کد خبر: 441618
|
۱۳۹۹/۰۸/۰۷ ۰۹:۲۵:۰۳
| |

دیاکو حسینی، تحلیل‌گر مسائل آمریکا:

ادعای دخالت ایران در انتخابات آمریکا بازی تبلیغاتی ترامپ علیه دموکرات‌ها است

تحلیل‌گر ارشد مسائل آمریکا به چرایی ادعای آمریکا درباره دخالت ایران، روسیه و چین در انتخابات این کشور پرداخت و آن را بازی تبلیغاتی ترامپ علیه دموکرات‌ها دانست.

ادعای دخالت ایران در انتخابات آمریکا بازی تبلیغاتی ترامپ علیه دموکرات‌ها است
کد خبر: 441618
|
۱۳۹۹/۰۸/۰۷ ۰۹:۲۵:۰۳

اعتمادآنلاین| در آخرین مناظره دو کاندیدای ریاست جمهوری ایالات متحده، ترامپ مدعی شد که ایران، چین و روسیه در انتخابات این کشور دخالت می‌‌کنند، بایدن نیز تاکید کرد که اگر این موضوع صحت داشته باشد، بعد از پیروزی‌اش در انتخابات حتما موضوع را پیگیری خواهد کرد.

این ادعاها محدود به مناظره نبوده و پیش از آن نیز دولت آمریکا ادعا کرده که ایمیل‌‌های ارسالی ایران که شائبه دخالت در انتخابات را دارند، شناسایی کرده است.

«دیاکو حسینی» تحلیل‌گر مسائل آمریکا، درباره چرایی ادعای آمریکا مبنی بر دخالت ایران در انتخابات این کشور، گفت: واقعیت امر این است که بعد از انتخابات 2016 در آمریکا، شائبه دخالت روسیه در انتخابات ایالات متحده به نفع آقای ترامپ و به ضرر خانم کلینتون این تصور که بازیگران کشورهای خارجی انگیزه دخالت در انتخابات را به نفع یکی از نامزدها دارند، بیش از هر زمان دیگری در جامعه آمریکا قدرت گرفت.

وی با یادآوری اینکه در انتخابات 2016 روسیه متهم به حمایت از ترامپ شد، اظهار داشت: این بار نیز ادعایی که اف‌بی آی و دولت آقای ترامپ مطرح کرده است، تلاشی است تا چنین توازنی را به زیان دموکرات‌ها سر و سامان بدهند، چراکه آن طور که ادعا شده است دخالت ایران، روسیه و چین در انتخابات آمریکا به زیان آقای ترامپ برنامه‌ریزی شده و این‌طور وانمود می‌شود؛ شاید به خاطر اینکه دولت آقای ترامپ تلاش دارد بگوید نه تنها انتخاب روسیه و آقای پوتین نبوده، بلکه بر عکس آنها تلاش می‌کنند که او را از کاخ سفید بیرون کنند و بایدن را به قدرت برسانند.

به گفته حسینی این بخش از تبلیغات داخلی آمریکا در این مقطع زمانی در فضایی است که اساساً مداخله کشورهای دیگر در انتخابات به مسئله جدی در 4 سال اخیر تبدیل شده است.

وی ادامه داد: داستانی که درباره ایمیل‌های ارسال شده از سوی ایران مطرح شد، به دلیل این است که آقای ترامپ و دولت او به این استناد کنند که ایران، روسیه و چین به دنبال ریاست جمهوری بایدن هستند چرا که بایدن به این کشورها کمک می‌کند و در برابر آنها روش و برخورد ملایم‌تری را در پیش خواهد گرفت، بنابراین جنبه تبلیغاتی برای ترامپ دارد اما واقعیت این است که آمریکا سال‌ها و دهه‌ها است که درحال مداخله در امور داخلی دیگر کشورها است، از تلاش برای دست‌کاری در انتخابات گرفته تا سرمایه‌گذاری در گروه‌های مختلف سیاسی که با دیدگاه‌های آمریکا همکاری دارند و البته هیچ ابایی هم تا به امروز از گفتن چنین مسئله‌ای نداشته و آن را به نام حمایت از دموکراسی توجیه کرده است.

این کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل خاطرنشان کرد: امروز که این اتفاق در آمریکا و در سایه تکنولوژی‌هایی همچون اینترنت و شبکه‌های اجتماعی رخ می‌دهد و عملا امکان این را فراهم می‌کند که بازیگران کوچک‌تر و ضعیف‌تر و حتی بازیگران غیردولتی در جهان قادر باشند در انتخابات یک ابرقدرت نقش‌آفرینی کنند، آن توازن را بر هم زده و امروز آمریکا را دچار یک پارادوکس کرده است.

وی اضافه کرد: اگر چنین کاری دخالت در امور داخلی و حاکمیت کشورها است، آمریکا در نیم قرن گذشته مشغول چه کاری بوده است؟ به همان میزان باید توبیخ شود؛ اما آمریکایی‌ها هنوز متوجه نیستند که این دو مسئله چقدر شبیه به هم هستند و چه پیامدهایی را برای جهان داشته است. همانطور که می‌تواند پیامدهایی را برای داخل خود آمریکا داشته باشد و طرفداران این ایده که روسیه در انتخابات 2016 دخالت کرده، فکر می‌کنند این دخالت در تعیین سرنوشت آمریکا در سال 2016 تعیین‌کننده بوده است.

وی درباره اینکه آیا ممکن است لابی صهیونیسم و عربی حاضر در انتخابات‌ آمریکا این اتهام‌ها را به ایران وارد کرده باشد، گفت: این مسائل خیلی نیازمند اطلاعات جزئی و دقیق است و صرفاً بر اساس گمانه زنی‌ها نمیتوان نظری داد، باید دید که این مسائل چقدر متقن هستند.

منبع: ایلنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها