مشاور وزیر جهاد کشاورزی:

ارزش زعفران صادراتی از مرز 78 میلیون دلار گذشت

مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی گفت: امسال در پنج ماهه نخست نزدیک به 74 تن زعفران به ارزش افزون بر 78 میلیون دلار به کشورهای هدف صادر شد.

ارزش زعفران صادراتی از مرز 78 میلیون دلار گذشت
کد خبر: 349541
|
۱۳۹۸/۰۷/۱۷ ۰۸:۳۵:۵۷

اعتمادآنلاین| حسین زینلی درباره ادعای برخی درارتباط با افت قیمت زعفران به دلیل افزایش تولید 100 تنی زعفران نسبت به سال گذشته، عرضه بی رویه بورس و کاهش صادرات افزود: اکنون بیش از 20 درصد ارزش صادرات بخش باغبانی کشور ناشی از صادرات زعفران است به طوری که در سال 97 با وجود تحریم ها نزدیک به 280 تن زعفران به ارزش 351 میلیون دلار صادر شده بود، در حالی که میزان صادرات زعفران در سال 90 حدود 122 تن بود.

وی اظهارداشت: امسال در پنج ماهه ابتدایی، صادرات زعفران به بیش از 40 کشور انجام شد که بخش عمده صادرات این محصول مربوط به کشورهای اسپانیا، ویتنام، قطر و امارات متحده عربی بود.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: لازم است با بکارگیری روش های به زراعی، به باغی، به نژادی و استفاده از فناوری روز در این عرصه با افزایش کیفیت محصولات و پایین آوردن هزینه های تولید بتوانیم شرایط را برای تولید رقابتی فراهم کنیم.

وی پیش بینی کرد: ممکن است کشورهایی مانند هند، افغانستان، یونان، اسپانیا، مراکش، چین و جمهوری آذربایجان کشت زعفران در سالهای گذشته نداشته باشند، اما هنوز این کشورها نتوانسته اند مانند ایران این گیاه را تولید کنند.

به گفته زینلی، برای صادرات گیاه زعفران هیچگونه محدودیتی وجود ندارد و این محصول می تواند با کیفیت های مختلف توسط بازرگانان صادر شود.

زینلی یکی از اقدام های اساسی در زمینه صادرات زعفران را ایجاد زنجیره ارزش دانست و گفت: وزارت جهاد کشاورزی تلاش می کند نسبت به گسترش پرورش این گیاه در استان های مختلف مبادرت ورزد و در هر استان زنجیره ارزش ایجاد شود به طوری که زعفران تولیدی هر استان در همان استان مصرف و یا صادر شود.

وی افزود: این نکته وجود دارد که براساس بازار داخلی و صادراتی سطح زیرکشت توسعه یا کاهش یابد، بنابراین کشاورزان متوجه می شوند که برای پایداری بازار باید روی سطح زیرکشت کنترل داشته باشند به همین منظور سیاست دفتر گیاهان دارویی این است که گیاهان دیگری در کشور وجود دارد که چنانچه روی انها تمرکز شود، می تواند ارز اوری خوبی برای کشور به همراه داشته باشد.

مشکل انتقال ارز حاصل از صادرات

مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی یکی از علل کاهش صادرات زعفران را ناشی از مشکلات در نقل و انتقال ارز بیان کرد و افزود: بازگشت ارز حاصل از صادرات دامپینگی (فروش کالا به بهای کمتر از قیمت تمام شده) که بسیاری از تجار انجام دادند، ناشی از آن بود که بانک مرکزی موظفشان ساخت تا از ابتدای سال 97 این ارز را به کشور بازگردانند و به همین دلیل نگرانی ایجاد شد، اما اکنون مشکل بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور در حال حل شدن است.

به گفته وی، به تازگی تمهیداتی در بانک مرکزی صورت گرفته که تجار به راحتی نقل و انتقال پول را انجام می دهند و دیگر خسارت ناشی از نقل و انتقال پول در صرافی ها گریبان بازرگانان را نمی گیرد.

رد افزایش تولید 100 تنی زعفران در سالجاری

زینلی ادعای برخی درمورد تولید امسال با افزایش 100 تنی زعفران که موجب خسارت سنگین تولیدکنندگان این محصول می شود، رد کرد و افزود: سال 86 نزدیک به 230 تن زعفران در سطح 58 هزار هکتار تولید شد که این رقم در سال 97 به حدود 404 تن زعفران در سطح 113 هزار هکتار رسید.

وی تصریح کرد: آمار سالهای 86 تا 97 نشان می دهد به طور متوسط سالانه بین سه تا پنج هزار هکتار به سطح زیرکشت و بین 20 تا 30 تن به تولید اضافه می شود، بنابراین در سال 98 نیز در صورت مناسب بودن شرایط آب و هوایی بین 20 تا 30 تن افزایش تولید خواهیم داشت.

این مقام مسئول، محصول زعفران را یکی از گیاهان منحصر به فرد و اولویت دار در دفتر گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی برشمرد و گفت: بنابر شرایط آب و هوایی و پیش بینی بارندگی های فصل پاییز، برای جمع بندی میزان تولید زعفران در سال 98 باید حداقل تا پایان آبان ماه منتظر ماند.


فصل کاشت زعفران از شهریورماه و برداشت اواخر مهر تا آبان ماه هر سال صورت می گیرد.

افت نرخ ارز موجب کاهش قیمت زعفران شد

مشاور وزیر جهاد کشاورزی قیمت فعلی هرکیلوگرم زعفران را برای سوپرنگین 13 تا 14 میلیون تومان، نگین 11 تا 12 میلیون تومان و پوشال 9 میلیون تومان بیانکرد و افزود: بخش عمده کاهش قیمت زعفران نسبت به ماه های گذشته ناشی از افت نرخ ارز است

ظرفیت انبارهای بورس زعفران 20 تن افزایش یافت

زینلی با بیان اینکه بورس کالا موجب تعادل بازار زعفران شده، گفت: اکنون کل زعفران موجود در بورس حدود پنج درصد کل تولید است و هنوز بخشی از زعفران در دست کشاورزان و بقیه در دست دلالان، بازاری ها و صادرکنندگان است و تلاطم بازار زعفران ناشی از این بود که برخی دلالان می خواستند پولشان را زودتر نقد کنند و در کارهای دیگر بکار گیرند، اما در واقع هیچ اتفاقی در بازار بورس نیفتاده است.

وی کاهش قیمت کالا در بورس را به نفع صادرکنندگان دانست و افزود: چنانچه در بورس قیمت محصول کاهش یابد، این امر به نفع صادر کنندگان است زیرا می توانند محصول بیشتری خریداری و صادر کنند.

زینلی براین باور است که چنانچه کالای زعفران در بورس عرضه نشود، دمپینگ هایی که دلالان و صادرکنندگان اجرا می کنند، خسارت های سنگین تری به تولیدکنندگان وارد می سازد.

مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی از راه اندازی بازار بورس زعفران در شهرهای مختلف کشور خبرداد و افزود: راه اندازی بازار بورس در شهرهای مختلف محیط امنی برای کشاورزان و تولید پایدار محصول زعفران ایجاد می کند.

وی افزایش ظرفیت 20 تنی انبارهای بورس زعفران را یادآور شد و تصریح کرد: براساس اقدامات صورت گرفته در سال گذشته، ظرفیت انبارهای بورس زعفران تا 20 تن افزایش یافته، زیرا این انبارها مراکز مطمئنی برای نگهداری کالای زعفران محسوب می شوند که کشاورزان می توانند از انها استفاده کنند.

منبع: ایرنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها