طرح اصلاح تشکیلات کمیسیون اصل 90 به کجا رسید؟

نصرالله پژمانفر، رئیس کمیسیون اصل نود مجلس گفت: بسته‌های پیشنهادی دهگانه ای از سوی نمایندگان برای اصلاح آیین‌نامه داخلی مجلس تدوین شده که یکی از بسته‌های پیشنهادی همین طرح اصلاح تشکیلات کمیسیون اصل نود است که مربوط به بازنگری در فعالیت و اختیارات این کمیسیون است.

طرح اصلاح تشکیلات کمیسیون اصل 90 به کجا رسید؟
کد خبر: 447531
|
۱۳۹۹/۰۹/۰۴ ۱۰:۱۹:۵۲

اعتمادآنلاین| نصرالله پژمانفر، رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح اصلاح تشکیلات کمیسیون اصل 90 برای تقویت هر چه بیشتر عملکرد این کمیسیون، گفت: کمیسیون اصل نود به عنوان یکی از بازوهای نظارتی مجلس می تواند در مسیر مبارزه با فساد و نظارت بر بهبود عملکرد دستگاه های مختلف موثر باشد.

وی با بیان اینکه ضروری است تا تغییراتی در تشکیلات و اختیارات کمیسیون اصل نود ایجاد شود، افزود: بسته‌های پیشنهادی دهگانه ای از سوی نمایندگان برای اصلاح آیین‌نامه داخلی مجلس تدوین شده که یکی از بسته‌های پیشنهادی همین طرح اصلاح تشکیلات کمیسیون اصل نود است که مربوط به بازنگری در فعالیت و اختیارات این کمیسیون است.

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس در تشریح جزئیات طرح اصلاح تشکیلات و بازنگری در فعالیت و اختیارات کمیسیون اصل نود،اظهار داشت: از جمله پیشنهادات این است که اعضای کمیسیون اصل نود همانند کمیسیون‌های تخصصی مجلس به هنگام بررسی بودجه و همچنین برنامه های توسعه 5 ساله در کمیسیون تلفیق و برنامه حضور داشته باشند.

نصرالله پژمانفر با بیان اینکه پس از اتمام یک دوره مجلس متاسفانه بعضا پرونده تحقیق تفحص‌ها و برخی شکایات مفقود می‌شود،اضافه کرد: در این بسته پیشنهادی همچنین آمده است که یک نسخه از گزارش‌های نهایی تحقیق و تفحص‌های انجام شده و شکایات در قالب ماده 234 و 211 آیین نامه در کمیسیون محفوظ بماند.

وی اظهار کرد: افزایش تعداد اعضای دائم کمیسیون اصل نود از دیگر پیشنهادهای مطرح در این بسته است. ما خواستار افزایش تعداد اعضای دایم کمیسیون مانند سایر کمیسیونهای تخصصی با کف و سقف 19 و 22 نماینده هستیم و یا حداقل تعداد اعضای کمیسیون از 8 نفر فعلی به 13 نفر، شدیم.

رئیس کمیسیون اصل نود در تشریح پیشنهاد دیگر نمایندگان برای کارآمدتر کردن کمیسیون اصل نود، گفت: کمیسیون اصل نود به عنوان دیدبان عمل کرده و می‌تواند موضوعات را بر اساس پرونده و شکایاتی که به کمیسیون واصل شده بررسی کند و در قالب طرحی برای حل ریشه‌ای مشکلات اقدام کند لذا پیشنهاد داده‌ایم که طرح‌هایی که براساس شناسایی طرز کارهای غلط قوای سه گانه از طرف کمیسیون اصل نود مجلس و با کمک مرکز پژوهش‌های قوه مقننه و همچنین کمیسیون تخصصی مورد نظر تدوین میشود، خارج از نوبت در جلسه علنی مورد رسیدگی قرار گیرد.

حجت الاسلام پژمانفر عنوان کرد: طرح مذکور به کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس ارجاع شده و در نوبت رسیدگی در این کمیسیون قرار دارد تا پس از بررسی و تصویب در کمیسیون تدوین آیین نامه در جلسه علنی نیز مورد ارزیابی نمایندگان قرار گیرد.

بسته های دهگانه اصلاح آیین نامه داخلی مجلس عبارتند از 1- شفافیت 2- صیانت از مجلس و نمایندگان 3- کارآمدی مجلس در عرصه قانون‌گذاری 4- کارآمدی مجلس در عرصه نظارت 5- بازنگری در نقش و اثربخشی هیات رئیسه 6- بازنگری در ساختار و تشکیلات شبکه نیروی انسانی مجلس 7- بازنگری در نقش و اثربخشی کمیسیون‌ها 8- تسریع در نحوه رسیدگی به اعتبارنامه‌ها 9- بازنگری در نحوه جابجایی نمایندگان در کمیسیون‌ها 10- بازنگری در فعالیت و اختیار کمیسیون اصل نود.

منبع: تسنیم

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها