کد خبر: 453417
|
۱۳۹۹/۰۹/۳۰ ۱۹:۱۹:۰۰
| |

نگاهی به نظامیانی که برای ریاست جمهوری توفیق نیافتند

انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 تـــفاوت‌هـــایی با انتخابات‌های قبلی دارد و به‌نظر می‌رسد کاندیداهای این انتخابات از حوزه‌های غیرسیاسی باشند مانند نظامیانی که درصدد ورود به پاستور باشند.

نگاهی به نظامیانی که برای ریاست جمهوری توفیق نیافتند
کد خبر: 453417
|
۱۳۹۹/۰۹/۳۰ ۱۹:۱۹:۰۰

اعتمادآنلاین| انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 تـــفاوت‌هـــایی با انتخابات‌های قبلی دارد و به‌نظر می‌رسد کاندیداهای این انتخابات از حوزه‌های غیرسیاسی باشند مانند نظامیانی که درصدد ورود به پاستور باشند. دیروز سخنگوی شورای نگهبان درخصوص حضور نظامیان در انتخابات گفت: اگر کسی بخواهد در شورای نگهبان برای ثبت‌نام و حضور در انتخابات مجلس یا ریاست‌جمهوری وارد شود، باید با حوزه و نهاد خود قطع ارتباط کرده باشد.

البته حضور نظامیان در قـــامت کــاندیدای ریاست‌جمهوری مسبوق به سابق است.

دریادار سیداحمد مدنی، دریابان علی شمخانی، سردار سرتیپ محمدباقر قالیباف و سردار سرلشکر محسن رضایی در ادوار مختلف انتخابات ریاست‌جمهوری شرکت کرده‌اند. احمد مدنی در انتخابات سال58، علی شمخانی در سال80، محمدباقر قالیباف در سال84 ،92 و 96 و محسن رضایی در سال 88و 92 در نقش کاندیدا ظاهر شدند که البته رای نیاوردند.

در میان نظامیانی که شایعه حضورشان برای انتخابات ریاست‌جمهوری سال بعد مطرح است، اتفاقا سه نفر آنان در دوره‌های پیشین نامزد شده‌اند ولی مردم به آنان اقبال نشان نداده‌اند:

دریابان علی شمخانی نخستین نظامی‌ای بود که تلاش کرد جامه ریاست‌جمهوری بر تن کند. او در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 80 درحالی‌که وزیر دفاع بود، کاندیدای ریاست‌جمهوری شد و با سیدمحمد خاتمی، رئیس دولت وقت، به مبارزه انتخاباتی پرداخت و در نهایت با 738هزار رای بعد از خاتمی و احمد توکلی سوم شد. خاتمی در کابینه دوم خود نیز او را به‌عنوان وزیر دفاع نگه داشت.

شمخانی از شهریور 1392 و آغاز به کار دولت حسن روحانی دبیر شورای‌عالی امنیت ملی کشور است. سردار محسن رضایی از سال 60 به مدت 16 سال فرماندهی سپاه را برعهده داشت.

در سال 1384 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری شد؛ اما پیش از برگزاری انتخابات انصراف داد. رضایی چهار سال بعد نیز به صورت مستقل وارد کارزار انتخاباتی شد، تعداد آرای او 681هزار رای اعلام شد و او نیز مانند میرحسین موسوی و مهدی کروبی به نتایج اعلام‌شده اعتراض کرد؛ اما چند روز بعد اعتراض خود را پس گرفت.

او در سال 92 باز شانس خود را امتحان کرد و شعار «سلام بر زندگی» را برای خود انتخاب کرد، این‌بار تا آخر در انتخابات ماند؛ اما با 388هزار رای از ورود به پاستور بازماند. محسن رضایی در انتخابات ریاست‌جمهوری در سال 1396 شرکت نکرد.

سردار محمدباقر قالیباف هم در سال 84 کاندیدای ریاست‌جمهوری شد؛ اما تنها چهار میلیون رای آورد و پس از آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی، محمود احمدی‌نژاد و مهدی کروبی، چهارم شد. بعد از آن به مدت 12 سال شهردار تهران شد.

سال 92، با شعار «ایران سربلند» در یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری شرکت کرد. او که در این دوره از انتخابات نامزد اصلی اصولگرایان بود، شش میلیون رای به دست آورد و بعد از حسن روحانی، دوم شد. قالیباف در سال 1396 نیز با شعار «دولت مردم» در انتخابات شرکت کرد؛ اما در نهایت به نفع حجت‌الاسلام رئیسی انصراف داد.

او البته یک بار دیگر شانس خود را در انتخابات مجلس امتحان کرد و در روزی که حدود 25 درصد مردم پای صندوق رای رفته بودند، با حدود یک‌میلیون‌و 250هزار رای به بهارستان رفت و در نهایت ریاست مجلس را نیز به دست آورد.

منبع: آرمان ملی

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها