قیمت کره افزایش پیدا کرده است؟

عضوهیات مدیره انجمن صنایع فرآورده های لبنی با بیان اینکه کره از گروه یک کالایی به گروه دو کالایی نیز تغییر وضعیت داده است و ارز ترجیحی برای واردات آن تخصیص داده نمی شود، گفت: کره هایی که در حال حاضر در کشور تولید و بسته بندی می شود از خامه های استحصال داخلی بوده و براساس قیمت چربی، قیمت آن محاسبه می شود.

قیمت کره افزایش پیدا کرده است؟
کد خبر: 454377
|
۱۳۹۹/۱۰/۰۵ ۰۹:۰۴:۵۸

اعتمادآنلاین| محمد فربد در پاسخ به این سوال که آیا قیمت کره در روزهای اخیر افزایش یافته است؟ اظهار کرد: در گذشته ارز 4200 تومانی به کره وارداتی تعلق می گرفت که عرضه آن کره شهریور سال جاری پایان یافت و ارز ترجیحی برای واردات آن هم مجدداً تخصیص نیافت. همچنین کره از گروه یک کالایی به گروه دو کالایی نیز تغییر وضعیت داد و کره هایی که در حال حاضر در کشور تولید و بسته بندی می شود، از خامه های استحصال داخلی بوده و براساس قیمت چربی قیمت آن محاسبه می شود.

وی ادامه داد: درحال حاضر به ندرت کسی تمایل به واردات کره با ارز نیمایی دارد، زیرا به دلیل افزایش نرخ ارز قیمت تمام شده وارداتی آن از نمونه داخلی بسیار بیشتر خواهد بود.

عضو هیات مدیره انجمن صنایع فرآورده های لبنی اضافه کرد: درحال حاضر هر درصد چربی 700 تومان (هر دهم درصد 70 تومان) قیمت دارد. کره نیز 82 درصد چربی و حدود دو درصد ضایعات فرآیند تولید دارد. با محاسباتی ساده اگر این 84 درصد را در 700 تومان ضرب کنیم و هزینه تبدیل خامه به کره را به آن اضافه کنیم، متوجه می شویم که هر قالب کره 100 گرمی با احتساب سود تبدیل کننده خامه به کره حدود 6500 تومان هزینه مواد اولیه دارد.

وی افزود: مابقی هزینه ها نیز از جمله هزینه بسته بندی، هزینه های دستمزد و سربار، هزینه توزیع تا درب مغازه، سود مغازه دار و 9 درصد مالیات ارزش افزوده است که قیمت مصرف کننده کره را در نقطه سر به سر بیش از 10 هزار تومان می کند و قیمت آن بر اساس ضوابط قیمت گذاری بیش از 12 هزار تومان است.

فربد در پاسخ به این سوال که آیا با افزایش بیش از دو برابری قیمت کره از ابتدای سال تا کنون، صنایع برنامه ای برای کنترل قیمت ها دارند تا اقلام پرمصرف لبنی از سفره مردم حذف نشود؟ گفت: متاسفانه بخشی از کالاهای لبنی از سفره مردم حذف شده است؛ به طوری که سرانه مصرف، کاهش داشته است. ما به عنوان صنعت تنها تولید کننده هستیم و دخالتی در سیاست ها و تصمیم گیری های کلان کشور نداریم.

وی اظهار کرد: اگر ارز تک نرخی شود دیگر علوفه 4200 تومانی به دست دامدار نمی رسد، قیمت شیرخام بالا می رود، قیمت چربی نیز به تبع آن افزایش می یابد و در نتیجه قیمت محصولات لبنی هم افزایش خواهد یافت. البته ما از تک نرخی شدن ارز حمایت می کنیم، زیرا ارز چند نرخی جز فساد نتیجه دیگری ندارد. اما معتقدیم دولت باید برای جلوگیری از حذف لبنیات از سفره مردم حمایت های لازم را انجام دهد. یعنی دولت می تواند مابه التفاوت فروش ارز 4200 تومانی و ارز تک نرخی محتمل آینده را به مردم بازگرداند و به اشکال مختلف به مردم یارانه خرید لبنیات دهد.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها