کد خبر: 381955
|
۱۳۹۸/۱۱/۱۴ ۱۴:۵۳:۰۷
| |

هادی گریوانی، عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی خبر داد:

شناسایی 46 منطقه ناپایدار ساحلی در خلیج مکران

یک عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی گفت: در مطالعات اخیر محققان پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی نشان داده شد که در منطقه خلیج چابهار 46 بلوک ناپایدار ساحلی شناسایی شده‌اند که با توجه به توسعه فعالیت‌های اقتصادی در این خلیج نیازمند توجه ویژه است.

شناسایی 46 منطقه ناپایدار ساحلی در خلیج مکران
کد خبر: 381955
|
۱۳۹۸/۱۱/۱۴ ۱۴:۵۳:۰۷

اعتمادآنلاین| هادی گریوانی، عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی در نشست دستاوردهای پژوهشی دریای خزر و خلیج فارس که امروز در پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی برگزار شد، با اشاره به ویژگی‌های منطقه مکران در چابهار افزود: در منطقه مکران بخش قابل توجهی از صخره‌های سنگی با ترکیبی از ماسه سنگ و مارون‌های سیلتی تشکیل شده است که تحت تاثیر نیروهای مخرب امواج مستعد ناپایداری به شمار می‌آیند.

وی اضافه کرد: علاوه بر آن در سواحل مکران به خصوص در منطقه چابهار تاسیسات بسیاری توسعه یافته و چشم‌انداز آینده منطقه مکران نیز گویای توسعه روزافزون این منطقه و احداث بیش از پیش سازه‌ها و تاسیسات در مناطق ساحلی است.

به گفته وی، مناطق سنگی در منطقه مکران برای ساخت تاسیسات و بنای ساختمان‌ها مناسب هستند، ضمن آنکه این منطقه نیز از سیل در امان است.

گریوانی از اجرای مطالعاتی در زمینه تخمین پسروی دریا به سمت ساحل خبر داد و گفت:‌ این مطالعات در مناطقی از چابهار مانند سواحل کوردیم، سواحل سنگی کنارک (پزم)، شمال شرق چابهار(غرب خلیج چابهار)، جنوب چابهار، اسکله رمین، روستای کمب و منطقه بریس انجام شده است و این مطالعات ناپایداری با سه رویکرد آماری، عددی و مدل‌سازی و تجربی بوده است.

عضو هیات علمی پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی بازدیدهای میدانی را از دیگر بخش‌های این مطالعه نام برد و گفت: در این بازدیدهای منطقه‌ای، اقدام به بررسی سنگ‌شناسی سواحل و لایه‌بندی آنها و تخمین مقاومت لایه‌های سنگی شد.

محقق این طرح ادامه داد: در این مطالعات هفت پارامتر موثر بر ناپایداری سواحل سنگی در چابهار شناسایی و انتخاب شد که شامل زمین‌شناسی، مقاومت سنگ‌ها، نیروی امواج، شرایط بستر دریا در نزدیکی ساحل، ارتفاع صخره‌ها، شیب صخره‌ها و عرض ساحل ماسه‌ای می‌شود.

عضو هیات علمی پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی اضافه کرد: بررسی اثر مخرب امواج به سواحل از دیگر بخش‌های این مطالعه بوده است که برای این منظور ابتدا جهات جغرافیایی امواج به 12 جهت با فواصل 30 درجه‌ای تقسیم شد و برای هر جهت میانگین ارتفاع و پریود امواج و نیز فراوانی رخدادهای امواج با آنالیز آماری داده‌ها به دست آمد.

گریوانی به بیان نتایج صحت‌سنجی و تخمین نرخ پسروی سواحل در خلیج چابهار اشاره کرد و گفت: در نتایج مطالعات ما 46 بلوک ناپایدار ساحلی شناسایی شد که از این تعداد 33 منطقه با خطر زیاد ناپایداری، 6 منطقه به عنوان منطقه خطر خیلی زیاد و هفت منطقه در خطر متوسط ناپایداری شناسایی شدند.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها