کد خبر: 416552
|
۱۳۹۹/۰۴/۱۳ ۱۰:۱۵:۲۲
| |

آمریکا تنهاتر از همیشه است

بیگدلی گفت: حتی اگر ممنوعیت فروش اسلحه را هم بردارند، دولت‌های روسیه وچین و حتی اروپا سلاح‌هایی که مورد انتظار ما است مثل جنگنده و هواپیمای جنگی و ... را نمی‌دهند. یعنی محدودیت‌هایی قائل خواهند شد.

آمریکا تنهاتر از همیشه است
کد خبر: 416552
|
۱۳۹۹/۰۴/۱۳ ۱۰:۱۵:۲۲

اعتمادآنلاین| آمریکا هر کاری از دستشان برمی‌آید برای همراه کردن کشور‌های عضو برجام با خود و تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران ‎می‌کند، قطعنامه پیشین شورای حکام که تحت فشار همین کشور و رژیم صهیونیستی صادر شد نیز تا اندازه‌ای امیدوارشان کرده بود، اما جلسه اخیر شورای امنیت و سخنرانی‌های نشان داد که تنها‌تر از این حرف‌ها است.

به گفته کارشناسان جلسه اخیر شورای امنیت نشان داد که وضعیت به نفع ایران است، اما این امر نباید ما را چنان خوشبین کند که گمان کنیم آمریکا از ادامه تلاش‌های خود دست برمی‌دارد.


یکی از این تحلیلگران علی بیگدلی است که در گفتگو با «نامه نیوز» به تحلیل اتفاقات جلسه اخیر شورای امنیت پرداخت. او با تاکید بر اینکه این جلسه به نفع ایران بوده است، گفت: «همان طور که قبلا هم گفته بودم اقدام آمریکا یک کار غیرحقوقی و غیرقانونی است.

ضمن اینکه آمریکا با توجه به شرایط فعلی خود توانمندی جا انداختن این موضوع برای چین و روسیه را هم ندارد. صحبت‌های نماینده چین در شورا نشان داد که وضعیت آمریکا در جهان مطلوب نیست و نفوذ بین‌المللی که در گذشته داشت را از دست داده است».


وی تاکید کرد: «شرایط فعلی به این معنی نیست که همه چیز تمام شده است و دیگر اتفاقی نخواهد افتاد. به نظر می‌رسد که آمریکا بعد از جلسه شورای امنیت وارد کانال‌های دیگر دیپلماسی می‌شود. قبلا هم گفته بودم که آمریکا با اروپا به یک توافق پنهانی رسیده که قطعنامه 2231 را برای چند سالی به تعویق اندازد تا اختلافات خود را با چین و روسیه رفع کرده یا فشار روی این ‌ها را بیشتر کند. البته آمریکا پرستیژ سیاسی و اقتصادی خود در دنیا را از دست داده است. با این حال تا جایی که به ما ربط پیدا می‌کند، حوادث جلسه شورای امینت به نفع ما بوده است و امیدواریم که این وضعیت ادامه یابد».


این کارشناس مسائل بین المللی در پاسخ به اینکه منظور از شیوه‌های دیگر دقیقا چیست؟ گفت: «اروپایی‌ها نمی‌خواهند که از همه جهات تحت سلطه آمریکا قرار بگیرند و مقابله با او برایشان یک شکل از خودنمایی است. به خصوص با خارج شدن انگلیسی‌ها از اتحادیه اروپا فرانسه و آلمان تلاش می‌کنند پرستیژ خود را با حفظ برجام بالا ببرند. به عبارت دیگر مساله اختلافاتی است که بین خودشان وجود دارد و ما از آن بهره‌بردای می‌کنیم.»


وی افزود: «از طرف دیگر اختلافاتی که بین روسیه و آمریکا یا بین چین و آمریکا وجود دارد به نفع ما تمام شده و ممکن است که آمریکا بعد از این قضیه با اتحادیه اروپا روابط پنهانی بیشتری را ایجاد کند. الان مساله مکانیزم ماشه هنوز باقی است و ممکن است دوباره با همکاری اروپا تحریم‌ها را به شکل دیگری برگرداند.


آمریکا ممکن است که بعد از این قضیه روابط پنهانی بیشتری را برقرار کند. این قطعی نیست، اما راهی است که برای آمریکا وجود دارد. همچنین ممکن است که با روسیه وارد مذاکره شود، زیرا روس‌ها مایل هستند اسلحه بفروشند و ما در این وضعیت اقتصادی پولی برای خرید اسلحه نداریم. ضمن اینکه روسیه علاقه ندارد که کشوری در همسایگی او تبدیل به یک قدرت نظامی شود همان طور که در سوریه خود را جلو انداخته است».

منبع: نامه نیوز

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها