کد خبر: 160613
|
۱۳۹۶/۱۲/۰۸ ۰۸:۰۲:۰۰
| |

ادعا‌های پوچ دونالد ترامپ مبنی بر زیر پا گذاشتن حقوق بشر در سوریه توسط روسیه و ایران چقدر واقعیت دارد؟

شکست داعش در سوریه حاصل تلاش ارتش سوریه، نیروی هوایی روسیه و کمک‌های ایران است

با توجه به تلاش‌های طولانی‌مدت سوریه، روسیه و ایران برای ایجاد ثبات در وضعیت حقوق بشر در سوریه، سازمان‌دهی مذاکرات صلح و خلاص شدن از دست داعش و دیگر گروه‌های تروریستی، ادعای دونالد ترامپ درباره فجایع انسانی کاملاً بی‌رحمانه و پوچ است.

شکست داعش در سوریه حاصل تلاش ارتش سوریه، نیروی هوایی روسیه و کمک‌های ایران است
کد خبر: 160613
|
۱۳۹۶/۱۲/۰۸ ۰۸:۰۲:۰۰

اعتمادآنلاین| آتنا شهبازی: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روسیه، ایران و دولت سوریه را متهم به نقض حقوق بشر و فجایع انسانی در سوریه کرد و مدعی شد که ارتش آمریکا تنها برای شکست دادن داعش در سوریه است و به خانه بازمی‌گردند؛ اما بیایید نگاهی به واقعیت‌ها بیندازیم.

به گزارش گروه بین‌الملل اعتمادآنلاین به نقل از اسپوتنیک، چند روز پیش، نیروهای نظامی وزارت دفاع روسیه، گروهی دیگر از کمک‌های بشردوستانه را به حمص، شهری واقع در غرب سوریه ارسال کردند. روسیه طی مأموریت خود در سوریه تقریباً روزانه کمک‌های بشردوستانه داشته است و تنها در هفته گذشته، نزدیک به 27 تن کمک ارسال‌شده است.

بر اساس گزارش سال 2017، روسیه ظرف یک سال 1500 تن کمک به این کشور ارسال کرده است. این کمک‌ها شامل مواد غذایی، تجهیزات پزشکی، لباس و دیگر ملزومات می‌شود. در ماه ژوئن گذشته، سوریه حدود 81 هزار تن گندم از روسیه دریافت کرد. کمک‌ها به‌تازگی تشدید شده‌اند، زیرا ارتش سوریه و متحدان آن پیشرفت‌هایی را برای آزادسازی کشور از دست جهادی‌ها انجام داده‌اند.

ایران نیز کمک‌هایی را برای سوریه فراهم کرده است و پس از محاصره داعش در ماه سپتامبر گذشته، هزار تن کمک به جمعیت شهر دیرالزهراء سوریه ارسال شد. صدها تن هم قبل و بعدازآن. علاوه بر کمک‌های مادی روسیه همچنین پزشکان و سربازان نظامی را به این کشور جنگ‌زده فرستاده است تا مراقبت‌های فوری برای مردم غیرنظامی را انجام دهند و پس از حملات داعش، خانه‌ها و خیابان‌ها را امن کنند.

یکی از مهم‌ترین ماموریت‌های سربازان این بود که پالمیرا، شهر باستانی یونسکو را پس‌ازآنکه در ماه مارس 2017 از دست داعش آزاد شد، به‌عنوان یک میراث جهانی شناخت.

روسیه ماه گذشته در اجلاس سوچی، از طیف گسترده‌ای از طرح‎‌های صلح حمایت و سازمان‌دهی کرد و در چندین دور از مذاکرات صلح شرکت کرده است. درواقع، روسیه از زمان آغاز بحران سوریه خواستار مذاکرات صلح شده است و پیشنهاد چندین فرمت برای مذاکرات میان دولت سوریه و مخالف آن را پیش از شروع جنگ، تشکیل داعش، نابودی قسمت‌های زیادی از آن کشور، مرگ صدها هزار نفر از مردم سوریه و شروع بحران مهاجران که اکنون به اروپا آسیب می‌رساند را داده است.

قبل از جنگ، مسیحیان حدود 10 درصد از جمعیت سوریه را تشکیل می‌دادند؛ هنگامی‌که مبارزه آغاز شد، این اقلیت توسط جهادگرایان محکوم شدند. تلاش‌های مسکو به مسیحیان و سایر اقلیت‌ها کمک کرده است تا از بردگی و ویرانی کامل نجات پیدا کنند. در اواخر سال 2015، پس از آغاز عملیات ضد تروریستی روسیه در سوریه، بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه، روسیه را به‌عنوان «تنها مدافع مسیحیت که بتوان به آن اعتماد کرد» توصیف کرد. احساساتی که توسط پاپ فرانسیس هم مطرح شد.

حضور ایران، ارتش سوریه و متحدان روسی برای نابودی داعش، بیش از هر نیروی دیگری بوده است. پیش از آغاز عملیات ضد تروریستی روسیه در سال 2015، نفوذ داعش رو به گسترش بود. روسیه تا نوامبر 2017 کمک کرد تا کنترل داعش بر سرزمین‌های سوریه به 5 درصد برسد.

با توجه به تلاش‌های طولانی‌مدت سوریه، روسیه و ایران برای ایجاد ثبات در وضعیت حقوق بشر در سوریه، سازمان‌دهی مذاکرات صلح و خلاص شدن از دست داعش و دیگر گروه‌های تروریستی، ادعای دونالد ترامپ درباره فجایع انسانی کاملاً بی‌رحمانه و پوچ است.

درنهایت، داعش و سایر گروه‌های تروریستی در حال حاضر در آستانه شکست کامل در سوریه قرار دارند که بیشتر به خاطر تلاش‌های ارتش سوریه، نیروی هوایی روسیه و حمایت‌های ایران این اتفاق افتاده است. شاید زمان آن رسیده است که ترامپ به وعده خود عمل کند و به «خانه» بازگردد.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها