کد خبر: 349815
|
۱۳۹۸/۰۷/۱۷ ۱۵:۰۱:۵۸
| |

مشاور وزیر بهداشت:

14 درصد بار کل هزینه سلامت مربوط به اختلالات روانی است

مشاور وزیر بهداشت گفت: 14 درصد بار کل هزینه سلامت مربوط به اختلالات روانی است اما متأسفانه تنها 3 درصد بودجه به درمان این بیماری‌ها اختصاص می‌یابد.

14 درصد بار کل هزینه سلامت مربوط به اختلالات روانی است
کد خبر: 349815
|
۱۳۹۸/۰۷/۱۷ ۱۵:۰۱:۵۸

اعتمادآنلاین| ‌ احمد نوربالا مشاور وزیر در امور سلامت روان، در همایش سلامت روان با اشاره به رشد اختلالات روانی در جهان از سال 1990 تاکنون، گفت: یکی از موضوعات حائز اهمیت سخن گفتن در خصوص سلامت روانی جامعه بدون پرده‌پوشی است و باید این مقوله به عنوان یک اولویت توسعه در کشور مورد هدفمان قرار گیرد.

وی در ادامه با بیان اینکه سالانه 800 هزار نفر در بازه سنی 15 تا 25 سال اقدام به خودکشی می‌کنند، بر لزوم توجه به مشکلاتی که منجر به این اتفاق می‌شود تأکید کرد و ادامه داد: از 12 عاملی که سلامت مردم را متوجه خطراتی می‌کند، 6 مورد مربوط به آسیب‌های سلامت روان است که در این میان، اختلالات افسردگی در بالاترین رتبه قرار می‌گیرد.

نوربالا با اشاره به تحقیقات صورت گرفته در حوزه سلامت روان در سال 93 گفت: 23/8 درصد افراد در سال 93 مورد خشونت خانگی قرار گرفته، 48/24 درصد مورد خشونت کلامی، 2/32 درصد خشونت بی‌عارضه، 8/07 درصد خشونت خارج از خانه تجربه کرده‌اند. در این میان شهر تهران نیز سهمی 39/6 درصدی از تجربه اختلالات روانی دارد.

وی در ادامه فراز و فرودهای اقتصادی، اجتماعی را بر سلامت روان جامعه مؤثر دانست و افزود: غم و اندوه بیشترین تأثیر را بر سلامت مردم دارد باید به گونه‌ای سیاست‌گذاری کنیم تا سرور به خانه‌ مردم تزریق شود. این موضوع باید با توجه به سیاست‌های ابلاغ شده از سوی رهبری به ارتقا کیفیت سلامت روانی جامعه منجر شود. ترویج سبک زندگی ایرانی - اسلامی در این راستا گام بزرگی است.

وی با اشاره به اینکه نگرانی به عنوان یکی از آیتم‌های زیر مجموعه تشکیل دهنده اختلال روانی سهم بسیار زیادی در وقوع مشکلات سلامت روان دارد، تصریح کرد: طی مطالعات صورت گرفته در سال 95 در شهر تهران، از 20 مورد‍ِ تشکیل دهنده تنش‌های روانی در جامعه، هفت مورد آن به مبحث نگرانی اختصاص یافته است.

وی افزود: این یعنی حتی پیش از وقوع حادثه یا مشکل نگرانی از آن به سراغ افراد می‌آید. در این مطالعه دریافتیم 82/7 درصد مردم تهران حداقل یک تجربه تحمل فشار روانی داشته‌اند که سهم خانم‌ها و افراد مجرد در این میان بیش از سایرین است.

مشاور وزیر ادامه داد: سهم فشار روانی اقتصادی 45/6 درصد و فشار روانی ناشی از حوزه سلامت 28/8 درصد بوده است.

مشاور وزیر بهداشت با اشاره به اینکه 14 درصد بار کل هزینه سلامت مربوط به اختلالات روانی است تأکید کرد: اما متأسفانه تنها 3 درصد بودجه به درمان این بیماری‌ها اختصاص می‌یابد. باید توجه داشت که طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی هر یک دلار هزینه در حوزه سلامت روان منجر به صرفه جویی چهار دلاری می‌شود.

نوربالا در پایان با تأکید بر نقش اهمیت سلامت معنوی در جامعه اظهار کرد: نباید برای وقایع اجتماعی همچون انتخابات، سلامت روان مردم را به خطر انداخته و یأس‌پراکنی کنیم.

منبع: فارس

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها