کد خبر: 484860
|
۱۴۰۰/۰۲/۲۱ ۰۷:۴۳:۰۰
| |

آمدن رئیسی به انتخابات، معادلات اصول‌گرایان را بر هم می‌زند؟

با آمدن رئیسی معادلات در جریان اصولگرایی حتما با تحولات جدی مواجه خواهد بود. از سعید جلیلی و محسن رضایی و رستم قاسمی تا سعید محمد و علی نیکزاد و قاضی‌زاده‌ هاشمی و بسیاری دیگر از کاندیداهای اصولگرا پس از آمدن رئیسی باید انتخاب کنند که در صحنه خواهند ماند یا به نفع او کنار می‌روند.

آمدن رئیسی به انتخابات، معادلات اصول‌گرایان را بر هم می‌زند؟
کد خبر: 484860
|
۱۴۰۰/۰۲/۲۱ ۰۷:۴۳:۰۰

اعتمادآنلاین| چشم امیدشان به کاندیدایی است که یک‌بار شانسش را در اردیبهشت‌ماه 96 امتحان کرده است. سیدِ روحانی، با رزومه تماما قضایی و گرایش اصولگرایی که وقتی به عنوان رییس دستگاه قضا منصوب شد، حتی برخی اصلاح‌طلبان نیز از حضورش به وجد آمدند.

به گزارش روزنامه اعتماد، این روزها همه‌ جا صحبت از سید ابراهیم رییسی، رییس دستگاه قضاست و به نظر می‌رسد که آمدن یا نیامدن او معادلات انتخابات را دستخوش تغییرات جدی خواهد کرد. از یکی، دو روز پیش خبری غیررسمی در فضای رسانه‌ای و مجازی پیچید که رییس قوه مقننه برای حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 اذن رهبری را دریافت کرده و قرار است پس از سفر به همدان، اعلام کاندیداتوری کند و در نهایت روز عید فطر برای نام‌نویسی به وزارت کشور برود. این خبر دیروز از سوی سیدحسین نقوی‌حسینی، نماینده اصولگرای ادوار پیشین مجلس تایید شد. نقوی‌حسینی به خبرگزاری برنا گفت که عزم رییسی برای ورود به انتخابات جزم است و احتمالا «به جهت سیادتش» در روز عید فطر اعلام کاندیداتوری کرده و روز جمعه به وزارت کشور خواهد رفت. او همچنین در پاسخ به اینکه آیا رییسی برای ورود به انتخابات اذن رهبری را دارد نیز اذعان کرد که گرچه رهبری نفیا یا اثباتا در زمینه ورود کاندیداها به انتخابات اظهارنظر نمی‌کنند اما اگر اراده رییسی بر آمدن است، به این معناست که مقدماتش نیز فراهم شده‌ و چون رییس قوه قضاییه است، هماهنگی‌ها صورت گرفته است.

جالب آنکه خبر انتخاب نیکزاد به عنوان رییس ستاد رییسی یک روز پیش از تایید خبر کاندیداتوری او شنیده شد اما علیرضا اقبال مشاور نایب‌رییس کنونی مجلس ریاست نیکزاد بر ستاد رییسی را به صورت قطعی تکذیب نکرد. هرچند او گفت که «باتوجه به نزدیکی زمان ثبت‌نام داوطلبان انتخابات ریاست‌جمهوری، نیکزاد به همراه گروه‌های کارشناسی در حال بررسی شرایط برای این موضوع است. در روزهای آینده و با آغاز نام‌نویسی کاندیداها بسیاری از این شایعات به پایان خواهد رسید و صحنه انتخابات روشن‌تر خواهد شد.»


با آمدن رییسی معادلات در جریان اصولگرایی حتما با تحولات جدی مواجه خواهد بود. از سعید جلیلی و محسن رضایی و رستم قاسمی تا سعید محمد و علی نیکزاد و قاضی‌زاده‌ هاشمی و بسیاری دیگر از کاندیداهای اصولگرا پس از آمدن رییسی باید انتخاب کنند که در صحنه خواهند ماند یا به نفع او کنار می‌روند. نقوی‌حسینی که در انتخابات ریاست‌جمهوری 92 رییس ستاد تهران سعید جلیلی بود، معتقد است از آنجا که نیکزاد رییس ستاد رییسی در سال 96 بوده، همچنین سعید جلیلی با آمدن رییسی، همچنان کنار او خواهند ایستاد. علاوه بر این جبهه پایداری نیز به عنوان ساز ناکوک اصولگرایان نیز منتظر است تا تکلیف رییسی مشخص شود. نقوی‌حسینی گفته اگر رییسی نیاید سعید جلیلی کاندیدای پایداری است. آن‌ هم در شرایطی که صادق محصولی در مصاحبه‌ای تفصیلی با خبرگزاری فارس که دیروز منتشر شد، گفته قوه مجریه اهمیت این را دارد که رییسی قوه قضاییه را ترک کند؛ محصولی که علاوه بر دبیرکلی جبهه پایداری، به عنوان یکی از مهم‌ترین حامیان مالی پایداری‌ها نیز شناخته می‌شود، همچنین معتقد است که پایداری‌ها نظر مثبتی روی رییسی دارند اما اگر او وارد انتخابات نشود پایداری گزینه جایگزین دارد، گزینه‌ای که محصولی از همین حالا می‌داند احتمال وحدت اصولگرایان روی گزینه‌ آنها چندان زیاد نیست.


علاوه بر محصولی، دیروز منوچهر متکی، سخنگوی جبهه شورای وحدت نیز در مصاحبه با خبرگزاری برنا از افزایش احتمال حضور رییسی در انتخابات و تمایل شورای وحدت به حمایت از رییسی گفت. او گفته که امروز بیش از هر زمان دیگری احتمال آمدن رییسی وجود دارد. او هم معتقد است که حضور رییسی می‌تواند اصولگرایان را به اجماع برساند اما نیامدن او مسیر را دشوار می‌کند. با این حال متکی معتقد است که وحدت غیرممکن نیست. در میان نماینده‌های اصولگرای مجلس یازدهم نیز کم نیستند کسانی که معتقدند رییسی تنها راه پیش‌روی اصولگرایان در انتخابات خرداد امسال است کما اینکه بیش از 200 نفر خطاب به رییس دستگاه قضا نامه نوشته و از او خواستند در انتخابات شرکت کند. اردشیر مطهری، نماینده اصولگرای این روزهای مردم گرمسار در مجلس در گفت‌وگویی با خبرگزاری تسنیم تاکید کرده که رییسی در جریان اصولگرایی، شیخوخیت دارد و اگر به انتخابات وارد نشود این جریان سیاسی دچار از هم گسستگی خواهد شد. همچنین محمد سبزی، نماینده ساوه و زرندیه در مجلس نیز به ایسنا گفته است: «تنها چهره قابل اجماع اصولگرایان رییسی است. اگر سیدابراهیم رییسی بیاید، خیال بسیاری را راحت می‌کند اما اگر ایشان نیاید معلوم نیست که اجماع روی چه کسی صورت خواهد گرفت.»


علاوه بر پایداری‌ها که به عنوان بخشی از اصولگرایان ممکن است از زیر یک خیمه مشترک در لحظات آخر خارج شوند و بر حضور نامزد خودشان پافشاری کنند، این امکان برای شورای ائتلاف نیز وجود دارد که در تقابل و رویارویی با شورای وحدت مسیر دیگری را انتخاب کند. امیرابراهیم رسولی سخنگوی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب دیروز در نشست خبری تاکید کرده که به‌زودی تکلیف کاندیدای این تشکل مشخص خواهد شد. او تاکید کرده که نظرسنجی‌ها و مطالبات این جریان حضور رییسی را طلب می‌کنند و البته تلویحا اشاره کرده که اگر قرار بر حضور رییسی باشد، آمدن قالیباف منتفی است یا اگر قالیباف بیاید احتمالا رییسی نخواهد آمد. با این حال رسولی که پیش از این به عنوان یکی از چهره‌های نزدیک به غلامعلی حدادعادل، رییس شورای ائتلاف اصولگرایان شناخته می‌شد و حالا چندصباحی است به مجلس رفته و ازجمله یاران قالیباف نیز هست، در ادامه گفته گرچه این دو نفر با یکدیگر جلسات خصوصی دارند اما تصمیم‌گیری به دقیقه 90 موکول خواهد شد.


در میان خیل گسترده نامزدهای احتمالی اصولگرا اما علی لاریجانی هم می‌تواند معادلات را تغییر دهد. از آنجا که بخشی از جریان عضو شورای وحدت از حضور لاریجانی استقبال می‌کند باید دید حضور همزمان لاریجانی و رییسی میسر خواهد شد یا نه. با همه این اوصاف به نظر می‌رسد تنها گزینه‌ای که همه نحله‌های اصولگرایی روی او به توافق خواهند رسید، کسی نیست جز رییس دستگاه قضا.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها