کد خبر: 374049
|
۱۳۹۸/۱۰/۱۱ ۱۰:۲۹:۵۲
| |

بهاره آروین، رییس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای شهر تهران مطرح کرد:

الزام پیوستن کلیه واحدهای تابعه شهرداری تهران به سامانه جامع مالی

رییس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای شهر تهران با اشاره به اینکه برخی سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه شهرداری تهران هنوز به سامانه ثبت عملکرد مالی نپیوسته‌اند، گفت: کلیه واحدها ملزم هستند تا پایان سال 98 به این سامانه متصل شوند.

الزام پیوستن کلیه واحدهای تابعه شهرداری تهران به سامانه جامع مالی
کد خبر: 374049
|
۱۳۹۸/۱۰/۱۱ ۱۰:۲۹:۵۲

اعتمادآنلاین| بهاره آروین، رییس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای شهر تهران به پیشینه ایجاد سامانه شفافیت اشاره کرد و گفت: شفافیت قراردادهای شهرداری از انتخابات 96 به عنوان یکی از اولویت‌های شورای پنجم در دستور کار قرار گرفت و آقای نجفی، اولین شهردار منتخب شورای شهر پنجم وعده دادند قراردادهای بالای یک میلیارد تومان را شفاف کنند.

عضو هیات رییسه شورای شهر تهران، افزود: 21 فروردین سال 97 سامانه شفافیت با انتشار اطلاعات همین قراردادها رونمایی شد و در ادامه، سقف قراردادهای منتشرشده کاهش پیدا کرد و اطلاعات قراردادهای بالای 250 میلیون تومان روی سامانه قرار گرفت. سقف قراردادها در آینده نزدیک تا حد قراردادهای متوسط پایین می‌آید و قراردادهای بالای 32 میلیون تومان هم‌ منتشر می‌شود.

به گفته آروین، اطلاعات مدیران و کارکنان، اطلاعات حوزه شهرسازی از جمله پرونده‌های صدور پروانه از سال 97 به بعد، گزارش کامل پژوهش‌های انجام‌شده در شهرداری تهران و صورت‌های مالی شرکت‌ها و سازمان‌های وابسته به شهرداری از سال 90 به بعد از جمله اطلاعاتی است که به تدریج روی وب‌سایت شفاف قرار گرفته است.

رییس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای شهر تهران درباره اینکه شفافیت این اطلاعات چه ثمراتی برای شهر و شهروندان خواهد داشت، بیان کرد: شفافیت کارکردهای زیادی خواهد داشت که یکی از مهمترین آنها کاهش فساد است. در واقع شهرداری تهران یکی از چند نهادی است که با توجه به نظرسنجی‌ها دهه‌هاست که مردم به آن بی اعتماد شده‌اند.

وی با بیان اینکه عمده‌ترین کارکرد شفافیت پیشگیری از بروز فساد است، گفت: شفافیت باعث می‌شود نظارت به صورت همگانی اتفاق بیفتد و در چنین شرایطی دست و دل مدیران برای ارتکاب تخلف بلرزد؛ چراکه می‌دانند تنها از سوی یک یا دو نفر نظارت نمی‌شوند و هزاران چشم آنها را پایش می‌کنند.

آروین تاکید کرد: زمانی که تخلف و فساد اتفاق می‌افتد، مقابله با آن به عهده دستگاه‌های قضایی و نظارتی است اما ما باید برنامه‌ریزی کنیم تا فساد اساسا رخ ندهد. شفافیت اصلی‌ترین راه پیشگیری از فساد است.

به گفته وی، تجربه کشورهای جهان می‌گوید اعتماد یک شبه از بین نمی‌رود که یک شبه بازگردد، اما طبق نظرسنجی‌های صورت‌گرفته، بین شهریور سال 96 و سال 97، احساس اعتماد مردم به شهرداری تهران 11 درصد افزایش یافته است.

عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران با اشاره به ایجاد شفافیت در کشور گرجستان گفت: گرجستان یکی از کشورهایی است که احساس فساد مردم با انجام اصلاحات وسیع در آن، کاهش یافت. اما طبق بررسی‌ها در سه چهار سال اول با وجود انجام اصلاحات، ادراک فساد مردم کاهش نیافته بود.

وی درخصوص راستی‌آزمایی اطلاعات منتشرشده روی وب‌سایت شفاف اظهار داشت: شفافیت به معنای انتشار سیستماتیک اطلاعات است و این اتفاق در مورد قراردادهای شهرداری تهران رخ داده است؛ اطلاعات همه قراردادها و اقدامات مرتبط با آنها اعم از دریافت و پرداخت در سامانه‌های ثبت عملکرد مالی شهرداری ثبت می‌شود و بعد به صورت سیستماتیک از طریق سامانه شفافیت فراخوان می‌شود. البته این اطمینان در مورد اطلاعات ستاد و مناطق شهرداری تهران وجود دارد ولی به دلیل آنکه ثبت اطلاعات مالی و معاملات در برخی واحدهای تابعه هنوز سیستماتیک نیست و این واحدها به سامانه‌های ثبت عملکرد مالی نپیوسته‌اند، نمی‌توان با اطمینان کامل در مورد انتشار اطلاعات تمامی قراردادهای این واحدها اظهار نظر کرد.

وی در ادامه گفت: علاوه بر اطلاعات واحدهای تابعه، حوزه املاک و معاملات آن نیز باید شفاف شود. این املاک متعلق به شهرداری تهران هستند واطلاعات هر نوع واگذاری، تملک، فروش و تهاتر باید منتشر شود.

رییس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای شهر تهران در بخش بعدی سخنان خود با اشاره به اینکه شهرداری تهران اولین نهادی بود که بودجه را در شکل استاندارد و در قالب فایل اکسل منتشر کرد، بیان کرد: در حال حاضر فایل اکسل لایحه و مصوبه بودجه 97 و 98 به‌علاوه عملکرد 6 ماهه نخست بودجه 97 روی وب‌سایت شفاف قرار دارد. در تلاش هستیم تفریغ بودجه 97 و گزارش‌های درآمد و هزینه شهرداری تهران هم به صورت برخط و سیستماتیک روی وب‌سایت قرار گیرد.

آروین افزود: در تک‌تک صفحات وب‌سایت شفاف لینک سامانه نظارتی 1888 وجود دارد تا شهروندان بتوانند تخلفات را گزارش کنند. البته همچنان باید جامعه مدنی اعم از متخصصان، رسانه‌ها و حتی شهروندان را برای استفاده از این داده‌ها فعال کنیم. امیدوارم مطالبه شفافیت تبدیل به مطالبه‌ای روزمره شود و پس از پایان شورای‌ پنجم در جامعه چشمان تیزبینی وجود داشته باشند که صحت و سقم اطلاعات را بسنجند.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها