کد خبر: 650581
|
۱۴۰۲/۱۱/۱۵ ۰۸:۴۳:۵۶
| |

بیانیه مشترک آمریکا و انگلیس درباره حملات جدید به مواضع یمن و همکاری برخی کشورها + جزئیات

شبکه خبری «الشرق» عربستان سعودی در پایگاه اینترنتی خود نوشت که آمریکا و بریتانیا بامداد امروز (یک شنبه) اعلام کردند که با حمایت هم پیمانان خود یعنی استرالیا، کانادا، نیوزلند، دانمارک، هلند و بحرین، دور دیگری از آن چه «حملات متناسب و ضروری» خواندند را علیه ۳۶ هدف متعلق به جنبش حوثی «انصارالله» در ۱۳ مکان مختلف در خاک یمن انجام دادند.

بیانیه مشترک آمریکا و انگلیس درباره حملات جدید به مواضع یمن و همکاری برخی کشورها + جزئیات
کد خبر: 650581
|
۱۴۰۲/۱۱/۱۵ ۰۸:۴۳:۵۶

در حالی که آمریکا و بریتانیا از حملات هوایی مشترک به برخی اهداف در خاک یمن با حمایت هم پیمانان خود خبر می دهند، رسانه های این کشور بمباران مناطق مختلف در چندین استان را تایید کردند.

به گزارش شفقنا، شبکه خبری «الشرق» عربستان سعودی در پایگاه اینترنتی خود نوشت که آمریکا و بریتانیا بامداد امروز (یک شنبه) اعلام کردند که با حمایت هم پیمانان خود یعنی استرالیا، کانادا، نیوزلند، دانمارک، هلند و بحرین، دور دیگری از آن چه «حملات متناسب و ضروری» خواندند را علیه ۳۶ هدف متعلق به جنبش حوثی «انصارالله» در ۱۳ مکان مختلف در خاک یمن انجام دادند.

هشت کشور مذکور به عنوان اعضای ائتلاف بین المللی تحت رهبری آمریکا که عملیات نظامی موسوم به «نگهبان رفاه» را علیه یمن انجام می دهد، در بیانیه مشترکی که توسط وزارت دفاع این کشور (پنتاگون) منتشر شده، همچنین ادعا کردند که حملات امشب در پاسخ به حملات مداوم نیروهای انصارالله علیه «خطوط کشتیرانی بین المللی و تجاری» در دریای سرخ انجام شده است.

در بیانیه این کشورها همچنین آمده است: این حملات دقیق به منظور از کار انداختن و تضعیف توانمندی های مورد استفاده حوثی ها برای تهدید تجارت جهانی و جان ملوانان بی گناه انجام شده و به طور مشخص، سایت های مرتبط با تأسیسات زیرزمینی ذخیره سازی اسلحه متعلق به آنها، سامانه های موشکی و سکوهای پرتاب آن، سامانه های پدافند هوایی و رادارها را هدف قرار دادند.

کشورهای عضو ائتلاف نظامی تحت رهبری آمریکا علیه یمن، ضمن تاکید بر این که نیروهای انصارالله از اواسط نوامبر سال گذشته میلادی تاکنون بیش از ۳۰ حمله به خطوط کشتیرانی بین المللی در دریای سرخ انجام دادند، عنوان کردند که این حملات یک «چالش بین المللی» به شمار می آید.

«لوید آستین»، وزیر دفاع آمریکا نیز به نوبه خود در این باره اظهار داشت: این اقدام گروهی پیام روشنی برای حوثی ها ارسال می کند مبنی بر این که اگر حملات غیر قانونی خود به کشتیرانی بین المللی و وسایل نقلیه دریایی را پایان ندهند، پیامدهای بیشتری را متحمل خواهند شد.

آستین ضمن ادعای این که نیروهای انصارالله حملات بی ثبات کننده و بی پروایی علیه کشتی های آمریکایی و بین المللی است در حال عبور قانونی از دریای سرخ انجام می دهند، تصریح کرد: ما در دفاع از جان خود و جریان آزاد تجارت در یکی از مهم ترین آبراه های جهان دریغ نخواهیم کرد.

ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) نیز با انتشار بیانیه ای در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق)، تایید کرد که نیروهای آن به همراه نیروهای مسلح بریتانیا و با حمایت استرالیا، بحرین، کانادا، دانمارک، هلند و نیوزلند، نزدیک ساعت ۲۳:۳۰ شامگاه شنبه به وقت صنعا (نیمه شب به وقت تهران) به ۳۶ هدف در ۱۳ نقطه واقع در مناطق تحت کنترل نیروهای انصارالله حمله کردند.

سنتکام که فرماندهی کل نیروهای ارتش آمریکا در مناطق خاور میانه، شرق آفریقا و آسیای مرکزی را بر عهده دارد، هدف از حملات امشب را تضعیف توانایی نیروهای انصارالله برای ادامه حملات خود به کشتی های آمریکایی و بریتانیایی و همچنین کشتیرانی تجاری بین المللی در دریای سرخ، تنگه باب المندب و خلیج عدن عنوان کرده و گفته که این حملات به طور مجزا و منفصل از اقدامات چند ملیتی برای آزادی ناوبری در چارچوب عملیات نگهبان رفاه انجام شده است.

از سوی دیگر، «گرانت شاپس»، وزیر دفاع بریتانیا نیز با صدور بیانیه ای، ضمن تایید مشارکت نیروی هوایی کشورش در آن چه «موج سوم حملات متناسب و هدفمند» به اهداف نظامی متعلق به انصارالله در یمن خواند، مدعی شد که این اقدام را به همراه آمریکا و با حمایت بسیاری از شرکای بین المللی، «برای دفاع از خود و بر اساس قوانین بین المللی» انجام دادند.

در همین راستا نیز، خبرگزاری «آسوشیتد پرس» آمریکا گزارش داد که جنگنده های « اف/ای-۱۸» این کشور از ناو هواپیمابر «یو اس اس دوایت آیزنهاور» به پرواز درآمدند و مواضع انصارالله در یمن را مورد هدف قرار دادند در حالی که کشتی های جنگی آمریکایی نیز موشک های «تاماهاک» را از دریای سرخ به سمت این کشور شلیک کردند.

در سوی مقابل، رسانه های وابسته به انصارالله از جمله خبرگزاری رسمی یمن (سبأ) و شبکه تلویزیونی «المسیره» نیز تایید کردند که شش استان این کشور شامل صنعا، حجه، ذمار، البیضاء، الحدیده و تعز، شامگاه شنبه هدف بیش از ۳۰ حمله آمریکا و بریتانیا قرار گرفتند.

المسیره در این باره گزارش داد که حملات امشب آمریکا و بریتانیا به صنعا، مناطق «النهدین» و «عطان» در جنوب پایتخت و شهرستان «بنی حشیش» در این استان را هدف قرار داده در حالی که در تعز نیز، به منطقه «البرح» در شهرستان «مقبنه» و مناطقی در شهرستان «حیفان» و شبکه های ارتباطات این دو شهرستان حمله شده است.

بنا بر گزارش این شبکه تلویزیونی، منطقه «جبل الجدع» در شهرستان «اللحیه» و همچنین شهرستان «الصلیف» در استان الحدیده، منطقه «الجر» در شهرستان «عبس» در استان حجه و شهرستان های «رداع» و «السوادیه» در استان البیضاء نیز هدف حملات آمریکا و بریتانیا قرار گرفتند.

شایان ذکر است که نیروهای انصارالله یمن در همبستگی با فلسطینان ساکن نوار غزه که از هفتم اکتبر سال گذشته میلادی (۱۵ مهر ۱۴۰۲) در معرض حملات مرگبار و ویرانگر ارتش رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا قرار دارند، کشتی های باری تحت مالکیت یا مدیریت شرکت های این رژیم و همچنین کشتی های حامل کالا از مبدا سرزمین های اشغالی یا به مقصد آن را در دریای سرخ با موشک و هواپیمای بدون سرنشین هدف قرار می دهند.

در همین حال، تنش در دریای سرخ که به کاهش تردد کشتی از طریق تنگه باب المندب و کانال سوئز انجامیده، با دخالت نظامی واشنگتن و لندن در ماه گذشته میلادی تشدید شد، جایی که کاخ سفید اعلام کرد نیروهای مسلح آمریکا و بریتانیا حملات مشترکی به مناطق تحت کنترل انصارالله انجام دادند و به دنبال آن نیز، این جنبش خاطر نشان ساخت که دیگر همه کشتی های دو کشور مذکور را جزو اهداف نظامی خود می داند.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها