کد خبر: 451565
|
۱۳۹۹/۰۹/۲۲ ۱۲:۰۰:۰۱
| |

مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی پیش بینی کرد:

بیش از 14.7 میلیون تن ذرت در سال زراعی جاری تولید می‌شود

مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی گفت: برآورد می شود تولید ذرت دانه ای و سیلویی به بیش از 14.7 میلیون تن در سال زراعی جاری برسد.

بیش از 14.7 میلیون تن ذرت در سال زراعی جاری تولید می‌شود
کد خبر: 451565
|
۱۳۹۹/۰۹/۲۲ ۱۲:۰۰:۰۱

اعتمادآنلاین| فرامک عزیزکریمی، با اعلام این مطلب به خبرنگار ما گفت: پیش بینی می کنیم امسال حدود 1.2 میلیون تن ذرت دانه ای و بیش از 13.5 میلیون تن ذرت سیلویی در کشور تولید شود.

وی سطح زیر کشت ذرت دانه ای را 140 هزار هکتار و ذرت سیلویی را 260 هزار هکتار در سال زراعی جاری عنوان کرد.

عزیز کریمی افزود: امسال سطح زیر کشت ذرت دانه ای و سیلویی در مجموع 11 درصد نسبت به سال زراعی قبل افزایش نشان می دهد.

مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی اظهار داشت: بیشترین میزان تولید ذرت دانه ای و سیلویی مریوط به استان های اردبیل خوزستان، اصفهان، فارس، کرمان، کرمانشاه، تهران و جنوب کرمان بوده است.

وی خاطر نشان کرد که در سال گذشته استان های خوزستان با تولید بیش از 1.6 میلیون تن، تهران بالای 1.5 میلیون تن و فارس با تولید نزدیک به 1.5 میلیون تن، استان های برتر در تولید ذرت سیلویی بوده اند.

مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی درباره ذرت بذری نیز پیش بینی کرد: از سطح کشت بیش از 5 هزار هکتار ذرت بذری در کشور، بیش از 15 هزار تن بذر تولید شود.

وی گفت: بیش از 4400 هکتار مزرعه ذرت بذری در استان اردبیل بوده که بیش از 80 درصد از سطح کشت این محصول را در کشور شامل می شود.

عزیزکریمی با اشاره به کشت نشایی ذرت اذعان داشت: کشت نشایی ذرت به صورت پایلوت در اکثر استان ها اجرا شده و در مجموع سطح کشت آن به 70 هکتار می رسد.

وی اضافه کرد: کشت نشایی در مصرف آب با توجه به پیش رس کردن محصول در مرحله خاک آب و پی آب موثر است.

مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی درباره تاثیر ویروس کرونا بر حوزه کشت و تولید ذرت گفت: کرونا بر کشت این محصول تاثیری نگذاشته به جز آن مواردی که به ارتقای قیمت ها از جمله هزینه های کارگری و به ویژه کارگران بلال چین در مزارع منجر شده است.

وی در همین حال خوداتکایی در تولید بذر ذرت با هدف افزایش ضریب امنیت و اطمینان تولید و کاهش وابستگی به واردات با توجه به شرایط تحریم، واردات تکنولوژی تولید بذور ارقام میان رس و زود رس و تولید بذر هیبرید آنها در داخل کشور با رویکرد افزایش مشارکت بخش خصوصی در تولید بذر و کاهش سهم بخش دولتی را از برنامه های مهم معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در زمینه تولید این محصول برشمرد.

به گفته عزیز کریمی اصلاح و کاهش شیوه های آبیاری سنتی و استفاده از روش های نوین آبیاری به ویژه آبیاری تیپ در تمام مناطق کشور، ایجاد تنوع در ارقام ذرت مصرفی، انتخاب آرایش کاشت جدید توام با سیستم آبیاری میکرو با هدف بهره گیری حداکثری و صرفه جویی در منابع آب و هزینه ها و اجرای پایلوت های مقایسه ای تغذیه در مزارع ذرت و پایلوت های کشت نشایی از دیگر برنامه ها و سیاست های در حوزه این محصول هستند.

منبع: ایلنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها