کد خبر: 421704
|
۱۳۹۹/۰۵/۰۴ ۰۸:۵۵:۳۶
| |

اقدامات هند در مقابله با کرونا

براساس گزارش سازمان ملل تعداد مبتلایان به کرونا که در جهان شناسایی شده اند به 13 میلیون و 800 هزار نفر رسیده که هند با بیش از یک میلیون نفر مبتلا پس از آمریکا و برزیل، در رده سوم بیشترین تعداد مبتلایان قرار گرفته است.

اقدامات هند در مقابله با کرونا
کد خبر: 421704
|
۱۳۹۹/۰۵/۰۴ ۰۸:۵۵:۳۶

اعتمادآنلاین| مسئولان بهداشتی هند اعلام کردند در شبانه روز گذشته 40 هزار و 425 مبتلای جدید شناسایی شده‌اند که کل مبتلایان در این کشور را به بیش از یک میلیون نفر می‌رساند. شمار مبتلایان به کرونا فقط در دو کشور آمریکا و برزیل بیش از هند است. هند با 26 هزار و 283 مورد مرگ در رتبه هشتم دنیا قرار دارد.


بالاترین میزان شیوع کرونا در ایالت مهاراشترا است. در این ایالت که مرکز آن شهر مومبای است بیش از 280 هزار نفر به کرونا مبتلا شده‌اند؛ اما اخیرا شیوع کرونا در دو ایالت کارناتاکا و آندرا پرادش در جنوب و دو ایالت بیهار و بنگال غربی در شرق افزایش یافته است.


دولت هند همزمان با آغاز همه گیری کرونا اقدامات سختگیرانه ای همچون تعطیلی سه هفته ای تمامی مراکز تولیدی ، کسب و کار،مراکز تجاری و قرنطینه سراسری بی سابقه ای را برای کنترل ویروس کرونا به اجرا گذاشت که این اقدام باعث بیکاری گسترده و آسیب اقتصادی زیادی به مردم بویژه کارگران شد. هرچند این اقدامات در مقطعی شیوع این ویروس را کند کرد ولی پس از برداشته شدن محدودیت ها بار دیگر شیوع این ویروس افزایش یافت.


در کنار این اقدامات، تلاش جدی مراکز علمی و دانشگاهی برای دستیابی به دارو و واکسن کرونا با جدیت دنبال شد به گونه ای که امید برای دستیابی به این واکسن در ماه های آینده به نحو چشمگیری افزایش یافته است. با این حال به گفته کارشناسان بهداشتی تا رسیدن به واکسن کرونا راه درازی در پیش است و مردم باید زندگی با کرونا را بیاموزند.

تبدیل هند به کانون کرونا جهان


به گفته کارشناسان در صورتی که اقدامات فوری برای کنترل کرونا در کشوری با یک میلیارد و 250 میلیون نفر جمعیت نشود این کشور به سرعت تبدیل به کانون کرونا در جهان خواهد شد.


دکتر "آشیش کی جها" رییس موسسه بهداشت جهانی دانشگاه هاروارد گفت: اکنون زمان آن رسیده است که هند با جدیت به دنبال کنترل ویروس کرونا باشد. کاهش دادن تست‌های روزانه در واقع قبول شکست در مقابل این ویروس است. ممکن است روزانه بین 30 تا 50 هزار نفر در هند به کرونا مبتلا شوند اما هم اکنون تعداد کمی از این موارد شناسایی می‌شوند.

وی افزود: هند در مسیر تبدیل شدن به کانون جدید کرونا در جهان است و این امر نگران کننده است. ما هنوز در مراحل اولیه این بیماری همه گیر قرار داریم و هنوز ماه‌های زیادی تا پیدا شدن یک واکسن برای درمان آن وجود دارد.


این دانشمند هندی در خصوص روش‌های مقابله با کرونا گفت: یک روش رعایت فاصله گذاری اجتماعی است. قرنطینه سراسری سختگیرانه‌ترین روش است. سومین روش تست، ردیابی و قرنطینه می‌باشد. روش چهارم پوشیدن ماسک است و مردم هند باید آن را به صورت جدی دنبال کنند.


هند که یکی از طولانی‌ترین و پرهزینه‌ترینه قرنطینه‌های سراسری جهان را وضع کرده بود، اکنون محدودیت‌ها را کاهش داده و اکثر مراکز شلوغ مذهبی و تجاری را بازگشایی کرده است.


بارمار موکرجی یکی از دانشمندان این گروه در دانشگاه میشیگان گفت: هند هنوز تا رسیدن به بیشترین آمار ابتلا به کرونا فاصله زیادی دارد و این امر تا دو ماه آینده اتفاق خواهد افتاد. هند با یک دوره بسیار سخت مواجه است.


هند در مراحل اولیه شیوع کرونا، قرنطینه سراسری را وضع کرد و امیدوار بود بتواند از شیوع شدید آن جلوگیری کند. اما کارشناسان معتقدند این اقدام تنها شیوع گسترده بیماری کووید-19 در هند را به تاخیر انداخته است و این کشور در این مدت نتوانسته زیرساخت‌های مناسب برای انجام گسترده تست کرونا را ایجاد کند.

در حقیقت قرنطینه سراسری باعث ضربه شدید به اقتصاد این کشور شده و میلیون‌ها نفر را بیکار کرد. این امر نارندرا مودی نخست وزیر هند را مجبور ساخت تا محدودیت‌ها را کاهش دهد.


بر اساس یک نظرسنجی اینترنتی توسط شرکت "لوکال سیرکلز" بیش از 56 درصد از مردم هند نگران تحولات بیماری کووید-19 هستند.

دولت نارندرا مودی نخست وزیر هند، خواهان همکاری عمومی برای مقابله با بحران شده و از مردم خواسته است که یاد بگیرند که با ویروس زندگی کنند. فاصله گذاری اجتماعی و پوشیدن ماسک در اماکن عمومی اجباری شده است و به مردم توصیه می‌شود که دست‌های خود را بشویند یا مرتباً از مواد ضد عفونی کننده استفاده کنند.

هفته گذشته مقامات در مسجد جامع دهلی تصمیم گرفتند برای جلوگیری از گسترش کرونا، این مسجد تاریخی را تا اطلاع ثانوی تعطیل کنند.

تعدادی از مقامات این کشور بازگشت قرنطینه سراسری در این کشور را محتمل دانسته‌اند.

طب سنتی در خدمت درمان بیماران کرونا


نارندرا مودی نخست وزیر هند در 28 مارس (9 فروردین ) از طریق ویدئو کنفرانس با پزشکان سنتی گفت وگو کرد و از آنها خواست اقداماتی در زمینه مقابله با بیماری کرونا انجام دهند. به این ترتیب تلاش های دولت برای مقابله با کرونا علاوه بر روش های کلاسیک از طریق طب سنتی نیز دنبال شود.


وزارت طب سنتی َاز طریق پایگاه رسمی‌ دولت اقدام به انتشار دستورالعمل هایی به ویژه برای افزایش توان ایمنی بدن، دستورات خود مراقبتی و روش هایی برای پیشگیری از ابتلا کرد . این موارد شامل پیشنهادات متعددی در خصوص استفاده از برخی گیاهان نظیر زیره، زنجبیل، نعنا، زردچوبه، گشنیز، سیر، ... و همچنین استفاده از ترکیبات مشابه، استفاده از تکنیک های یوگا و ... بوده است.

زسوی دیگر مقامات هندی با ارسال یادداشت رسمی به سفارتخانه های خود در کشورهای مختلف از آنها خواستند برای شناسایی طب سنتی و محصولات دارویی این کشور تلاش کنند.

خیز هند برای تولید واکسن کرونا


وزارت بهداشت هند پس از دریافت نتایج مثبت اولیه آزمایش این واکسن، با ارائه مجوز به شرکت "باهارات بیوتک" برای آغاز مرحله یک و دو آزمایش بالینی آن بر روی انسان موافقت کرده است.


دکتر کریشنا الا رییس شرکت باهارات بیوتک گفت: کواکسین اولین واکسن ساخت هند برای درمان بیماری کووید-19 است. نتایج اولیه این واکسن امیدوار کننده بوده است و امنیت بالا و همچنین واکنش موثر سیستم ایمنی بدن را از خود نشان داده است.


شرکت هندی "باهارات بیوتک" در گذشته چندین واکسن برای فلج اطفال، هاری، روتاویروس، آنسفالیت ژاپنی، چیکونگونیا و زیکا تولید کرده است.


شرکت‌ها و موسسات مختلف هندی برای تولید واکسن کرونا تحقیقات خود را آغاز کرده‌اند. موسسه تکنولوژی شیمیایی هند در شهر حیدرآباد توانسته است مواد اولیه سازنده داروی "رمدیسویر" را با موفقیت ترکیب کرده و برای ساخت واکسن کرونا اقدام کند.


داروی "رمدیسویر" اولین واکسنی است که توسط شرکت آمریکایی " گیلیاد ساینسز" تولید شده و به عنوان درمان بیماری کرونا در موارد اضطراری در این کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد.


داروی "فاوی پیراویر" یک داروی امیدوار کننده دیگر در درمان بیماری کرونا است. موسسه تکنولوژی شیمیایی هند در حال مذاکره با بخش خصوصی برای آزمایشات بالینی و تولید احتمالی آن در هند است.


از سوی دیگر دانشمندان هندی مشغول آزمایش یک واکسن چند منظوره هستند که پیش از این برای درمان بیماری جذام مورد استفاده قرار گرفته است و می‌تواند ایمنی بدن را تقویت کند. تقویت ایمنی بدن در مقابله با ویروس کرونا موثر است.


در حال حاضر چندین دارو برای درمان کرونا در مرحله آزمایش قرار دارد. از جمله این داروها "لوپیناویر" و "ریتوناویر" است که پیش از این برای بیماران مبتلا به ایدز مورد استفاده قرار می‌گرفت.


داروهای در حال تولید و تحت آزمایش دیگر برای درمان کرونا شامل "لرون لیماب" برای مراحل اولیه این بیماری و "فاوی پیراویر" یا " اویجان" می‌شوند.

ادعای شرکت هندی در تولید داروی گیاهی کرونا


یک شرکت هندی که در زمینه طب سنتی و گیاهی هندی موسوم به "آیورودا" فعالیت می‌کند به تازگی اعلام کرد دارویی تولید کرده که بیماران کرونایی را طی یک هفته کاملا درمان می‌کند.


شرکت "پتانجالی یوگ دوو" به صورت رسمی یک دارو گیاهی منتشر کرده و ادعا می‌کند این دارو می‌تواند بیماران کرونایی را درمان کند.


این شرکت اعلام کرده است این دارو تا یک هفته آینده در فروشگاه‌ها در سرتاسر هند به فروش خواهد رسید.
با وجود ادعای این شرکت، شورای تحقیقات پزشکی هند که مسئولیت مقابله با ویروس کرونا را بر عهده دارد هنوز این ادعا را تایید نکرده است.


دولت هند همچنین اعلام کرده است شرکت "پتانجالی" برای پیش ارائه محصول خود در بازار باید یافته‌های مستند مبنی بر موثر بودن این دارو در درمان کرونا ارائه کند.


آیورودا (به معنی علم زندگی) یک علم باستانی و کهن است که در هند مرکز توجه‌است، اگر چه در کشورهای دیگر نیز در قالب طب جایگزین استفاده می‌شود. در آیورودا از گیاهان طبی، ماساژ و یوگا برای درمان بیماران استفاده می‌شود.

تحقیق همزمان بر روی چند واکسن کرونا


موسسه سروم که بزرگ‌ترین شرکت تولید کننده واکسن از نظر حجم در جهان است، در حال حاضر بر روی چندین واکسن آزمایشی ویروس کرونا تحقیق می‌کند.


یکی از این واکسن‌ها، "آسترا زنیکا" است که توسط دانشگاه آکسفورد تولید شده و در اخبار جهان از آن به عنوان امید درمان بیماری کرونا یاد می‌شود. موسسه سروم هچنین در حال تولید واکسن مخصوص خود است.


شرکت سروم که در سال 1966 توسط کوروش پونوالا (یکی از شخصیت‌های مهم جامعه زرتشتیان هند) بنیان گذاری شد، اکنون با شرکت‌های آمریکایی "کودا جنیکس"، "نوا واکس" و شرکت اتریشی "تمیس" برای تولید واکسن کرونا قرارداد بسته است.

منبع: ایرنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها