ورود معدنی‌ها به بورس به سود تولید و صنعت کشور است

کارشناس بازار سرمایه عرضه سنگ آهن، کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی در بورس کالا را اقدامی ملی و مثبت برای تولید و صنعت کشور توصیف کرد.

ورود معدنی‌ها به بورس به سود تولید و صنعت کشور است
کد خبر: 486877
|
۱۴۰۰/۰۲/۲۷ ۱۴:۵۵:۴۶

اعتمادآنلاین| ‌ بهرنگ بنایی با بیان اینکه عرضه سنگ آهن، کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی در بورس کالا اقدامی ملی و مثبت برای تولید و صنعت کشور است، گفت: همزمان با تاکید سیاست گذاران برای عرضه کلیه محصولات زنجیره فولاد در بالادست و پایین دست در بورس کالا، شاهد پذیرش و عرضه محصولات شرکت‌های معدنی در بورس کالا هستیم که این اقدام، تصمیم منطقی و درستی است.

وی اظهار داشت: این اقدام با هدف شفاف سازی، اجرای سیاستی واحد و یکپارچه سازی قیمت‌ها و فرآیند معاملاتی در حال تحقق است تا شرکت‌های پایین دست بدانند محصولات را با مکانیزم و نرخ‌های شفاف خریداری می‌کنند؛ به عبارت دیگر عرضه محصولات در کل زنجیره فولاد، سبب شناخت ظرفیت‌ها و نیاز صنایع پایین دستی نیز می‌شود.

بنایی ادامه داد: تا پیش از این هیچ مبنای متقن و مشخصی برای صنایع فولاد از سنگ آهن گرفته تا شمش و حتی مقاطع در حوزه فروش وجود نداشت اما با عرضه محصولات در بورس کالا، این روند بهبود می‌یابد و کل زنجیره بدون تبعیض و با یک سیاست در مسیر توسعه قرار می‌گیرد.

نقش سازوکار بورس در رشد سرمایه گذاری در بخش معدن

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه شفاف شدن قیمت‌ها در حوزه سنگ آهن، سرمایه گذاران را به این بخش سوق خواهد داد گفت: سرمایه گذاران زمانی که بدانند قیمت‌ها در یک بخش به صورت شفاف و برگرفته از مراجع قابل اعتماد تعیین می‌شود راحت تر سرمایه گذاری‌های خود را در آن بخش وارد می‌کنند. قبلاً مرجع مشخصی برای تعیین قیمت‌ها وجود نداشت و بعضاً آخرین قیمت مربوط به چند ماه پیش بود و نرخ روز موجود نبود اما با ورود محصولات به بورس کالا و تعیین قیمت‌ها برمبنای مکانیزم عرضه و تقاضا می‌توان به قیمت‌های روز محصولات دست یافت و بورس می‌تواند مرجع رسمی خوبی برای تصمیم گیری سرمایه گذاران باشد. سازوکار بورس‌های کالایی در ایران و جهان این است که بر مبنای قیمت پایه، محصولات عرضه شده و با رقابت مثبت یا منفی صورت گرفته روی آن قیمت با توجه به نیاز شرکت‌ها، معامله انجام می‌شود.

بنایی اظهار داشت: با این اقدام سهامداران می‌توانند براساس قیمت‌هایی که وجود دارد سود هر سهم یا همان EPS را برآورد کنند و با توجه به اینکه قیمت‌های تمام شده و دیگر موارد به صورت شفاف بر روی کدال موجود است لذا سهامدار قادر خواهد بود پیش بینی کند که براساس تغییر قیمت در یک بخش زنجیره، در سایر بخش‌ها چه اتفاقی رخ می‌دهد و سود هر سهم را محاسبه کند تا امکان ورود یا افزایش سهم و توقع میزان سود را برآورد نماید.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها