کد خبر: 392704
|
۱۳۹۸/۱۲/۲۰ ۰۸:۳۲:۰۰
| |

محمدصادق جوادی حصار، کنشگر سیاسی اصلاح‌طلب:

اصولگرایان در مجلس یازدهم به اختلافات زیادی برخواهند خورد/ دوم خرداد 76 یک رفراندوم بود

یک کنشگر سیاسی اصلاح‌طلب تاکید کرد:یکی از ضربه‌هایی که به اصلاح‌طلبان خورد این بود که بخشی از رسانه‌های داخلی و همچنین رسانه‌های خارجی و جریان مخالف اصلاحات دست‌به‌دست یکدیگر دادند که هجمه ناشی از این اتفاقات اخیر را متوجه اصلاح‌طلبان کنند که چرا اصلاح طلبان کاری نکردند یا کاری نمی‌کنند.

اصولگرایان در مجلس یازدهم به اختلافات زیادی برخواهند خورد/ دوم خرداد 76 یک رفراندوم بود
کد خبر: 392704
|
۱۳۹۸/۱۲/۲۰ ۰۸:۳۲:۰۰

اعتمادآنلاین| محمدصادق جوادی حصار، درباره شکست اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس یازدهم گفت: به صورت متواتر این اتفاق افتاده است که هر وقت مشارکت 50_55 درصد به بالا بوده است شانس پیروزی اصلاح‌طلبان بالای 50 درصد بوده است؛ این موضوع قبل از اتفاقات اخیر، امر تجربه شده‌ای بود اما یکی از ضربه‌هایی که به اصلاح‌طلبان خورد این بود که بخشی از رسانه‌های داخلی و همچنین رسانه‌های خارجی و جریان مخالف اصلاحات دست‌به‌دست یکدیگر دادند که هجمه ناشی از این اتفاقات اخیر را متوجه اصلاح‌طلبان کنند که چرا اصلاح طلبان کاری نکردند یا کاری نمی‌کنند.

وی بیان کرد: در واقع خواستار مطالبات معوق خودشان از اصلاح‌طلبان شدند و با توجه به اینکه می‌دانستند اصلاح‌طلبان هم مثل سایرین نمی‌توانند کاری کنند اما دوست داشتند این فلش را به سمت اصلاح طلبان ببرند که اصلاح طلبان نیز از این موضوع ضربه خورند.

این کنشگر سیاسی اصلاح‌طلب افزود: آنها می‌خواستند اصلاح‌‌طلبان بیاییند در تریبون انتخابات و رفتارهای هنجارشکنانه‌ای از نظر حاکمیت انجام دهند، در این شرایط معلوم بود اگر این اتفاق می‌افتاد اصلاح‌طلبان مرغ عروسی و عزا می‌شدند و از هر دوطرف ضربه می‌خوردند.

وی افزود: بنابراین اصلاح‌طلبان این کار را نکردند و گفتند منتقد و معترض هستیم اما از بعضی رفتارها هم حمایت نمی‌کنیم که البته از نگاه برخی این کار یک ضربه به اصلاح‌طلبان بود.

عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی یادآور شد: در ماجرای رد صلاحیت‌ها نیز اصلاح‌طلبان اعلام کردند ما لیست نمی‌دهیم که معنای ثانویه‌اش این بود که کسی را هم تشویق به رأی دادن نمی‌کنیم اما از مردم خواستند که اگر گزینه مناسبی پیدا کردند رأی بدهند، این تحریم نبود اما تشویق به انتخابات و گرم کردن بازار انتخابات برای اصولگرایان هم نبود؛ طبیعی است کاهش مشارکت ایجاد می‌شود.

وی با بیان اینکه با کاهش مشارکت، کسانی که می‌خواستند به اصلاح‌طلبان رأی بدهند پای صندوق رأی نیامدند، اظهار داشت: چه کسی توقع دارد که اصولگرایان بیایند به کاندیدای اصلاح‌طلب رأی دهند؟ در بازی اصولگرایان چه کسی توقع داشته که به اصلاح‌طلبان رأی داده شود؟

جوادی‌حصار در پاسخ به این سوال که آیا می‌توان مشارکت پایین در انتخابات را به معنای پیامی از سوی مردم دانست؟، تاکید کرد: این سطح از مشارکت به هیچ وجه به معنای نوعی رفراندم نبود؛ رفراندم موضوعاتی را در بر می‌گیرد که دو جناح سر آن اختلاف دارند و بعد آن موضوع اختلافی را بدون هیچ کم و کاستی به رأی و نظر اکثریت مردم می‌گذارند؛ در این مواقع رفراندوم با بالاترین سطح مشارکت هر دو جریان مخالف و منتقد برگزار می‌شود و همه مخالفان و منتقدان نیز برای تغییر در آن طرح یا موضوع، مشارکت می‌کنند؛ دوم خرداد 76 یک رفراندوم بود،‌ چرا که آنجا دعوا بر سر دو نگرش بود و هر دو جریان با تمام بضاعتشان به میدان آمدند. رفراندوم بر سر موضوع اختلافی دو جناح صورت می‌گیرد که در اینجا رأی‌گیری باید به گونه‌ای صورت گیرد که هر دو جناح برای بودن یا نبودن آن موضع رأی بدهند.

وی درباره آرایش سیاسی مجلس یازدهم گفت: منازعه قدرت بین جریان‌های اصولگرا بالا خواهد گرفت بر خلاف تصور که گمان می‌شود مجلسی و ایجاد می‌شود، تنها وجه اشتراک اکثریت این مجلس اصولگرا بودن آنها است، وگرنه در میان اصولگراها اختلافات زیادی وجود دارد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با یادآوری اینکه همانطور که آقای مطهری هم گفتند مجلس موجود (دهم) هم مجلسی اصولگرا است چون تعداد اصولگرایان بیشتر بوده و لاریجانی هم رئیس مجلس شد، گفت: استراژی اصلاح‌طلبان این بود که با نیروهای معتدل راست از ورود افراطیونی از جنس «رسایی» جلوگیری کنند؛ برای پیشگیری از ورد این طیف افراد با هم ائتلاف کردند. در مجلس دهم 90 اصلاح‌طلب و 60 نفر اعتدالیون وجود داشت که بخشی از آنها جذب فراکسیون‌ «ولایی» و دیگر فراکسیون‌های مجلس شدند، بنابراین فراکسیون امید 90 نفر است و مجلس دهم نیز دارای اکثریت اصولگرا بود.

جوادی حضار درباره اینکه آیا قالیباف می‌تواند رئیس مجلس شود، تاکید کرد: اگر به ریاست هم برسد، ریاستی ائتلافی خواهد بود به این معنا که قالیباف رئیس و دو معاونش از دیگر جناح‌ها باشند.

این کنشگر سیاسی تاثیر این آرایش سیاسی بر انتخابات راست جمهوری آینده را اینگونه ارزیابی کرد: گام اول مجلس یازدهم این است که شوراها را یک دست به اصولگراها بدهد؛ یعنی هیأت‌های اجرایی تأیید صلاحیت‌های مجلس در استان‌ها تا جایی که تیغشان ببرد عمدتا از نیروهای اصولگرای تند و افراطی تشکیل خواهد شد و سعی می‌کنند.کاندیداهای اصلاح‌طلبان در شوراهای شهر یا حضور کمتر داشته باشند یا به طور کل نباشند؛ تا بتوانند با به دست آوردن شوراها به ویژه در کلان‌شهر‌ها بستری را برای انتخابات آینده ریاست جمهوری و تکرار ریاست جمهوری 1400 فراهم کنند.

وی تصریح کرد: هدفشان مشترکا شوراها و ریاست جمهوری است اما مبنا شوراها خواهد بود.

منبع: ایلنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها