جهش 15 میلیونی تعداد مشترکان اینترنت سیار در سال 99

بنابر آخرین آمار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور، سال 99 بیش از 15 میلیون نفر به تعداد مشترکان اینترنت پهن‌باند سیار کشور افزوده شد.

جهش 15 میلیونی تعداد مشترکان اینترنت سیار در سال 99
کد خبر: 507194
|
۱۴۰۰/۰۵/۰۴ ۰۷:۳۹:۰۴

اعتمادآنلاین| اسفند 98 با اعلام شیوع ویروس کرونا در کشور، بسیاری از فعالیت‌های شهروندان مانند آموزش، کسب و کار، سرگرمی و مسائل اداری به سمت بستر فضای مجازی حرکت کرد و زیرساختی که در حوزه فضای مجازی توسعه داده شده بود، باعث شد شبکه ارتباطی کشور جهش بیش از 15 میلیونی از نظر تعداد کاربر را تجربه کند. آخرین آماری که مربوط به سال 99 است نشان می‌دهد اینترنت پهن‌باند سیار در کشور به 84 میلیون و 196 هزار و 828 مشترک رسیده است.

به گزارش ایرنا، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور، مدتی است با طراحی سامانه‌ای، گزارش‌های آماری در حوزه فناوری اطلاعات را منتشر می‌کند، اطلاعاتی که به شکل برخط در اختیار عموم قرار می‌گیرد. یکی از آمارهای مهم در این سامانه، میزان دسترسی و ضریب نفوذ اینترنت است. بر اساس آخرین آمار سال 98 تعداد مشترکان اینترنت پهن‌باند سیار در کشور 69 میلیون و 992 هزار و 115 بود که یک سال بعد با افزایش بیش از 15 میلیونی از مرز 84 میلیون مشترک گذشته است.

این آمار البته در تعداد مشترکان پهن‌باند ثابت آن‌قدر چشمگیر نیست اما با توجه به بسته 100 گیگ اینترنت رایگانی که از سوی وزارت ارتباطات در روزهای ابتدایی شیوع کرونا برای مردم ایران در نظر گرفته شد و دسترسی به آن بر روی اینترنت ثابت میسر بود، تعداد مشترکان پهن‌باند ثابت نیز نزدیک به یک میلیون نفر افزایش یافت. بر اساس آخرین آمار سال 99، تعداد مشترکان اینترنت پهن‌باند ثابت به بیش از 10 میلیون و 600 هزار مشترک رسیده است.

دورکاری، آموزش مجازی، خرید و فروش، حمل و نقل و اطلاع‌رسانی همگی به مدد زیرساخت فناوری اطلاعات در زمان شیوع کرونا در اختیار مردم قرار گرفت. در حالی که اگر هشت سال قبل کرونا می‌آمد، هیچ‌کدام از این‌ها شدنی نبود.

توسعه اینترنت و بالا رفتن ضریب نفود آن در کشور طی هشت سال گذشته باعث شد تا مصائب مربوط به کرونا را تاب بیاوریم. سال 92 فقط چهار میلیون نفر از جمعیت ایران به اینترنت دسترسی داشتند که 80 هزار نفر از آن‌ها کاربر فعال اینترنت تلفن همراه بودند، بنابراین اگر در آن سال کرونا شیوع پیدا می‌کرد، ‌ شرایط به مراتب سخت‌تر می‌شد.

در واقع اگر در روزهایی که کرونا در زندگی ما می‌تازد، اینترنت، شبکه ملی اطلاعات، زیرساخت دولت هوشمند، سلامت الکترونیک نبود چه اتفاقی می‌افتاد؟ همین هفت سال قبل، تعداد مشترکان ADSL در کل کشور چیزی حدود چهار میلیون نفر و ظرفیت سرویسی که برای اینترنت موبایل ایجاد شد، در مجموع 300 هزار نفر را پوشش می‌داد که از این ظرفیت فقط 80 هزار نفر کاربر فعال به حساب می‌آمدند؛ آن‌هم فقط نسل سوم اینترنت همراه.

بر اساس قانون برنامه ششم توسعه، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف است «در توسعه زیرساخت‌های خدمات الکترونیکی در مناطق محروم و روستایی سرمایه‌گذاری کند به‌گونه‌ای که امکان ارائه دست‌کم چهار خدمت الکترونیکی اصلی دولت (سلامت، آموزش، کشاورزی و بانکی) در 80 درصد روستاهای بالای 20 خانوار کشور امکان‌پذیر شود.»

با تلاش‌های انجام شده برای تحقق اهداف تعیین ‌شده، هم‌اکنون ضریب نفوذ اینترنت پهن باند ثابت در سراسر کشور از 7.63 درصد در سال 92 به 11.28 درصد در سال جاری و ضریب نفوذ اینترنت پهن باند سیار هم از صفر درصد در سال 92 به 91.07 درصد در سال 99 رسیده است.

تعداد اشتراک‌ پهن باند ثابت از 58 هزار و 310 اشتراک در سال 92 به 9 میلیون و 479 هزار و 337 اشتراک در سال جاری و در حوزه اینترنت پهن باند سیار هم از اشتراک صفر در سال 92 به 76 میلیون و 531 هزار و 176 اشتراک در سال 99 رسیده است.

در حوزه توسعه ارتباطات روستایی نیز وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات توانسته است نزدیک به 95 درصد روستاهای بالای 20 خانوار که تعداد آن‌ها 39 هزار و 465 روستا است را به شبکه ارتباطی متصل کند. بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌گرفته تا پایان سال 99 همه روستاهای کشور به اینترنت پهن باند 3G یا 4G متصل خواهند شد.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها