کد خبر: 391965
|
۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۱۰:۳۰:۰۰
| |

صادق زیباکلام، تحلیلگر مسائل سیاسی، در گفت‌و‌گو با «اعتمادآنلاین»:

بیوتروریسمی بودن کرونا در ایران به دلایل تاریخی و ضعف علوم انسانی چیزی نیست جز تئوری توطئه/ قشرهای تحصیل‌کرده در ایران تمایل بیشتری به تئوری توطئه دارند/ بیرون از ایران هم احتمال تئوری توطئه مطرح می‌شود

زیباکلام درباره دلایل طرح موضوعاتی مانند بیوتروریسمی بودن شیوع کرونا گفت: بخشی از این اظهارات به واسطه پیشینه تاریخی و به نظر من بخش مهم‌تر آن به ضعف و عقب‌ماندگی علوم انسانی در ایران برمی‌گردد که چون نمی‌توانند خیلی از پدیده‌های سیاسی و اجتماعی را تبیین کنند این پیشامدها را توطئه تلقی می‌کنند.

بیوتروریسمی بودن کرونا در ایران به دلایل تاریخی و ضعف علوم انسانی چیزی نیست جز تئوری توطئه/ قشرهای تحصیل‌کرده در ایران تمایل بیشتری به تئوری توطئه دارند/ بیرون از ایران هم احتمال تئوری توطئه مطرح می‌شود
کد خبر: 391965
|
۱۳۹۸/۱۲/۱۸ ۱۰:۳۰:۰۰

اعتمادآنلاین| مهتاب اسفندیاری- صادق زیباکلام، استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل سیاسی، در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین درباره طرح بیوتروریسمی بودن کرونا و شدت آن در ایران و چین ( بیشتر بخوانیم ) توضیح داد: در ایران چه قبل و چه بعد از انقلاب هم به دلایل تاریخی (که در حقیقت همان دخالت قدرت‌های بیگانه در ایران بوده) و هم به واسطه ضعف و عقب‌ماندگی علوم انسانی به جای فهم پدیده‌های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، فکری تاریخی و... همه چیز به تئوری‌های توطئه نسبت داده می‌شود ( بیشتر بخوانیم ).

امروز کروناویروس هم به تئوری‌های توطئه نسبت داده می‌شود

او با اشاره به طرح بیوتروریسمی بودن شیوع کرونا که از سوی برخی مطرح می‌شود گفت: حالا امروز کروناویروس هم به تئوری‌های توطئه نسبت داده می‌شود، اما اگر یادمان باشد درباره طالبان، داعش، القاعده، و حادثه یازده سپتامبر هم تئوری‌های توطئه مطرح بود.

استاد دانشگاه تهران ادامه داد: شما هیچ پدیده مهم داخل و خارج از کشوری را پیدا نمی‌کنید که به شکلی به تئوری توطئه ارتباط پیدا نکند. البته این فقط در ایران نیست که هر چیزی را که با آن مخالف هستند به این تئوری پیوند می‌زنند.

زیباکلام همچنین ادامه داد: جالب است که این فقط عوام و لایحه‌های کمتر تحصیل‌کرده نیستند که به این تئوری پناه می‌برند؛ بسیاری از تحصیل‌کرده‌ها هم پدیده‌های سیاسی و اجتماعی را مانند نظام به تئوری‌های توطئه مربوط می‌دانند. جالب‌تر اینکه سلطنت‌طلب‌ها و مخالفان جمهوری اسلامی هم همین رفتار را دارند. آنها هم سقوط رژیم شاه، جمهوری اسلامی و... را به آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها نسبت می‌دهند.

فقط عوام و لایحه‌های کمتر تحصیل‌کرده نیستند که به تئوری توطئه پناه می‌برند؛ بسیاری از تحصیل‌کرده‌ها هم پدیده‌های سیاسی و اجتماعی را مانند نظام به تئوری‌های توطئه مربوط می‌دانند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی درباره دلایل طرح موضوعاتی مانند بیوتروریسمی بودن شیوع کرونا عنوان کرد: همان‌طور که گفتم، بخشی از این اظهارات به واسطه پیشینه تاریخی و به نظر من بخش مهم‌تر آن به ضعف و عقب‌ماندگی علوم انسانی در ایران برمی‌گردد که چون نمی‌توانند خیلی از پدیده‌های سیاسی و اجتماعی را تبیین کنند این پیشامدها را توطئه تلقی می‌کنند.

بیرون از ایران هم احتمال تئوری توطئه مطرح می‌شود

او با اشاره به شیوع ویروس کرونا علاوه بر ایران، در کشورهای اروپایی، آمریکا، چین، کشورهای آمریکای جنوبی و... تاکید کرد: نمی‌گویم در این کشورها و بیرون از ایران هیچ‌کس به دنبال تئوری توطئه نیست.

بیرون از ایران قشرهای تحصیل‌کرده هیچ وقت چنین مسائلی را نه مطرح می‌کنند و نه به آن اعتقاد دارند. در ایران بدبختانه افراد و لایه‌های تحصیل‌کرده تمایل بیشتری به تئوری‌های توطئه دارند.

استاد دانشگاه تهران در توضیح جمله فوق گفت: یعنی بیرون از ایران هم احتمال تئوری توطئه مطرح می‌شود؛ عده‌ای می‌گویند خود چینی‌ها این کار را کرده‌اند تا آمریکایی‌ها و اروپایی‌هایی که به چین آمده و سرمایه‌گذاری کرده‌اند بروند و چین سهام آنها را ارزان بخرد. عده‌ای می‌گویند آمریکایی‌ها مسبب این اتفاق هستند، اما تعدادشان در اقلیت محض است.

لایه‌های تحصیل کرده در ایران تمایل بیشتری به تئوری توطئه دارند

زیباکلام در پایان با اشاره به طرح تئوری توطئه در میان قشرهای پایین جامعه تاکید کرد: بیرون از ایران قشرهای تحصیل‌کرده هیچ وقت چنین مسائلی را نه مطرح می‌کنند و نه به آن اعتقاد دارند. در ایران بدبختانه افراد و لایه‌های تحصیل‌کرده تمایل بیشتری به تئوری‌های توطئه دارند.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها