کد خبر: 405180
|
۱۳۹۹/۰۲/۲۷ ۱۱:۱۹:۰۰
| |

در جلسه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا به ریاست حسن روحانی، رئیس‌جمهوری:

تصمیمات درباره راهپیمایی روز قدس در تهران و نماز عید فطر مشخص شد

رئیس‌جمهوری گفت: روز قدس در 218 شهرستانی که وضعیت سفید دارند در محل نماز جمعه برگزار می‌شود و در تهران نیز این مراسم به صورت حرکت تبلیغی به وسلیه خودروها انجام می‌شود.

تصمیمات درباره راهپیمایی روز قدس در تهران و نماز عید فطر مشخص شد
کد خبر: 405180
|
۱۳۹۹/۰۲/۲۷ ۱۱:۱۹:۰۰

اعتمادآنلاین| حسن روحانی، رئیس‌جمهوری در جلسه امروز ستاد مقابله با کرونا، بیان کرد: روز قدس امسال در 218 شهرستانی که وضعیت آنها سفید است و نماز جمعه در آن برقرار است می‌تواند برگزار شود، البته با مراعات همه پروتکل‌های بهداشتی؛ البته این مراسم نه به صورت راهپیمایی بلکه صورت اجتماع در نماز جمعه برگزار می‌شود.

تهران شرایط قرمز دارد

وی ادامه داد: برای شهر تهران دستورالعمل ویژه‌ای در نظر گرفته شده، تهران شرایط قرمز دارد؛ اما خیلی سخت است به عنوان پایتخت در آن خبری نباشد و بر طبق تصمیم گیری مراسم روز قدس به سپاه سپرده شده و از یک مبدا تا انتها حرکتی به وسلیه خودرو که در واقع حرکت تبلیغی است انجام می‌شود و اجتماع مردمی نداریم.

در سراسر کشور نماز عید فطر در مساجد برگزار می‌شود

رئیس جمهور در مورد آخرین تصمیم برای برگزاری نماز عید فطر هم گفت: بنا شد در سراسر کشور نماز عید فطر برگزار شود اما نه در مصلاها و اماکنی که اجتماعی بزرگ مثل سال های گذشته انجام می‌شد، بلکه هر مسجدی می‌تواند را رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی نماز را برگزار کنند مردم در منازل خود هم می‌تواند نماز را بخواند.

صحن‌های اماکن مقدس بعد از ماه مبارک رمضان در چارچوب دستورالعملها بازگشایی می‌شوند

رئیس جمهور در خصوص روند بازگشایی حرم‌های متبرکه گفت: بنا شد صحن‌های اماکن مقدس بعد از ماه مبارک رمضان در چارچوب دستورالعمل های تعیین شده بازگشایی شوند، ولی همچنان رواق‌ها و حرم‌ها بسته خواهند ماند. بنا شد فعلا سه ساعت صبح و سه ساعت بعد از ظهر درهای صحن باز شود تا مردم با حضور در صحن‌ها به اعمال زیارتی خود پرداخته، ولی این توقف نباید بیش از حد باشد؛ البته این آغاز کار است و هر چه به جلوتر برویم شرایط بهبود پیدا خواهد کرد.

دانشگاه‌ها فعالیت خود را از 17 خرداد در حوزه آزمایشگاه و کارگاه‌ها آغاز خواهند کرد

وی افزود: رستوران‌ها نیز بعد از ماه مبارک رمضان در چارچوب پروتکل‌های بهداشتی فعالیت‌های خود را از سر می‌گیرند. کنکور نیز در چارچوب همین پروتکل‌ها انجام خواهد شد. دانشگاه‌ها غیر از رشته‌های پزشکی که اکنون نیز فعال هستند فعالیت خود را از 17 خرداد در حوزه آزمایشگاه و کارگاه‌ها آغاز خواهند کرد.

فعالیت‌های ورزشی در چارچوب پروتکل‌های بهداشتی و بدون تماشاچی بازگشایی خواهد شد

روحانی گفت: فعالیت‌های ورزشی بازگشایی خواهند شد البته این کار باید در چارچوب پروتکل های بهداشتی و بدون تماشاچی باشد، هیچ اجتماعی را شاهد نباشیم و تماشاچی در این حوزه حضور نداشته باشد که این پروتکل از سوی وزارت بهداشت ابلاغ خواهد شد.

بعد از ماه مبارک رمضان رستوران هتل‌ها نیز فعال خواهد شد

رئیس جمهور درباره فعالیت هتل‌ها در این ایام گفت: در این ایام هتل ها کاملا بسته نیستند صرفا قسمت رستوران آنها بسته بود. هتل‌ها باز بود مردم می‌توانستند به هتل بروند و حتی می‌توانستند به رستوران هتل بگویند که غذا را برایشان به اتاق هتل بیاورد اما بعد از ماه مبارک رمضان رستوران هتل‌ها نیز فعال خواهد شد.

دوران ویروس کرونا تمام نشده، اما شرایط بهتر است

بر اساس این گزارش،‌ روحانی اظهار کرد: دوران ویروس کرونا تمام نشده، ولی شرایط ما از دیروز بهتر است.

وی خاطرنشان کرد: در زمینه مقابله با ویروس کرونا شرایط فردای ما بدتر از امروز ‌نخواهد بود. در آینده شرایط بهتر خواهد شد.

از پیک اصلی بیماری کرونا در کشور عبور کردیم

رییس‌جمهور با بیان اینکه به نظر من از پیک اصلی در کشور عبور کردیم،‌ افزود: شرایط با روز اول متفاوت است؛ اما در عین حال کاملا باید حواسمان جمع باشد و فکر نکنیم تمام‌ شده است.

فاصله‌گذاری اجتماعی هوشمند تا اطلاع ثانوی ادامه دارد

روحانی بیان کرد: فاصله‌گذاری اجتماعی به صورت هوشمند را باید تا اطلاع ثانوی داشته باشیم. برخی عادات را برای یک مدتی باید فراموش کنیم. قرار شده بود هر کسی که فهمیدیم مبتلاست باید به خود او، خانواده‌اش و محل کارش ابلاغ کنیم؛ اما این کار بعضا انجام نشده؛ من چند مورد را اتفاقی بررسی کردم دیدم به خودش هم اطلاع داده نشده بوده یا به محل کار و خانواده هم گفته نشده؛ این مصوبه ستاد بوده و ضروری است.

بیماریابی باید به شکل عملی انجام شود تا از این دوران عبور کنیم

وی ادامه داد: باید فرد مبتلا از جامعه جدا شود و کسی که مبتلا می‌شود هم به خودش خبر دهیم و هم به خانواده و محل کارش؛ اما این کار با اینکه تصمیم ستاد کرونا بوده است، انجام نمی‌شود در مواردی هم به خود بیمار هم گفته نمی‌شود و در زمینه تشخیص بیماری میان دستگاه‌های مختلف ناهماهنگی وجود دارد. باید دستور العمل های روشنی به تمام مراکز درمانی در این زمینه ابلاغ شود آموزش‌های کافی هم به مردم بدهیم؛ زیرا آموزش‌ها کافی نیست. بیماریابی هم باید به شکل عملی انجام شود تا بتوانیم سریعتر از این دوران عبور کنیم.

هر چه همکاری‌های دستگاه‌ها بیشتر باشد اعتماد مردم بیشتر می‌شود

وی با بیان این که باید کار را به دست مردم بدهیم، گفت: مردم باید به مسوولان و متخصصین اعتماد کنند و هر چه شفافیت و صداقت ما بیشتر باشد اعتماد مردم نیز بیشتر می‌شود، هر چه همکاری‌های دستگاه‌ها بیشتر باشد اعتماد مردم بیشتر می‌شود. وقت برای دعوا زیاد داریم الان نه وقت دعوا بلکه وقت اتحاد است. مردم وقتی ببنند چه نوع حرف زده می‌شود اعتمادشان سلب می‌شود. باید با مردم صادق باشیم و البته صدای مردم را هم بشنویم و آنها را برای حداقل چند ماه زندگی با کرونا آماده کنیم؛ ممکن است مناطق سفید، زرد شود و بنابراین مراقبت لازم است باید بدانیم دوران کرونا تمام نشده است و همچنان هوشیارانه و حساب شده عمل کنیم.

برای افرادی که دچار فشار زندگی هستند بسته‌های حمایتی درست کنیم

رئیس جمهور با تاکید بر این که باید برای افرادی که دچار فشار زندگی هستند بسته‌های حمایتی درست کنیم، خاطرنشان کرد: بعضی مشاغل هنوز باز نشدند که آنها مستاجر هستند و چک دارند. دولت در حد توان خود به آنها کمک کرده و مردم، خیرین و بسیج، سپاه و کمیته امداد نیز در حال کمک هستند، در شرایط سختی بسر می‌بریم و باید به این افراد کمک کنیم.

به گفته روحانی شرکت‌های دانش بنیان نیز نقش مهمی دارند و شاید بتوانند واکسن این ویروس را کشف کنند؛ البته بعید است واکسن به امسال برسد.

اگر چشم ما به نفت باشد به مشکل می‌خوریم

وی با بیان این که به ارز، ریال و کالا و خدمات نیاز داریم تاکید کرد: همه باید به میدان بیایند اگر چشم ما به نفت باشد به مشکل می‌خوریم، اما اگر چشم ما به صادر کننده وطن دوست باشد مشکل نداریم. باید کالای ما صادر شود و دلار آن برگردد باید جهش تولید را به جدت عملیاتی کنیم در این شرایط مشکلی نخواهیم داشت.

فقط 1.5 درصد سالمندان به علت کرونا در خانه سالمندان فوت کردند

روحانی در پایان با اشاره به گزارش خوشحال کننده که در جلسه داده شده است، گفت: در بسیاری از کشورها تلفات سالمندان بسیار بالا است در کشور ما فقط یک درصد سالمندان در خانه سالمندان هستند و فقط 1.5 درصد آنها به علت کرونا در خانه سالمندان فوت کردند. در حال حاضر 51 هزار نفر در خانه سالمندان به سر می‌بر ند که سال گذشته 312 نفر آنها به دلایل مختلف فوت کردند و امسال این آمار 382 نفر است. سال گذشته تعداد سالمندانی که در خانه سالمندان بودند 41 هزار نفر بود.

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی دولت

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها