کد خبر: 650714
|
۱۴۰۲/۱۱/۱۶ ۰۹:۳۸:۴۱
| |

اعتماد گزارش داد:

افزایش ۲۰۰درصدی درخواست گواهی صلاحیت پزشکی؛ پزشکان به کدام کشورها مهاجرت می‌کنند؟

یک منبع آگاه در سازمان نظام پزشکی به خبرنگار« اعتماد» گفت که تا نیمه اول امسال و نسبت به سال 1397، تعداد درخواست پزشکان برای دریافت گواهی حرفه‌ای CGS حدود 200 درصد افزایش یافته است.

افزایش ۲۰۰درصدی درخواست گواهی صلاحیت پزشکی؛ پزشکان به کدام کشورها مهاجرت می‌کنند؟
کد خبر: 650714
|
۱۴۰۲/۱۱/۱۶ ۰۹:۳۸:۴۱

بنفشه سام گیس_یک منبع آگاه در سازمان نظام پزشکی به خبرنگار« اعتماد» گفت که تا نیمه اول امسال و نسبت به سال 1397، تعداد درخواست پزشکان برای دریافت گواهی حرفه‌ای CGS حدود 200 درصد افزایش یافته است.

به گزارش اعتماد، CGS مدرکی برای تایید حسن صلاحیت علمی و شغلی اعضای جامعه پزشکی است و در بسیاری از کشورهای دنیا، شرط اشتغال پزشکان مهاجر، ارائه این گواهی حرفه‌ای است. این منبع آگاه گفت که غیر از سال‌های 1398 و 1399 که به دلیل شیوع کرونا و انسداد مرزها و ممنوعیت تردد بین کشورها، درخواست برای صدور این گواهی، کاهش 8 درصدی داشت، طی دو سال اخیر این آمار رو به افزایش بوده چنانکه در سال ۱۴۰۰ بیش از 4 هزار پزشک، سال 1401 بیش از 6 هزار پزشک و در نیمه اول امسال، بیش از 3 هزار پزشک گواهی حرفه‌ای CGS گرفته‌اند و پیش‌بینی می‌شود تا پایان امسال، مجموع گواهی‌های صادر شده به 10 هزار فقره برسد.

طبق آمار دیگری که این منبع آگاه در اختیار «اعتماد» قرار داد، از سال 1397 تاکنون، سازمان نظام پزشکی با افزایش 8 برابری تعداد درخواست پزشکان متخصص، فلوشیپ و فوق‌تخصص، افزایش 5 برابری تعداد درخواست داروسازان، افزایش 10 برابری تعداد درخواست پیراپزشکان و ماماها و افزایش 3 برابری تعداد درخواست دندانپزشکان برای صدور گواهی حرفه‌ای CGS مواجه بوده و در حالی که مهم‌ترین دلایل مهاجرت پزشکان و پرستاران، مسائل اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است، نتایج بررسی‌های انجام شده بر مقصد مهاجرت پزشکان و پرستاران نشان می‌دهد که در حال حاضر، محبوب‌ترین کشورها برای عزیمت نخبگان حوزه سلامت کشور، اتحادیه اروپا، امریکا، کانادا، استرالیا و کشورهای حاشیه خلیج فارس است.

تقاضا برای دریافت گواهینامه ‌CGS در حالی افزایش یافته که یک منبع آگاه از حوزه آموزش پزشکی به «اعتماد» می‌گوید که طی دو سال اخیر، ادامه تحصیلات تکمیلی در رشته‌های طب اطفال، بیهوشی، داخلی، طب اورژانس، قلب، ارتوپدی و رادیولوژی کمترین متقاضی را داشته به این معنا که صندلی پذیرش برای این رشته‌ها خالی مانده است.

متن کامل این گزارش را در روزنامه اعتماد بخوانید.

  • ناشناس ارسالی در
    دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۲

    مگه افغانستان و ... بدون پزشک و نیروهای متخصص اداره نمیشه که حالا نگران اداره مملکت بدون نیروهای متخصص هستید؟!!!!!!! حالا که ناراحت هستند خب برن!!!!

    برید به فکر نون باشید که خربزه آبه!!!

    چیزی که حضرات رو نگران می کنه قطعا بافت کیفی جمعیت کشور نیست بلکه کمیت جمعیت کشور دغدغه است که اونم با این مهاجرت ها آسیب نمی بینه چراکه نه تنها سیاست های افزایش جمعیت الان از نون شب برای حاکمیت مهمتر شده بلکه این روزها افاضات مشعشع شده از منابر دال بر آن است که با تسهیل و به رسمیت شناختن مهاجرت های غیر قانونی افغان ها به ایران و فشار برای دادن کد ملی و شناسنامه به این مهاجرین، به نوعی دغدغه مهاجرت نیز دیگر محلی از اعراب نخواهد داشت!! ایضا دغدغه صندوق و تعداد رای دهنده ها

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها