کد خبر: 459571
|
۱۳۹۹/۱۰/۳۰ ۰۹:۵۱:۰۲
| |

بایدن بدنبال اجماع حداکثری به جای فشار حداکثری است

سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه ایران اظهار کرد: کار سخت‌تر از آن است که بایدن به یکباره به برجام برگردد، مواضع ایران هم تغییر کرده و آقای بایدن باید امضا کند و احتمالا تاییدیه سنا و کنگره نیز خواهد بود. درخواست لغو تحریم‌ها هم به طور جدی از طرف ایران دنبال می‌شود.

بایدن بدنبال اجماع حداکثری به جای فشار حداکثری است
کد خبر: 459571
|
۱۳۹۹/۱۰/۳۰ ۰۹:۵۱:۰۲

اعتمادآنلاین| حمیدرضا آصفی در نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: ترامپ بر اساس توهمی که داشت شروع به بهم زدن بازی کرد.

ساختار آمریکا به این نتیجه رسیده بود که ترامپ باید از کار کنار برود که یکجانبه گرایی را در دستور کار خود قرار داده بود و در دوره جدید راهگشا نیست.

وی افزود: آمریکا در دوران پسا ترامپ است؛ که خود مسئولان این کشور اذعان دارند بهبود شرایط ایجاد شده سخت است. حزب جمهوری‌خواه ریزش دارد البته بعضی می‌گویند ترامپ قصد دارد حزب خود را راه اندازی کند که بسیاری معتقد هستند اگر این اتفاق بیفتد حزب ترامپ اقتصادی خواهد بود نه سیاسی و پایدار نیز نخواهد بود.

سخنگوی دولت روسیه هم گفته که آمریکا در شرایطی نیست که در مورد انتخابات بقیه کشورها دخالت داشته باشد. این یعنی دیگر آمریکا در شرایط قبل از انتخابات نخواهد بود.

آصفی همچنین تصریح کرد: به غیر از نهادهای رسمی مانند سنا، وزارت خارجه و غیره، عوامل دیگری هم در تصمیم گیری آمریکا در ارتباط با ایران موثر هستند از جمله فشارهای اسرائیل، فشار تیم درگیر در عراق، فشار اضطرار زمانی در انتخابات آمریکا، کاهش ظرفیت تحمل وضع موجود در جهان که به خاطر نقض مقررات و تعهدنامه‌ها و غیره به دست ترامپ بوده، فشارهای حاصل از اضطرار زمانی برنامه‌های منطقه‌ای آمریکا، فشار تیم ایران و آمریکا، انتظار کشورهای منطقه از آمریکا، شتاب گرفتن تغییرات داخلی ایران و ضعف اتحادیه اروپا.

سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه خاطر نشان کرد: آمریکا در قبال ایران سه سیاست کلی دیپلماسی، تحریم و تهدید نظامی را همیشه داشته است. در زمان آقای ترامپ تحریم در دستور کار بود و در دوران بایدن دیپلماسی و تحریم خواهد بود. دوره اقدامات نظامی نیز دیگر گذشته است، بعد از این تحریم و دیپلماسی با جدیت در دستور کار قرار خواهد گرفت. ترامپ به دنبال فشار حداکثری بود و بایدن به دنبال اجماع حداکثری است.

وی با اشاره به تیم بایدن گفت: بایدن بیشترین استفاده را از افراد دولت اوباما کرده است اما بین آنها نگاه به تل‌آویو بیشتر است و این مساله موجب می‌شود به راحتی به برجام برنگردد. ترامپ دستاوردهایی داشته که بایدن آنها را نادیده نخواهد گرفت. البته مسائل ساده‌تر را ممکن است حل کند برای مثال محدودیت ویزاها را ممکن است بردارد اما دو موضوع موشک‌ها و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران را در دستور کار خواهد داشت.

آصفی با تاکید بر تغییرات صورت گرفته از زمان امضای برجام تاکنون اظهار داشت: از زمانی که برجام را امضا کردیم ایران، دنیا و هم آمریکا عوض شده است. صلح ابراهیم صورت گرفته و فعالیت اسرائیل در منطقه بیشتر شده است. ترکیه روابط خود را با اسرائیل و عربستان عادی می‌کند، قطر و امارات هم رویه مشابهی دارند. بنابراین دیگر بایدن به تنهایی تصمیم نمی‌گیرد.

وی تاکید کرد: کار سخت‌تر از آن است که بایدن به یکباره به برجام برگردد، مواضع ایران هم تغییر کرده و آقای بایدن باید بازگشت به برجام را امضا کند و احتمالا تاییدیه سنا و کنگره نیز نیاز خواهد بود.

درخواست لغو تحریم‌ها هم به طور جدی از طرف ایران دنبال می‌شود. به طور کلی من فکر می‌کنم کار با آمریکا هموار نخواهد بود، البته ممکن است در ماه‌های اول به دلیل شرایط روانی اتفاقات مثبتی بیفتد.

آصفی همچنین افزود: فاصله تیم جدید با عربستان بیشتر است اما لابی عربستان می‌تواند تحت هر شرایطی فضا را به نفع خود بهبود ببخشد و ما نباید به امید فاصله روابط آنها باشیم.

منبع: ایلنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها