کد خبر: 475072
|
۱۴۰۰/۰۱/۱۷ ۱۳:۴۳:۰۰
| |

وزیر ارشاد: اعتیاد کم خطرتر از کرونا نیست

وزیر ارشاد گفت: در حوزه فرهنگی و پیشگیری، تلاش شد که این باور ملی ایجاد شود که اعتیاد کم خطرتر از کرونا نیست.

وزیر ارشاد: اعتیاد کم خطرتر از کرونا نیست
کد خبر: 475072
|
۱۴۰۰/۰۱/۱۷ ۱۳:۴۳:۰۰

اعتمادآنلاین| سید عباس صالحی، روز سه شنبه در اختتامیه مجازی جشنواره یاریگران زندگی، افزود: برای مبارزه با مواد مخدر، دو مسئله حائز اهمیت است؛ مسئله اول، تبدیل کردن مبارزه با موادمخدر از یک مسئله سازمانی و نهادی به یک مسئله ملی است به این معنا که تک تک افراد جامعه، احساس مسئولیت فردی و اجتماعی نسبت به این امر داشته باشند و همه سازمان‌ها و نهادهای اجتماعی نیز بخشی از مسئولیت اجتماعی خود را معطوف به این حوزه کنند.

به گزارش مهر، وی در ادامه؛ مسئله دوم را تعریف رویکردها و اولویت‌بندی رویکردها خواند و ادامه داد: سه رویکرد امنیتی - انتظامی، پزشکی - درمانی و پیشگیری - بهداشتی در حوزه مبارزه با مواد مخدر بسیار مهم هستند اما تبیین نقطه استقرار و اولویت‌گذاری مخصوصاً جبران تأخیر بسیار مهم‌تر است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: با توجه به این سه رویکرد، برای اینکه بحث مبارزه مواد مخدر تبدیل به مسئله فراگیر مسئولیت اجتماعی، فردی و سازمانی تبدیل شود باید دامنه بحث مواد مخدر را از قالب‌های گوناگون بررسی کنیم تا احساس مسئولیت اجتماعی در افراد ایجاد شود.

صالحی با بیان اینکه مواد مخدر مسئله‌ای چند وجهی است؛ افزود: این چند وجهی بودن عمق و گستره مسئله را بیشتر می‌کند و از لحاظ گستره جمعیتی به غیر از بیش از دو میلیون معتاد، حداقل 8 تا 10 میلیون نفر از افراد جامعه را با بحث مواد مخدر درگیر می‌کند و از لحاظ فردی نیز عوارض جسمانی و شیوع بیماری بسیاری دارد تا آنجا که مرگ و میرهای ناشی از مواد مخدر چشمگیر است.

وی اذعان داشت: اعتیاد در گسترش بیماری‌های روانی و روحی تأثیرات وسیعی دارد و ضعف اراده و اعتماد به نفس را به دنبال دارد، وقتی مواد مخدر را در فضای فرد نگاه می‌کنیم با دامنه وسیعی از پیامدها و آسیب‌ها آن را می‌بینیم و در حوزه جمعی می‌نگریم، هم پیامدهای آن آن‌قدر وسیع است که نمونه آن، تأثیر بر اقتصاد خرد و کلان و معیشت خانوار، بیکاری و عوارض اقتصادی و کاهش نرخ بهره‌وری می‌باشد.

صالحی گفت: در حوزه اجتماعی، آسیب اعتیاد قابل توجه تر و ملموس‌تر است و در ایجاد ناامنی اجتماعی نقش برجسته‌ای دارد. اعتیاد در سرقت خرد، 40 درصد، خشونت‌های خانوادگی و همسر آزاری 65 درصد، کودک‌آزاری 30 درصد، قتل‌های عمد 25 درصد، نزاع و خشونت 23 درصد و طلاق 50 درصد تأثیرگذار است.

وی تأکید کرد: باید تلاش کرد که مقابله با مواد مخدر به مسئولیت فردی و ملی تبدیل شود و این امر وقتی میسر است که این دامنه در باور تک تک افراد و در باور، معرفت و احساس آنان نهادینه شود و هر فردی مانند درد کرونا، درد اعتیاد را حس کند که نجات حتی یک فرد در جامعه نیز مهم است.

وزیر ارشاد بیان کرد: در حوزه فرهنگی و پیشگیری، تلاش شد که این باور ملی ایجاد شود که اعتیاد کم خطرتر از کرونا نیست و رویکرد پیشگیری بیش از گذشته مورد اهتمام قرار گیرد؛ در حوزه پیشگیری باید اطلاعات صحیح را جایگزین اطلاعات غلط کنیم و تمامی گزاره‌های غلط را بزداییم.

صالحی در پایان افزود: جشنواره یاریگران زندگی با نگاه پیشگیری معرفتی برگزار شد اما جا دارد نکات بیشتری مورد توجه قرار گیرد به‌عنوان نمونه در فضای کارهای سینمایی و مستند باید مطالعات و آسیب‌شناسی‌ها از عامه‌گرایی به نگاه عمقی تبدیل شود. همچنین نگاه تحلیل‌گرایی در این حوزه کمرنگ است و باید بتوانیم تیپ‌های مختلف اعتیاد را به معرض نمایش بگذاریم.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها