محمدرضا باهنر، دبیرکل حزب جامعه اسلامی مهندسین، در پاسخ به سوال «اعتمادآنلاین»:

اگر کاندیداهای اصولگرا در شهرستان‌ بخواهند برایشان نظرسنجی برگزار می‌کنیم/ برخی در انتخابات‌ها یقه پاره می‌کنند/ وقتی به اصولگرایان می‌گوییم کنار بروند، زیر میز می‌زنند و می‌گویند با اصلاح‌طلبان ائتلاف می‌کنیم/ در تهران دو لیست اصولگرا بیرون نخواهد آمد/ پ

محمدرضا باهنر، دبیرکل حزب جامعه اسلامی مهندسین، در نشست خبری که صبح امروز 27 آبان‌ ماه برگزار شد، گفت: برخی در انتخابات‌ها یقه پاره می‌کنند، پول خرج می‌کنند و پرتلاش هستند اما ما باید با انجام فرآیند انتخاب، به عنوان مثال بین آن 10 نفر، به سه گزینه برسیم و از هفت نفر دیگر بخواهیم کنار بکشند.

اگر کاندیداهای اصولگرا در شهرستان‌ بخواهند برایشان نظرسنجی برگزار می‌کنیم/ برخی در انتخابات‌ها یقه پاره می‌کنند/ وقتی به اصولگرایان می‌گوییم کنار بروند، زیر میز می‌زنند و می‌گویند با اصلاح‌طلبان ائتلاف می‌کنیم/ در تهران دو لیست اصولگرا بیرون نخواهد آمد/ پ
کد خبر: 361458
|
۱۳۹۸/۰۸/۲۷ ۱۱:۰۳:۰۰

اعتمادآنلاین| محمدرضا باهنر دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در نشست خبری با اصحاب رسانه، در پاسخ به سوال خبرنگار اعتمادآنلاین مبنی بر شیوه بسته شدن لیست‌های اصولگرایان در شهرستان‌ها و اینکه آیا قرار است در شهرستان‌ها هم لیست‌ها زیر لوای جریان اصولگرایی باشد، بیان کرد: مشکل دوستان اصولگرایان در انتخابات این است که 10 نفر ثبت نام کرده و می‌گویند که اصول‌گرا هستند. بنابراین برای ساختارمندی این روند باید فرایندی طی بشود که بتوانیم از میان آن‌ها انتخاب کنیم.

باهنر افزود: برخی در انتخابات‌ها یقه پاره می‌کنند، پول خرج می‌کنند و پرتلاش هستند اما ما باید با انجام فرآیند انتخاب، به عنوان مثال بین آن 10 نفر، به سه گزینه برسیم و از هفت نفر دیگر بخواهیم کنار بکشند. البته در مواردی وقتی به افراد می‌گوییم کنار بروند، زیر میز می‌زنند، از اصولگرایی خود دست می‌کشند و می‌گویند ما می‌رویم با اصلاح‌طلبان.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین افزود: اگر در شهرستان‌ها افراد گفتند از نتیجه نطرسنجی تمکین می‌کنند ما برایشان نظرسنجی انجام می‌دهیم.

وی تاکید کرد: برخی فرآیند های دیگر هم هست از جمله اینکه مدتی قبل فردی به من مراجعه کرده بود که ما در منطقه 5 نامزد داریم و همه معتقدند نفر اول هستند، برای اینکه بتوانیم ارزیابی داشته باشیم گفتیم هر نفر 100 نفر از طرفداران خود را معرفی کنند و یک جلسه 500 نفره برگزار می کنیم و هر کدام از نامزدهای 5 نفر بیایند 10 دقیقه صحبت کنند بعد از آن یک رای گیری مخفی انجام می دهیم البته ممکن است هر کدام از طرفداران به نامزد خود رای دهند اما ما با یک پیچشی برای حل مشکل از افراد درخواست می کنیم هر نفر به دو نامزد رای دهد، در این شرایط می شود تشخیص داد کدامیک از نامزدها محبوب هستند، آن وقت از این 5 نفر 3 نفر را نگه می داریم و بعد به سراغ نظرسنجی میدانی می رویم. یا در فضای مجازی شعار محوری با ادبیات خوب داریم که می توانیم به آنها کمک کنیم.

براساس این گزارش، دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در این نشست خبری با تبریک هفته وحدت گفت: امیدوارم وحدت و همدلی مسلمین توسعه پیدا کند و این گرفتاری های زیاد و انبوهی که برای ملت مسلمان تدارک دیدند، از جنگ های نیابتی، از ترورها، حمایت از تروریست ها و ...با وحدت با نظر و همدلی و همراهی همه مسلمانان کاهش پیدا کند و جامعه و امت اسلامی در یک فضای همدلی و همراهی بتواند کار را جلو ببرند و اینهایی که کمر همت بسته اند که از منافع اقتصادی منطقه استفاده بکنند و برای استفاده از این منابع از هیچ کار ضدبشری هم ابا ندارند سرجای خودشان بنشینند.

وی گفت: متاسفانه زبان اینها زبان زور است و باید با این زبان با آنها صحبت کرد. باید امت اسلامی روزبه روز متحدتر و بصیرتر در مقابل این زورگویان بایستند.

باهنر با اشاره به روز 13 آبان گفت: این روز تنها روزی است قانون تصویب شده و روز مبارزه با استکبار جهانی به سرکردگی آمریکا نامگذاری شده است. هرچه جلوتر می رویم مشخص می‌شود که مادر و ام همه خبائث همین هیات حاکمه آمریکا هستند که موقعی که می خواهند یک هدف نامشروع برسند از همه مسائل بشری، اخلاقی و انسانی را عبور می کنند تا به منافع خودشان برسند.

واکنش به حمایت آمریکایی ها از آشوب ها در ایران

وی با اشاره به تناقض گویی های مقامات آمریکایی گفت: گاهی اعلام می کنند که با مردم ایران خوب هستیم اما از سوی دیگر ضروری ترین نیازهای انسانی را وارد لیست تحریم می کنند. یا زمانیکه در کشور اتفاقی می افتد ، آشوبی می شود، شلوغی می شود و ...همه شان می گویند که با مردم ایران هستیم و حمایت شان می کنیم آنهم حمایت از مردمی که خودشان تحریم‌شان کردند. این رفتارها حکایت از آن دارد که ام الخبائث خود آمریکاست . با این وجود ایران و امت اسلامی نسبت به 30 یا 40 سال پیش قدرتمندتر شدیم هم قدرت آمریکا رو به افول است.

نمی‌شد که همه نمایندگان از زمان و روز اجرای افزایش قیمت بنزین خبردار باشند

وی در ادامه این نشست خبری در پاسخ به این سوال که فکر می کنید اجرای طرح دونرخی شدن بنزین که طرح درستی هم است نیاز به کارهای اجرایی بیشتر نداشت تا این شوک به جامعه وارد نشود؟؛ گفت: استدلال ها و دلایل زیادی وجود داشت که دولت و دیگر قوا باید این طرح را عملیاتی کنند، اما اینکه این پروژه باید مدبرانه اجرا شود و سبد سیاستی برای آن تعریف شود تا براساس آن کار جلو برود نیز مهم است.

وی افزود: من خاطرم است که زمانی که قرار بود طرح هدفمندی یارانه ها اجرا شود، نزدیک به 100 اقدام را مسئولان دولتی و مجلس تفاهم کردیم که چه باید انجام شود و چه قدامات دنبال شود.براساس آن تفاهم آن 100 اقدام جدول زمانی داشت و مساله هماهنگی ها و همزمانی ها و چیزهای دیگر در آن لحاظ شده بود.

باهنر تصریح کرد: البته ممکن است توقعاتی در بین مسئولان و مردم ایجاد شده باشد. مثلا برخی نمایندگان ممکن است بگویند چرا ما از روز و ساعت اجرای این پروژه اطلاع نداشتیم. درحالیکه در یک پروژه ها و پک سیاسی مانند این طرح غیرممکن است و نیاز است محرمانه هایی لحاظ شود و مراعات هایی صورت گیرد.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین گفت: اگر از هفته قبل اعلام می شد که قرار است هفته آینده بنزین دونرخی شود ممکن بود برخی مسائل و مشکلات در کشور ایجاد شود، صف های بنزین شکل بگیرد، برخی دست به اقداماتی مثل ذخیره بنزین در منزل بزنند که ایجاد خطر می کرد. باید بپذیریم که زمان اجرای این طرح و اینکه از چه ساعتی و چه روزی باید اجرا شود باید بین 10 تا 15 نفر از مسئولان مطلع می بودند.

باهنر به نمایندگان توصیه کرد که به صورت جدی مراقبت کنند که دولت به وعده های جبرانی خود در اجرای این طرح عمل کنند.

وی ادامه داد: دولت اعلام کرد خیلی کارها قرار است انجام شود و 18 میلیون خانوار حمایت های جبرانی دریافت کنند. یا سهمیه های ویژه برای حمل و نقل در نظر بگیرد یا مسافرکش های اینترنتی باید مشخص شود چطور حمایت خواهند شد.

برخی به قیمت پایین بنزین اعتیاد پیدا کرده بودند

باهنر ادامه داد: متاسفانه برخی بنگاه های تولیدی و خانوارها به این قیمت بنزین اعتیاد پیدا کردند و نمی شود این اعتیاد را یک شبه بهم ریخت. می شود در یک جدول 6 ماهه سهم را پایین آورد ولی روشن است که بهرحال این کار باید انجام می شد. خصوصا که نزدیک 10 تا 20 میلیون قاچاق بنزین روزانه صورت می گیرد و در شدت مصرف انرژی ما رتبه اول را در دنیا داریم که آمار مطلوبی نیست.

ما اصولگراها هنوز باید پاسخ کارهای احمدی‌نژاد را بدهیم

محمدرضا باهنر، دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تحلیل شما از حضور آقای احمدی نژاد در انتخابات چیست و اینکه فکر می کنید ایشان اقبال عمومی روبرو هستند یا شورای ائتلاف برای جذب احمدی نژاد تلاشی می کند، گفت: آقای احمدی نژاد انکار می‌کند ولی منتسب به اصولگراها هستند، ما هنوز هم که هنوز باید پاسخ بسیاری از کارهایی که ایشان کردند را بدهیم در حالی که واقعیت قضیه این است که احمدی نژاد از همان اول می‌گفتند من اصولگرا هستم، اما این اصولگراها را قبول ندارم، ممکن است یک گروه سومی باشند.

وی گفت: اما بدنه جامعه هنوز متاسفانه فرقی بین اصولگرایان احمدی نژاد، پایداری و این ها فرقی حس نمی کند بنابراین اگر جریان احمدی نژاد فعال باشد به عنوان جریان سوم نیست بلکه به عنوان بیرون آمده از بین همان دو جریان است.

برخی نذر کرده اند فقط وارد مجلس شوند

باهنر تاکید کرد: نکته دوم اینکه فکر می کنم افرادی که می خواهند با برخی حرف های احمدی نژاد وارد مجلس شوند قاعدتا ممکن است فقط نذر کرده باشند که وارد مجلس شوند اما اینکه بیایند و وفادار بمانند و فراکسیون قدرتمند تحت فراکسیون اجمدی نژاد شکل گیرد قطعا چنین اتفاقی حتما نمی افتد.

در نظرسنجی‌ها سردار سلیمانی نفر اول است

در ادامه نشست خبری محمدرضا باهنر، دبیر کل جبهه پیروان خط امام و رهبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه محبوبیت اصولگراها و اصلاح طلبان نسبت به گذشته در چه حدی است؟ آیا نسبت به گذشته تغییر کرده است گفت: ما یک مشکل هم در بین اصلاح طلبان و هم اصولگراها داریم که یک سبد نیستند، یعنی اگر ورود کنید باید ببینید تیپ هنجارشکنان اصلاح طلبان چقدر محبوبیت دارند؟ تیپ وسط شان چقدر محبوبیت دارد؟ آقای روحانی (اگرچه نمی گویم اصلاح طلب است اما بالاخره دو دوره ریاست جمهوری با تکیه بر اصلاح طلبان وارد شده و اصلاح طلبان مشهور رسما از ایشان حمایت کردند) چقدر محبوب است؟ یا اصلاح طلبان معمولی تیپ عارف در چه حدی از محبوبیت هستند؟

وی ادامه داد: این ها هر کدام محبوبیت متفاوت دارند، کما اینکه اصولگرایان هم همین طور است یعنی پایداری یک محبوبیتی دارد، جامعه روحانیت یک محبوبیت دارد، و دیگران هم به شکلی دیگر. بنابراین این ها را نمی شود در یک پک کامل دید. اما در کلیت قضیه که بحث می شود امروز در نظر سنجی در سطح کشور می شود وضعیت شخص ریس جمهور از نظر مقبولیت خوب نیست به طوریکه نفر چهارم یا پنجم هستند که ما معمولا تا به حال چنین چیزی نداشتیم که رئیس جمهوری مستقر باشد و در نظرسنجی ها این گونه افت کرده باشد.

وی با بیان اینکه البته این نظر سنجی ها سیاسی نیست، گفت: طبق این نظر سنجی نفر اول در کشور حاج قاسم است که اصلا ربطی به مسائل سیاسی ندارد، واقع قضیه این است که مردم قدر حاج قاسم را در مسائل امنیتی و خیلی مسائل می دانند و نمک نشناس نیستند بنابراین ممکن است فردا نظر سنجی برگزار شود که آیا موافق رئیس جمهور شدن حاج قاسم سلیمانی هستید و مردم پاسخ دیگری بدهند که بحث دیگری است.

اصلاح‌طلبان در نظرسنجی‌ها دست بالایی ندارند

باهنر افزود: اما در شرایط کنونی با یک فاصله زیادی سردار قاسم سلیمانی از نفر دوم از نظر محبوبیت پیشتاز است و فکر می کنم رئیس جمهور چهارم باشند، بنابراین در نظرسنجی‌های کلی که انجام شده اصلاح طلبان امروز وضعیت دست بالایی ندارند، زیرا مردم هم مقداری مسائل اقتصادی را منسوب به آنها می دانند و هم با وجود اینکه مجلس به صورت کامل در دست اصلاح طلبان نبود، اما سوال مردم این است که 30 نماینده تهران که با رای کامل وارد مجلس شدند چه ظهور و بروزی داشتند؟ حس می کنم کسانی که این لیست را بستند شرمنده هستند و مایه افتخارشان نیست.

اصولگراها فکر نکنند پشت شان گرم است

وی در پاسخ به اینکه آیا اصولگرایان دست بالا را دارند؟ گفت: خیر، من به دوستان خودمان توصیه می کنم که اصلا فکر نکنید که پشت تان گرم است. هر کسی احساس کند که پشتش گرم است این شروع شکست است، اصولگرها نباید به این حس برسند که هر اتفاقی افتاد ما بردیم، این دیدگاه اشتباه است. اما اگر یک رقابت مدبرانه، درست و با ادبیات مناسب داشته باشند و با توجه به حافظه تاریخی مردم امکان پیروزی خوب در مجلس یازدهم را دارند، نه اینکه می‌برند بلکه امکان پیروزی خوب را دارند.

شورای ائتلاف برای لیست به 500 اسم رسیده است

محمدرضا باهنر در پاسخ به این سوال که آخرین تصمیم گیری درباره انتخابات در شورای ائتلاف به چه صورت خواهد بود گفت: شورای ائتلاف در حال حاضر کار خود را انجام می‌دهند و وظیفه خود را انجام می دهند که در این راستا تصمیم هایی وجود دارد که با گذشته متفاوت باشد و به همین دلیل ممکن است برخی حرص و ولعی داشته باشند و برخی هم در برابر این تصمیم مقاومت کنند.

او ادامه داد: آنچه این روزها مشخص شده است و به عنوان یک تصمیم قطعی اتخاذ شده است اینکه قرار است در لیست شهرستانها دخالت نکنند البته ممکن است نظرات مشورتی بدهند و کمک‌هایی از نظر مشاوره‌ای داشته باشند اما دخالتی وجود نخواهد داشت.

باهنر گفت: مسئله دیگری که باید به آن توجه کرد این است که ما در حال نزدیک شدن به زمان ثبت نام هستیم و در این شرایط استان‌ها کار خود را انجام می دهند، اما مشکلی که احتمالا با آن مواجه خواهیم شد این است که پیش بینی می‌شود در این دور از انتخابات افراد زیادی ثبت نام کنند و حتی این رقم به 15000 نفر تخمین زده‌اند که این به معنی ان است که برای هر کرسی 50 نفر بایکدیگر رقابت می‌کنند؛ از یک سو این مسئله به معنی شور و هیجان انتخابات است که مفید است، اما از سوی دیگر کار را سخت می‌کند برای آنکه شورای ائتلاف باید این افراد را انتخاب کنند مضاف بر آنکه شورای محترم نگهبان هم طبیعتا در 10 الی 20 روزی که فرصت دارد صلاحیت این کاندیداها را بررسی کند که حقی ناحق نشود کار دشواری را به دنبال دارد از همین رو است که ما چند سالی است با واژه جدیدی رو به رو می‌شویم و آن اینکه «صلاحیت فرد احراز نشد» قبلا می‌گفتند رد صلاحیت شد که البته این جمله جمله نرم‌تری است.

دبیرکل جامعه مهندسین با بیان اینکه شورای ائتلاف به دنبال حضور جوانان و نسل نو و جوانگرایی است که در بیانیه گام دوم انقلاب از سوی مقام معظم رهبری مورد تاکید قرار گرفته است.

او درباره بستن نحوه بست لیست انتخاباتی از سوی اصولگرایان نیز گفت: هر چه حوزه انتخابیه ها بزرگ‌تر باشند کار متفاوت‌تر از حوزه‌های انتخابیه کوچکتر می‌شود به طوری که درشهرهای کوچک رقبا بیشتر حقیقی می شود تا حقوقی؛ یعنی قبل از آنکه نگاه کنند این فرد اصولگراست یا اصلاح‌طلب نگاه می‌کنند ببینند آیا بالای شهر است یا پایین شهر است یا مربوط به کدام قومیت می شود و ... درواقع یک ماتریس رقابت وجود دارد که حتی گاهی جنس صنفی به خود می‌گیرد و حتی می‌دیدیم در شهرهایی یک معلم و یک پزشک با هم رقابت می‌کردند که هر کدام صنف خود را تشویق می‌کرد. بنابرین در شهرستان‌ها رقابت‌ها صرفا سیاسی نیست، اما در شهرهای بزرگ مانند تهران لیست حرف اول را می‌زند که در این راستا شورای ائتلاف در حال فعالیت است و تلاش می‌کند به یک لیست برسد که این لیست از پایین به بالا باشد و در این راستا این شورای ائتلاف به 400 الی 500 اسم رسیده است که بتوانند به 90 نفر خلاصه ‌شود و بعد با یک نظرسنجی از جامعه می‌توانند لیست نهایی را ارائه دهند.

او گفت: البته درباره جزئیات آقای پیرهاددی سخنگو این شورا هستند که ایشان اخبار را انتقال می‌دهند.

در تهران دو لیست اصولگرا بیرون نخواهد آمد

محمدرضا باهنر در ادامه نشست خبری در پاسخ به این سوال که آیا جبهه پایداری برای انتخابات اسفندماه لیست مستقل خواهد داد یا خیر گفت: اگر پاسخ دقیق به این سوال را بخواهید باید آن را از پایداری ها بپرسید اما تصور من این است که جبهه پایداری اختلاف نظری با شورای ائتلاف داشته باشد و نظراتش را هم بگویید و آن را هم رسانه‌ای کند اما تحلیل من این است که در تهران دو لیست از اصولگرایان در نمی آید و نهایتا به یک لیست منجر می‌شود.

پایداری‌ها لیست جدا نمی‌دهند

او با بیان اینکه اگر در تهران دو لیست یا سه لیست از یک جناح منتشر شود آن لیست پررنگ‌تر است که خودنمایی می‌کند گفت: عموما در تهران دو لیست با یکدیگر رقابت می‌کنند یک لیست منتسب به اصلاح‌طلبان است و یک لیست اصولگرایان لیست‌های غیر از این دو لیست‌های حاشیه‌ای است.

او گفت: تحلیل من این است که پایداری لیست جدا نمی‌دهد و نظر ائتلاف این است که همه با یکدیگر هم‌کاسه شوند.

باهنر گفت: شورای ائتلافی چشم اندازی که در نظر گرفته است، ائتلاف صد در صدی است یعنی تمام کسانی که منتسب به اصوگرایی هستند این شورا علاقه‌مند است که آنها در این وحدت وارد شوند اما اینکه به همه چشم‌انداز خود دست پیدا می‌کنیم یا خیر مشخص نیست، اما این را می‌دانیم که چشم‌انداز و قله ما ائتلاف صد در صدی است که همه در آن حضور داشته باشند.

پیوند پایداری ها و احمدی‌نژاد بعید است

محمدرضا باهنر در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه وضعیت رورهای اخیر چه اندازه در روند مشارکت مردم در انتخابات آینده مجلس و میان دوره خبرگان تاثیر گذار خواهد بود؟ گفت: این اتفاقی است که اگر از بیرون گود بخواهیم آن را تحلیل کنیم به این نتیجه برسیم پک سیاستی که آقایان می خواستند اجرا کنند شاید بتوان گفت می توانستند بهتر اجرا کنند یا حتی از نظر زمانی مثلا بهتر بود در هفته وحدت اتفاق نمی افتاد. این انتقادات و اعترضات مردمی وجود دارد، اما فکر می کنم اگر دولت با رصد مجلس بتواند به تعهداتی که اعلام کرده عمل کند که احساس می کنم دولت مصمم است این کار انجام شود، ولی باز هم توصیه می کنم حتما نمایندگان مجلس رصد و مواظبت کنند یعنی به عبارتی نظارت استصوابی بر عملکرد دولت داشته باشند، اگر این کار انجام شود این موج موجی نیست که فکر کنیم تا زمان انتخابات باقی خواهند ماند. اگر مردم آثار مثبت آن را زودتر ببینید این مسائل هیجانی به سرعت کاهش پیدا می کند.

محمدرضا باهنر، دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در ادامه نشست خبری با اصحاب رسانه در پاسخ به این سوال که اصولگرایان برای شفاف شدن هزینه های انتخاباتی چه اقدامی انجام خواهند داد؟، گفت: متاسفانه هزینه های انتخاباتی شفاف و قانونمند نیستند. این دوره نمایندگان مجلس تلاش هایی کردند، ولی چون بقیه اصلاحیه هایشان به قانون انتخابات با ایراداتی روبرو شد، این بحث هزینه‌ها هم به سرانجام نرسید. همین الان ما از کاندیداها بپرسیم چقدر برای انتخابات هزینه می کنند، فردی ممکن است بگوید عده ای دیگر برای من هزینه کرده اند و من در جریان نبوده ام. یا حتی ممکن است بگوید نفوذی بودند و از ستاد رقیب آمدند و برای من هزینه کردند تا من را مساله دار کنند. منظورم این است که تا ضابطه روشن نشود نمی تواند کار خاصی انجام داد.

وی افزود: در مسابقات المپیک نزدیک به 400 تا 500 هزار رقابت در ورزش های مختلف انجام می شود اما آنقدر مقررات المپیک و فدراسیون های جهانی انقدر شفاف و روشن است که در این تعداد رقابت ممکن است دو تا سه کشور روی چندتا قضاوت اعتراض کنند ولی بقیه قضاوت ها را قبول دارند چون قانون آنقدر شفاف است که کسی نمی تواند دورش بزند.

باهنر ادامه داد: متاسفانه برخی قوانین در ایران این شفافیت را ندارند، قانون گرد نوشته می شود و بعد می گویند نماینده باید کار خوب انجام دهد.یکی ممکن است بگوید کار خوب این فعل است، یکی دیگر بگوید کار خوب آن فعل است. باید قانون را تنظیم کرد والا شفافیت هزینه های انتخاباتی کاندیداها بسیار سخت است.

باهنر همچنین درباره احتمال پیوند بین پایداری ها و احمدی نژاد، گفت: بعید می دانم این اتفاق بیفتد. پایداری ها الان وضعیتی ندارند که مسئولیت کار مشترک با احمدی نژاد را بپذیرند. علاقه ای ندارند و تا جایی که مطلع هستیم ارتباط قوی نیست.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها