خرید تضمینی برای انتقال آب به خراسان جنوبی
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی گفت: تامین آب وظیفه وزارت نیرو است که برای انتقال آب به خراسان جنوبی بحث خرید تضمینی را در دستور کار داریم.
اعتمادآنلاین| حسین امامی مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی امروز (10 تیرماه) در جمع خبرنگاران با اشاره به تصفیهخانه آب شرب بیرجند، گفت: در این تصفیه خانه روشهای نوین تصفیه آب پلات راکتور و روش اسمز معکوس به صورت ترکیبی مورد استفاده قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه تصفیه شیمیایی آب هزینه های مالی بالایی دارد، تصریح کرد: بحث توسعه و بهرهبرداری بلندمدت تصفیهخانه در حال اجرا است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی تصریح کرد: بهرهبرداری از تصفیهخانه در یک بازه 15 ساله از اعتبارات ملی واگذار میشود.
امامی ادامه داد: در حال حاضر آب مورد نیاز شمال شهر از زون سربیشه و جنوب شهر از تصویه خانه تامین میشود.
وی بیان کرد: در بحث تصویه خانی مراحل کیفی انجام شده که با ارزیابی شرکتهای متقاضی و جمع بندی بحث مالی، پیمانکار جدید را انتخاب خواهیم کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی گفت: کیفیت آب آشامیدنی از نظر استاندارد بالا و از نظر گوارایی آب محدودیتهایی دارد که انتطار میرود این امر به زودی محقق شود.
امامی بیان کرد: تصفیهخانه بیرجند بالغ بر 20 میلیارد تومان سرمایهگذاری نیاز داشته و هزینههای بهرهبرداری سالانه آن نیز وابسته به شرایط تورمی کشور بین 6 تا 7 میلیارد خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه مشکل گوارایی آب شهر بیرجند بیشتر منیزیم است، تصریح کرد: مقدار منیزیم در حد استاندارد بوده اما گوارایی آب را دچار مشکل کرده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی با بیان اینکه اولویت نخست وزارت نیرو بحث کیفیت آب است، افزود: برای آبرسانی شهر بیرجند 8 میلیون لیتر آب انتقال خواهد یافت در مجموع 7 چاه آماده بهرهوری داریم.
وی تصریح کرد: در این خصوص ایستگاه پمپاژ آماده و از 16 کیلومتر پیشبینی لولهکشی 8کیلومتر لوله حمل شده که با اجرای این امر در تابستان آینده 200 لیتر به ظرفیت آب شهر بیرجند اضافه خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی با اشاره به اینکه در بخش کشاورزی کنترل گذاری با همکاری کشاورزان امسال تکمیل میشود، اظهار کرد: با همراهی کشاورزان و اجرای مباحث مدیریت آب در کشاورزی 140 هزار متر مکعب در سال گذشته مدیریت مصرف آب داشتهایم.
امامی تصریح کرد: طرح تعادل بخشی در قالب 15 پروژه با همراهی جهادکشاورزی باید اجرایی و آب قابل برنامه ریزی کشاورزی تامین شود.
وی با بیان اینکه دربرخی مناطق نیاز داریم تا 30 تا 37 درصد مصرف آب کشاورزی کاهش یابد، افزود: در بحث فرهنگسازی در مقطع ابتدایی شرکت آبفا و در قطع راهنمایی توسط آب منطقهای آموزشها در حال انجام است تا بتوانیم فرهنگسازی را از پایه انجام دهیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی بیان کرد: در موضوع حق آبهها، علی رغم ارجاع به مراجع قضایی به نتیجه نرسیده که در مصوبه شورای حفاظت محقق شد بحث حق آبهها نهایی و حل شود.
امامی گفت: تامین آب وظیفه وزارت نیرو است که برای انتقال آب به خراسان جنوبی بحث خرید تضمینی را در دستور کار داریم.
وی با اشاره به اینکه مشکل آب شرب در محور شرق مشکل بزرگی است، تصریح کرد: پروژه انتقال آب استان برخی انتقادات و نیازها بر آن وارد است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی با تاکید بر اینکه برای رسیدن به توسعه اقتصادی باید آب شرب پایدار داشته باشیم، اظهارکرد: وزارت نیرو با انتقال آب با اولویت خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان موافق است.
امامی تصریح کرد: این پروژه تحت عنوان پروژه بزرگ نیاز به مقدمات دارد و باید ابتدا مدیریت مصرف آب موجود را بهینه و شبکه آب شرب شهری و روستایی بهسازی کنیم.
وی با اشاره به اینکه در شبکه شرب شهری و روستایی پرت زیاد شده و در حال حاضر پرت آب بالای 35 درصد است، اظهار کرد: در بحث صنعت باید منابع کم آب بر مستقر و همچنین مصرف آب در بخش کشاورزی مدیریت شود.
وی با اشاره به پروژه انتقال آب به استان، تصریح کرد: این پروژه اجرایی خواهد شد اما در زمان خود چرا که حداقل طبق برآورد اولیه 4 میلیارد دلار هزینه نیاز دارد که هر سال تاخیر و توقف پروژه مقرون به صرفه نخواهد بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی ادامه داد: اجرای این پروژه باید به صورت کوتاه، فشرده و حساب شده انجام شود که این امر با همراهی تمام دستگاههای اجرایی عملیاتی خواهد شد.
8 سد مخزنی در استان در دست بهره برداری
امامی یادآور شد: در حال حاضر 8 سد مخزنی در دست بهره برداری با ظرفیت مجموع 60 تا66 میلیون متر مکعب داربم که با افتتاح سد سیاهو 17 میلیون متر مکعب به ظرفیت سدها افزوده میشود.
وی افزود: 14 پروژه تغذیهای در حال بهره برداری و بالغ بر 195 سازه آبی کوچک و سد خاکی توسط جهاد کشاورزی احداث شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی با اشار به اجرای پروژه جایگزینی پساب آب بیرجند برای کشاورزی، افزود: میزان 3.5 میلیون مترمکعب پساب فاضلاب جایگزین آب شرب برای مصرف بخش کشاورزی میشود که در این راستا با جایگزینی دو حلقه چاه توافق شده و برای جایگزینی با چاههای دیگر در حال رایزنی هستیم.
امامی تصریح کرد: پروژه پساب در حال اجرا است و امیدواریم بتوانیم تا پایان سال این جایگزینی را عملیاتی کنیم.
وی بیان کرد: دشتهای ممنوعه با توجه به اینکه مجوز کشاورزی برای آنها صادر نمیشود برای احتیاط و آیندهنگری در مقطعی که دشت نیاز داشته باشد به ممنوعه میرسد و امسال تعداد دشتهای ممنوعه به 26 مورد رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسانجنوبی خاطر نشان کرد: در مجموعه مدیریت آب تمام تلاش خود را بسته تا دغدغهای در بحث آب رسانی نداشته باشیم.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید