بانک آینده شعب خود را به حراج گذاشت

پس از ماجرای فروش ایران‌مال حالا نوبت به حراج شعب بانک آینده رسیده است. اقدامی که شائبه بحران مالی در بانک آینده را پررنگ‌تر می‌کند.

بانک آینده شعب خود را به حراج گذاشت
کد خبر: 463920
|
۱۳۹۹/۱۱/۲۱ ۰۹:۰۸:۴۰

اعتمادآنلاین| پس از ماجرای فروش ایران‌مال حالا نوبت به حراج شعب بانک آینده رسیده است. اقدامی که شائبه بحران مالی در بانک آینده را پررنگ‌تر می‌کند. هرچند به نظر می‌رسد وضعیت ترازنامه این بانک و بیش از 15 هزار میلیارد تومان زیان انباشته‌ آن خود به تنهایی بتواند بر این شائبه صحه بگذارد.

نام بانک آینده در ماه‌های اخیر با ماجرای فروش ایران‌مال بار دیگر بر زبان‌ها افتاد.

باور عموم بر این بود که این بانک در سال‌های گذشته چندین بار از طریق فروش و تملیک مجدد ایران‌مال توانسته از ورشکستگی نجات پیدا کند و حالا هم قصد تکرار همین کار را دارد.

از زمانی که خبر فروش ایران مال با قیمت 85 هزار میلیارد تومان منتشر شد، اولین سوال این بود که کدام شرکت می‌تواند ایران مال را بخرد؟

قرار بود ایران مال به صورت یکجا فروخته شود، اما خیلی زود آگهی مزایده 35 درصدی ایران مال به شرکت حامی کیان‌سازه با شرایطی خاص منتشر شد.

طبق این آگهی 35 درصد ایران مال به ارزش حدود 30 هزار میلیارد تومان به شرکت حامی کیان‌سازه واگذار می‌شد. شرکتی که آخرین سرمایه ثبتی آن 100 میلیون تومان بود اما با این سرمایه اندک یکی از گرانترین معامله سال‌های اخیر را انجام داده بود.

البته چیزی نگذشت که بانک مرکزی مراتب عدم تایید این فروش را به بانک آینده ابلاغ کرد.

حالا هم شواهدی نشان می‌دهد؛ در حالی که هنوز ایران‌مال تعیین تکلیف نشده، بانک آینده شروع به فروش برخی از شعب خود کرده است.

بعضی ریشه این اتفاق را وضعیت مالی بانک آینده می‌دانند و معتقدند این بانک برای نجات خود از وضعیتی که در آن قرار گرفته است، سعی بر فروش ایران‌مال کرد و حالا هم تصمیم به فروش شعب خود گرفته است.

البته معاون مالی بانک آینده، چندی پیش علت فروش ایران‌مال را تکلیف الزامی بانک در اجرای مفاد مواد 16 و 17 قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر عنوان کرد.

با این حال وضعیت صورت‌های مالی بانک آینده هم به شائبه تلاش بانک برای نجات خود از زیان صحه می‌گذارد.

آخرین صورت مالی منتشر شده بانک آینده مربوط به شش ماه منتهی به پایان شهریور سال 99 است. این صورت مالی حاکی از آن است که در شش ماهه ابتدای سال جاری این بانک سه هزار و 777 میلیارد تومان زیان کرده است.

تا پایان سال 98 زیان انباشته آینده 15 هزار و 821 میلیارد تومان بوده، با افزایش زیان شش ماه ابتدایی امسالش، مبلغ زیان انباشته آن اکنون به 17 هزار میلیارد و 628 میلیارد تومان رسیده است.

با توجه به این که پایان سال 97 زیان انباشته آینده 11 هزار و 767 میلیارد تومان بوده، به نظر می‌رسد روند زیاندهی این بانک رو به افزایش است و با این حساب فرض فروش شعب آن برای پوشش بخشی از این زیان دور از ذهن به نظر نمی‌رسد.

1

2

منبع: تجارت نیوز

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها