کد خبر: 427822
|
۱۳۹۹/۰۶/۰۱ ۰۰:۵۱:۰۰
| |

آمریکا منزوی‌تر شد / مخالفت 13 عضو شورای امنیت با اقدام آمریکا

13 عضو شورای امنیت با نگارش نامه‌هایی مخالفت خودشان را با تلاش آمریکا برای فعال‌سازی مکانیسم ماشه و بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران اعلام کرده‌اند.

آمریکا منزوی‌تر شد / مخالفت 13 عضو شورای امنیت با اقدام آمریکا
کد خبر: 427822
|
۱۳۹۹/۰۶/۰۱ ۰۰:۵۱:۰۰

اعتمادآنلاین| یک رسانه انگلیسی گزارش داده با توجه به مخالفت اکثر اعضای شورای امنیت با تلاش آمریکا برای بازگشت خودکار تحریم‌ها علیه ایران، رئیس دوره‌ای شورای امنیت احتمالاً پیش‌نویس قطعنامه‌ای با موضوع «ادامه لغو تحریم‌های ایران» را ارئه نخواهد کرد.

خبرگزاری رویترز این موضوع را در بخشی از خبر روز جمعه خود درباره مخالفت 13 عضو از 15 عضو شورای امنیت با تلاش امریکا برای بازگشت تحریم‌ها علیه ایران به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش داده است.

طبق مفاد قطعنامه 2231 شورای امنیت که در سال 2015 برای تأیید برجام صادر شده، چنانچه هیچ‌یک از اعضای شورا به فاصله 10 روز بعد از دریافت شکایت درباره عدم پایبندی ایران به برجام پیش‌نویس قطعنامه‌ای برای تمدید رفع تحریم‌ها پیشنهاد نکند، رئیس شورای امنیت باید ظرف 20 روز آینده چنین پیش‌نویسی را ارائه کند.

در بندهای 11 و 12 متن پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت در مورد روند اجرایی در شورای امنیت سازمان ملل آمده است:

11. ذیل بند 41 منشور ملل متحد، تصمیم می‌گیرد که ظرف 30 روز از دریافت تذکر یکی از طرف‌های برجام در مورد موضوعی که یک کشور طرف برجام اعتقاد دارد مصداق عدم اجرای تعهدات ذیل برجام است، ادامه اجرای لغو مصرح در پاراگراف 7 (a) این قطعنامه باید به رأی گذاشته شود، علاوه بر این، تصمیم می‌گیرد که اگر ظرف 10 روز از تذکر اشاره شده در فوق، هیچ‌یک از اعضای شورای امنیت چنین پیش‌نویس قطعنامه‌ای برای رأی‌گیری ارائه نکرد، آنگاه رئیس شورای امنیت بایستی چنین پیش‌نویس قطعنامه‌ای را ارائه کرده و آن را ظرف 30 روز از زمان تذکر اشاره شده در فوق، به‌ رأی بگذارد و قصد خود را برای در نظر گرفتن دیدگاه‌های کشورهای دخیل در موضوع و هر نظری در مورد موضوع از سوی هیئت مشاور شکل‌گرفته در برجام، ابراز می‌دارد.

12. ذیل بند 41 منشور ملل متحد، تصمیم می‌گیرد که اگر شورای امنیت یک قطعنامه ذیل پاراگراف 11 برای ادامه اجرای لغو مصرح در پاراگراف 7 (a) تصویب نکرد، آنگاه در نیمه شب به وقت گرینویچ سی‌امین روز پس از دریافت تذکر اشاره شده در پاراگراف 11 به شورای امنیت، تمام قوانین قطعنامه‌های 1696 (2006)، 1737 (2006)، 1747 (2007)، 1803 (2008)، 1835 (2008) و 1929 (2010) که بر اساس پاراگراف 7 (a) لغو شده بود، بایستی به همان نحوی که پیش از تصویب این قطعنامه اعمال می‌شد، اعمال شود و تمهیدات اعلامی در پاراگراف‌های 7،‌8 و 16 تا 20 این قطعنامه لغو می‌شوند، مگر آنکه شورای امنیت تصمیمی غیر از این بگیرد.

طبق نوشته رویترز ایالات متحده قادر خواهد بود این قطعنامه را وتو کند و استدلال صریح‌تری را مطرح کند که تحریم‌ها علیه ایران باید مجدداً اعمال شوند.

با این حال، در متن قطعنامه 2231 تنها تصریح شده که رئیس شورای امنیت «دیدگاه‌های کشورهای دخیل در موضوع» را در نظر خواهد گرفت. برخی از دیپلمات‌ها به خبرگزاری رویترز گفته‌اند با توجه مخالفت‌های شدید موجود با اقدام آمریکا، رئیس دوره‌ای شورای امنیت -که در ماه آگوست اندونزی و در ماه سپتامبر اندونزی- است، نیازی به ارائه چنین پیش‌نویسی نخواهد داشت.

یک دیپلمات در شورای امنیت به شرط عدم افشای نام گفت: «با توجه به مخالفت‌های شدید اکثریت اعضای شورای امنیت مبنی بر اینکه روند بازگشت خودکار تحریم‌ها آغاز نشده است، رئیس شورای امنیت چنین پیش‌نویسی را ارائه نخواهد کرد.

منبع: فارس

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها