سهم سعید جلیلی و مسود پزشکیان از سبد رای قالیباف چقدر است؟
روزنامه اصولگرای فرهیختگان سرنوشت سبد رای در دور دوم انتخابات ریاستجمهوری را بررسی کرده است.
روزنامه اصولگرای فرهیختگان سرنوشت سبد رای در دور دوم انتخابات ریاستجمهوری را بررسی کرده است.
به گزارش فرهیختگان، بخشهایی از این مطلب را در ادامه میخوانید؛
برای جلیلی و پزشکیان در وهله اول این موضوع اهمیت دارد که چقدر بتوانند پایگاه رای خود را حفظ کنند، بهطور طبیعی رای ایدئولوژیک چسبندگی بیشتری به فرد دارد، از این منظر جلیلی یک مزیت نسبی دربرابر پزشکیان خواهد داشت. مساله دوم برای جلیلی اضافه کردن از سبد رای قالیباف است. در سبد رای قالیباف آن بخش ایدئولوژیک و بخش مذهبی سنتی احتمالا خیلی راحتتر به رای جلیلی اضافه خواهد شد، اما او برای جذب رای طبقه متوسط از سبد قالیباف باید تلاش بیشتری کند. کمپین جلیلی احتمالا تلاش خواهد کرد امتیاز منفی پزشکیان را با گسترش نارضایتی از دولت سوم روحانی بزرگتر کند. مساله مسعود پزشکیان در دور دوم ابتدا حفظ رای پیرامونی و قومیتی خواهد بود که دومی از اولی راحتتر است. او در گام بعد جذب بخش طبقه متوسط پایگاه رای قالیباف را در دستورکار خواهد داشت. کمپین پزشکیان در این مرحله یک دغدغه دیگر هم خواهد داشت؛ با فعال شدن احتمالی کمپین تحریمخواهی اپوزیسیون آیا رای میانه پزشکیان سقوط نمیکند؟
نکته دیگر تجربه دور دوم انتخابات 84 است. در آن سال بخشی از مشارکتکنندگان در دور اول در دور دوم شرکت نکردند و این غیبت عموما به بدنه غیرایدئولوژیک برمیگشت. پزشکیان ضمن تلاش برای حفظ سبد خود تلاش خواهد کرد با بزرگ کردن رای منفی رقیب در موضوعات سیاسی اجتماعی به میزان مشارکت از کانال تحریمیها اضافه کند. کاری که در این لحظه برآورد میشود خیلیساده نباشد. آیا با انتخاباتی شبیه 84 روبهرو هستیم؟ این سوال مهمی است که بعدا درباره آن بیشتر خواهیم نوشت. اما مرحله دوم 84 دو ویژگی مهم داشت؛ اول بافتار شکلگیری انتخابات و دوم ویژگیهای بازیگران آن.
دور دوم 84 صحنه تصمیمگیری درخصوص نه به هاشمی بهعنوان بخشی از وضع موجود بود. اینجا در صحنه 1403 سوال نخست این است وضع موجود کدام است؟ دولت سوم روحانی یا دولت دوم رئیسی؟ نتایج مرحله اول نشان داد پاسخ یکپارچهای درباره این سوال وجود ندارد. نکته قابلتامل دیگر اینکه در آن انتخابات هاشمی چهرهای مصرف شده و غیربکر بود؛ چیزی شبیه قالیباف امسال اما پزشکیان و جلیلی هیچ کدام به شهرت و آزمونشدگی هاشمی 84 نیستند و هر دو نسبتا بکر محسوب میشوند.
نکته سوم به مهارتهای سیاستورزی و رتوریک احمدینژاد بهعنوان فاتح دور دوم آن سال برمیگردد و به نظر میرسد در این ماجرا نه جلیلی و نه پزشکیان حتی نزدیک به احمدینژاد 84 هم نیستند؛ فلذا 1403 فقط در به دور دوم رفتن انتخابات شبیه 84 است و نه چیزی دیگری و قصه خودش را دارد. آخر این قصه قهرمان کدام است؟
دیدگاه تان را بنویسید