کد خبر: 515308
|
۱۴۰۰/۰۷/۰۳ ۰۹:۲۰:۵۲
| |

روزهای سخت کرونایی برای آفریقا؛ قاره سیاه هفت برابر واکسن کم دارد

آفریقا با رسیدن به مرز 8 میلیون و 270 هزار مورد ابتلا به کووید 19 و نزدیک به 209 هزار فوتی در شرایطی روزهای سختی را پشت سر می‌گذراند که بنا به اعلام سازمان جهانی بهداشت، افزایش 7 برابری میزان ارسال واکسن به این قاره ضرورت دارد.

روزهای سخت کرونایی برای آفریقا؛ قاره سیاه هفت برابر واکسن کم دارد
کد خبر: 515308
|
۱۴۰۰/۰۷/۰۳ ۰۹:۲۰:۵۲

اعتمادآنلاین| شمار مبتلایان به بیماری کرونا در قاره آفریقا تا این لحظه به 8 میلیون و 296 هزار و 771 نفر و شمار قربانیان ناشی از ابتلا به این بیماری هم به 208 هزار و 787 نفر رسیده است.

به گزارش ایرنا و بر اساس تازه‌ترین آمار تارنمای ارزیابی‌های جهانی «ورلدومترز - Worldometers.info»، بیشترین میزان ابتلا به کرونا مربوط به آفریقای جنوبی، مراکش، تونس، اتیوپی و لیبی بوده و بیشترین میزان موارد فوتی را نیز آفریقای جنوبی، تونس و مصر به ثبت رسانده‌اند.

اگر چه از سوی دیگر، تاکنون در قاره آفریقا 7 میلیون و 583 هزار و 758 نفر از مبتلایان به کرونا بهبود یافته‌اند، اما سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که میزان ارسال ماهانه واکسن کرونا به این قاره باید 7 برابر افزایش یابد.

هم‌اینک ماهانه حدود 20 میلیون دوز واکسن کرونا به آفریقا ارسال می‌شود که این رقم باید به 150 میلیون دوز افزایش یابد.

تارنمای خبری «ماروک دیپلماتیک- Maroc diplomatique» به نقل از دفتر منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در قاره آفریقا نوشته، میزان ارسال واکسن‌های کووید -19 به آفریقا باید از 20 میلیون به 150 میلیون دوز در ماه افزایش یابد تا این قاره بتواند 70 درصد از جمعیت خود را تا سپتامبر 2022 واکسینه کند.

رسیدن به هدف 70 درصدی واکسیناسیون جمعیت آفریقا در اجلاس جهانی درباره کووید -19 که هفته جاری در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار شد، تعیین شد.

«ماتشیدیسو موئتی» مدیر بخش منطقه آفریقا سازمان بهداشت جهانی اظهار داشت: اجلاس جهانی کووید -19 یک دوز امید را به آفریقا تزریق کرد و ما از وعده‌های به اشتراک‌گذاری واکسن‌ها، نجات جان و بهبود بهتر استقبال می‌کنیم.

او با تاکید بر این نوع همبستگی بین‌المللی برای پایان دادن به همه‌گیری گفت: این همبستگی برای میلیون‌ها آفریقایی که به طور بالقوه در معرض بیماری قرار دارند و شمار زیادی از مردم آن در شرایط سختی زندگی می کنند، یک امر حیاتی است. بنابراین ارسال واکسن‌ها بدون فوت وقت باید انجام شود.

اگرچه موارد جدید ابتلا به کرونا در قاره آفریقا رو به کاهش بوده، اما با 108 هزار نفر مبتلا بیش از سه هزار نفر در هفته گذشته جان خود را از دست داده‌اند.

تارنمای «اخبار آفریقا - Africanews» به نقل از «بنیدو ایمپوما - Benido Impouma» مدیر گروه بیماری‌های واگیردار و غیر واگیردار در دفتر منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در آفریقا نوشت: 16 کشور آفریقایی هم‌اینک همچنان در شرایط اضطراری قرار دارند و مبارزه با همه‌گیری به پایان نرسیده است.

در زمان حاضر تنها تقریبا 3 تا 4 درصد مردم آفریقا علیه کرونا واکسینه شده‌اند.

طبق برنامه کوواکس قرار بود تا پایان سال 2021، دستکم 40 درصد آفریقایی‌ها واکسینه شوند.

در حالی که کشورهای ثروتمند جهان نرخ واکسیناسیون خود را به 60 درصد رسانده‌اند، اما کشورهای آفریقایی همچون اریتره و بروندی هیچ واکسنی دریافت نکرده‌اند.

در حالی که سازمان جهانی بهداشت نسبت به وضعیت واکسیناسیون در قاره آفریقا هشدار می‌دهد، در آن سو در تونس دولت تصمیم گرفته منع رفت و آمد شبانه را که از ماه مارس 2020 تقریبا به طور مداوم اعمال می‌شد، لغو کند.

به نوشته «ژورنال دو مونتره‌آل - Journaldemontreal »، "قیس سعید" رئیس جمهوری تونس روز جمعه در عین حال گفته که شرکت در رویدادهای عمومی یا خصوصی نیاز به گواهی دو دوز واکسیناسیون دارد.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها