کد خبر: 553264
|
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ ۱۳:۱۸:۰۳
| |

سردار جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور:

چهار مرکز در دنیا به جنگ سایبری شناختی علیه ما مشغولند

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه در حال حاضر چهار مرکز در دنیا به جنگ سایبری شناختی علیه ما مشغولند، اظهار کرد: این مراکز به صورت روزانه با استفاده از سامانه‌ها و دسترسی‌هایی که از سوی شبکه‌های اجتماعی خارج‌پایه در اختیار آنها قرار گرفته است به تاثیرگذاری و هدایت افکار عمومی ملت ما مشغول هستند.

چهار مرکز در دنیا به جنگ سایبری شناختی علیه ما مشغولند
کد خبر: 553264
|
۱۴۰۱/۰۳/۰۲ ۱۳:۱۸:۰۳

سردار جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور طی سخنانی در سومین کنفرانس ملی پدافند سایبری اظهار کرد: برای درک درست از جنگ سایبری، باید ابتدا درک درستی از تهدیدات این حوزه داشته باشیم. نخستین نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که فناوری سایبری تقریبا در تمام حوزه های مختلف توسعه یافته است.

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: در کنار تمام مزایا از جمله ایجاد یک فضای اشتراکی برای مسائل علمی، باید به این  نکته توجه داشت که این فضا به بستری برای قرار گرفتن تهدیدات در ذات فناوری تبدیل شده است. از جمله می توان به ابزارهای کنترل و ایمپلنت‌ها در درون سخت افزارها،  نرم افزار و میان افزارها اشاره کرد که از قابلیت فعال سازی و کنترل از راه دور و ایجاد تهدیدات برخوردار است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اینکه نمونه بارز این تهدیدات را در ترور شهید فخری زاده شاهد بودیم گفت: این عملیات نماد ترور در فضای سایبری است که در آن از ظرفیت های سایبری، الکترونیکی، الکترومغناطیسی و ماهواره‌ای استفاده شد.

وی با بیان اینکه به تعبیری می‌توان جنگ در فضای سایبر را جنگ در بعد پنجم دانست، افزود: در طول یکی دو سال گذشته، شاهد تحولات جدی در حوزه جنگ سایبری هستیم. به تعبیری شاهد بلوغ فناوری های جنگی در حوزه سایبری هستیم که از یکسری ویژگی‌ها برخوردار است؛ نخست آنکه این تهدیدات مردم محور هستند و در درجه بعدی این تهدیدات مبتنی بر نفوذ درونی و جمع آوری پنهان اطلاعات است. همچنین این تهدیدات بیشتر بر زیرساخت‌های صنعتی که اکثر خدمات را به مردم ارائه می‌دهند، متمرکز هستند.

جلالی با بیان اینکه اتصال شبکه های اجتماعی به حوزه پیامدهای ناشی از تهدیدات نیز از دیگر ویژگی های جنگ نوین سایبری است، افزود: در ادبیات نوین جنگ در جهان، شبکه های اجتماعی به عنوان یکی از بسترهای نبرد شناخته می‌شود. برای مثال شبکه‌های اجتماعی خارج پایه می‌تواند مدیریت افکار عمومی را به سمت اهدافی که خود در نظر دارند هدایت و از مردم یک کشور علیه منافع ملی خودشان استفاده کنند.

وی با بیان اینکه لایه ای دیگر از این جنگ، تلفیق تهدیدات سایبری و فیزیکی است، اظهار کرد: زمانی که افکار عمومی و مردم تحت تاثیر شبکه‌های اجتماعی سازماندهی می‌شوند، در واقع شاهد اتصال بین حوزه امنیت فیریکی و امنیت سایبری هستیم. نگاهی به تهدیدات سال‌های گذشته در حوزه تهدیدات سایبری، لزوم بازمعماری در ساختار امنیت سایبری زیرساختی را حیاتی می‌کند؛ چرا که تمرکز بر آسیب پذیری‌های سایبری به یکی از ابزارهای مهم جنگ های سایبری تبدیل شده است.

رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه در حمله به سامانه مدیریت سوخت کشور، شاهد یک مدل ترکیبی از جنگ سایبری بودیم، ادامه داد: هدف حمله به زیرساخت‌ها تولید نارضایتی مردمی است.

جلالی با تشریح ویژگی‌های جنگ سایبری مردم محور مبتنی بر شبکه های اجتماعی تاکید کرد: این نبرد در واقع مبتنی بر تهدیدات نرم یا تهدیدات و حملاتی است که افراد مرتبط با حوزه سایبر به ویژه کاربران را با تغییر و تاثیر بر اذهان، ادراک، باورها، ارزشها، حافظه و سیستم تصمیم گیری تحت تاثیر قرار می‌دهد.  

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به جنگ سایبری شناختی، گفت: در حال حاضر چهار مرکز در دنیا به این مدل جنگ علیه کشورمان می پردازند. این مراکز به صورت روزانه با استفاده از سامانه‌ها و دسترسی‌هایی که از سوی شبکه‌های اجتماعی خارج پایه در اختیار آنها قرار گرفته است به تاثیرگذاری و هدایت افکار عمومی ملت ما مشغول هستند. راهبردهای براندازی و اثرگذاری بر نظام محاسبات مردم، مسئولان و رهبران از جمله راهبردهای خاص این نوع جنگ است.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها