پورابراهیمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:

حذف سود مرکب انگیزه مردم برای بازپرداخت وام‌ها را افزایش می‌دهد/ حذف سود مرکب به اصلاح ناترازی نظام بانکی کمک می‌کند/ چه کسانی مشمول حذف سود مرکب می‌شوند؟

محمدرضا پورابراهیمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: با حذف سود مرکب حجم وسیعی از مطالبات نظام بانکی پرداخت می‌شود چراکه انتفاع ناشی از حذف سود مرکب از هزینه‌های آن بیشتر است، به همین دلیل حذف سود مرکب انگیزه مردم برای بازپرداخت وام‌ها را افزایش می‌دهد.

حذف سود مرکب انگیزه مردم برای بازپرداخت وام‌ها را افزایش می‌دهد/ حذف سود مرکب به اصلاح ناترازی نظام بانکی کمک می‌کند/ چه کسانی مشمول حذف سود مرکب می‌شوند؟
کد خبر: 342558
|
۱۳۹۸/۰۶/۲۸ ۱۰:۴۰:۰۰

اعتمادآنلاین| محمدرضا پورابراهیمی داورانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس درباره مصوبه الزام بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی به حذف سود و جریمه مضاعف از بدهی تسهیلات گیرندگان، گفت: اگرچه نحوه محاسبات سود و جرائم بانکی، ضوابط و مقررات کاملاً مشخصی دارد اما برخی بانک‌ها به دلایل مختلف از این مقررات عدول می‌کنند.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی افزود: مجلس در تلاش است تا سود و جرائم تسهیلات بانکی با رویکرد ساده محاسبه و این عملکرد جایگزین ربح مرکب شود.

وی اظهار کرد: در ابتدای شروع پروسه بررسی حذف سود مرکب، در جلسه‌ای با حضور روسای تمامی بانک‌ها و ریاست مجلس، مجموع منافع حاصله و هزینه بانک‌ها ناشی از تصویب این مصوبه مشخص شد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اضافه کرد: به زعم مجلس افرادی که وام‌های سنگین از بانک‌ها دریافت کرده و مدت بازپرداخت آنها نیز بسیار طولانی شده و منابع بانکی را در محل‌های مورد نظر هزینه نکردند، مشمول حذف سود مرکب نمی‌شوند.

این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه مجلس به دنبال حذف سود مرکب از تسهیلات خرد و منابع کوچکی پرداخت شده به بخش‌های تولید، صنعت، کشاورزی و ... است، ادامه داد: علیرغم اینکه روسای بانک‌ها در جلسه مذکور با حذف سود مرکب موافقت کردند -که به موجب آن جرائم بخشیده و سود وام‌ها ساده محاسبه می‌شود- اما پس از موافقت کمیسیون اقتصادی، شاهد مخالفت نظام بانکی با این مصوبه بودیم.

پورابراهیمی تصریح کرد: مصوبه حذف سود مرکب در صحن علنی مورد بررسی قرار گرفت و با رأی بالای نمایندگان تصویب شد، اما شورای نگهبان از آن ایراد گرفت، با اصرار مجلس این مصوبه به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد که در آنجا نیز رد شد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حذف سود مرکب پس از اصلاحات، مجدداً در دستور کار رسیدگی قرار گرفت، به مزایای این مصوبه اشاره و اضافه کرد: حجم منابع بانکی به دلیل مطالبات در ترازنامه بسیار است اما بعضا مطالبات مشکوک‌الوصول هستند که با تصویب حذف سود مرکب انگیزه مردم برای بازپرداخت وام‌ها افزایش می‌یابد.

وی گفت: حذف سود مرکب در ترازنامه نظام بانکی تأثیرگذار بوده و به اصلاح ناترازی نظام بانکی کشور کمک می‌کند، از سوی دیگر حجم منابع نقدی نظام بانکی و قدرت بانک‌ها برای تامین تسهیلات را افزایش می‌دهد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امیدواریم تصمیمی که مجمع تشخیص مصلحت نظام اتخاذ می‌کند منجر به گره‌گشایی از فعالان اقتصادی شود، تاکید کرد: با حذف سود مرکب حجم وسیعی از مطالبات نظام بانکی پرداخت می‌شود چراکه انتفاع ناشی از حذف سود مرکب از هزینه‌های آن بیشتر است، امیدواریم با نظر مثبت مجمع تشخیص مصلحت نظام نسبت به این مصوبه، شاهد آثار و پیامد آن در اقتصاد باشیم.

منبع: خانه ملت

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها