیمار داشته باشند می‌توانند از طریق پیوند سلول‌های بنیادی به بیمار کمک کنند.

مدیرعامل سازمان انتقال خون اضافه کرد: اطلاعات سلول‌های بنیادی 50 هزار داوطلب ساماندهی شده و از مهرماه جاری نیز نامنویسی از 50 هزار داوطلب دیگر که امکان پذیره‌نویسی دارند در دستور کار قرار میگیرد.

پورفتح‌اله ادامه داد: نام نویسی از دارندگان شرایط پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی می‌تواند در موقعیت پیوند سلولی تحول ایجاد کند.

وی اظهار داشت: پژوهش‌های مبتنی بر شواهد و ایجاد «گرانت بادی» و تخصیص بخشی از اعتبارات پژوهشی در سطح ملی و دانشگاهی به تحقیقات مرتبط با مدیریت خون بیمار یکی از راهکارهایی است که در رفع مسائل و دغدغه‌های موجود می‌تواند راهگشا باشد.

مدیرعامل سازمان انتقال خون بیان کرد: همدان یکی از استان‌های پیشرو در رسیدن به نقطه صفر در خطر انتقال عفونت از طریق خون و فرآورده‌های خونی است.

پورفتح‌اله افزود: تمامی خون‌های اهدایی مورد آزمایش‌ اچ.آی.وی و انواع هپاتیت‌ها قرار می‌گیرند که در این راستا سال گذشته در استان همدان تنها یک مورد هپاتیت بی و یک مورد هپاتیت سی رؤیت شده است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا نیز با اشاره به شرایط خاص جغرافیایی استان همدان در منطقه غرب کشور گفت: سالانه چند میلیون نفر از مرزهای غربی کشور به قصد زیات در ایام اربعین به کربلا سفر می‌کنند که تعداد بسیاری از این افراد از استان همدان که دروازه منطقه غرب کشور است عبور می‌کنند و مسئولیت سنگینی در این زمینه بر حوزه بهداشت و درمان احساس می‌شود.

دکتر رشید حیدری‌مقدم اهداکننده نخستین مرتبه خون را به شمشیر دولبه تشبیه کرد و افزود: این افراد باید مورد ارزیابی و آزمایش‌های مختلف قرار گیرند تا ایمن بودن شرایط انتقال خون از آنها برای فرد نیازمند خون تأمین شود که خوشبختانه در استان همدان تاکنون دغدغه جدی در انتقال خون وجود نداشته‌است.

وی اضافه کرد: سال 94 در استان همدان 7.2 درصد جمعیت بالای 60 سال بودند و این رقم در حال حاضر به 13 درصد افزایش داشته است که با این روند رو به رشد در سال 2030 به بیش از 35 درصد خواهیم رسید که مفهوم آن مواجه شدن همدان با چالش ناباروری و سالمندی است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا با بیان اینکه اگر ورودی انتقال خون کاهش یابد با بحران کمبود خون مواجه خواهیم بود تشریح کرد: سالانه 17 هزار کشته و 210 هزار مصدوم ثمره تصادفات جاده‌ای است که بسیاری از این افراد نیازمند انتقال خون سالم در شرایط درمان خواهند بود.

حیدری‌مقدم بر لزوم تمرکززدایی از مرکز تحقیقات انتقال خون تأکید و تبیین کرد: لازم است دانشگاه‌ها نیز در مسأله انتقال خون ورود کرده و دامنه تحقیقات و پژوهش‌های این حوزه را گسترش دهند.

موضوع مدیریت خون بیمار و گرایش به سمت انتقال بیمارستانی، مصرف بهینه و منطقی خون و فرآورده‌های خونی در بیمارستان‌ها نیز با حضور مدیران بیمارستانی همدان مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.

منبع: ایرنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها