چین هم از تشکیل کشور فلسطین حمایت کرد
رئیس جمهوری چین، گفت: پکن از تشکیل کشور فلسطین با پایتختی بیت المقدس و عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل حمایت میکند.
دهمین کنفرانس وزیران مجمع همکاری چین و کشورهای عربی امروز (پنجشنبه) در پکن با سخنرانی شی جینپینگ، رئیس جمهور چین کار خودرا آغاز کرد.
به گزارش ایسنا، وانگ یی، وزیر امور خارجه چین و محمد سالم ولد مرزوق، وزیر امور خارجه موریتانی ریاست این کنفرانس را برعهده دارند. در این مراسم وزرای خارجه یا نمایندگان کشورهای عربی و همچنین احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه کشورهای عربی حضور دارند. این مجمع ابتکاری بین چین و اتحادیه عرب است که در سال ۲۰۰۴ تأسیس شد.
شی جینپینگ در سخنرانی افتتاحیه این نشست خطاب به سران کشورهای بحرین، مصر، امارات متحده عربی و تونس و همچنین وزرای خارجه سایر کشورهای اتحادیه عرب تاکید کرد که پکن از تشکیل کشور فلسطین با پایتختی بیتالمقدس شرقی در مرزهای ۱۹۶۷ و عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل حمایت میکند.
او با اشاره به شرایط موجود در سرزمینهای اشغالی با تاکید بر «حمایت کشورش از برگزاری کنفرانس صلح گسترده در مورد بحران منطقه» گفت: جنگ نمیتواند به طور نامحدود ادامه یابد، عدالت نمیتواند برای همیشه غایب باشد و "راه حل دو دولتی" باید قاطعانه مورد حمایت قرار گیرد. رنج غیرنظامیان در نوار غزه باید متوقف شود و ما کمکهای فوری به آنروا ارائه خواهیم کرد. چین سه میلیون دلار به آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (آنروا) برای حمایت از کمکهای بشردوستانه فوری به غزه کمک میکند. چین به حمایت از کاهش بحران انسانی و بازسازی پس از جنگ در غزه ادامه خواهد داد و ۵۰۰ میلیون یوان (۶۹ میلیون دلار) دیگر به عنوان کمک بشردوستانه اضطراری ارائه میکند.
شی گفت: چین میخواهد با کشورهای عربی برای حل و فصل مسائل مهم و اساسی به روشهایی که منجر به رعایت انصاف، عدالت و دستیابی به صلح و ثبات بلندمدت شود، همکاری کند.
شی تصریح کرد: در مواجهه با دنیای پرتلاطم، احترام متقابل راهی برای زندگی در تعادل است و انصاف و عدالت پایه و اساس امنیت پایدار است.
شی تاکید کرد: ما آماده ایجاد روابط چینی-عربی بهعنوان معیاری برای حفاظت از صلح و ثبات جهانی هستیم. ما به دنبال روابط اقتصادی و تجاری هستیم که به نفع هر دو طرف باشد. چین در چندین جبهه از جمله در میادین نفت و گاز و همچنین سرمایه گذاری در مقیاس بزرگتر با کشورهای عربی همکاری خواهد کرد. ما به حمایت از شرکتهای انرژی چین و مؤسسات مالی برای مشارکت در پروژههای انرژی تجدیدپذیر با ظرفیت کل نصب شده بیش از ۳ میلیون کیلووات در کشورهای عربی متعهد هستیم.
رئیسجمهور چین همچنین تصریح کرد که کشورش آماده همکاری با طرف عربی در زمینه تحقیق و توسعه فناوری مدرن انرژی و تولید تجهیزات است.
چین خریدار انبوه انرژی خلیج فارس است و در سال ۲۰۲۳ تجارت دوجانبه بین چین و خلیج فارس ۲۸۶.۹ میلیارد دلار بوده است که بر اساس دادههای گمرک چین، عربستان سعودی نزدیک به ۴۰ درصد از این تجارت را به خود اختصاص داده است.
شی گفت که کشورش میزبان دومین نشست چین و کشورهای عربی در سال ۲۰۲۶ خواهد بود.
دیدگاه تان را بنویسید