جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ناکارآمد شده؛ مردم برخلاف نظر آنان در انتخابات عمل کردند
روزنامه جمهوری اسلامی از دخالت روحانیت در سیاست انتقاد کرده است.
روزنامه جمهوری اسلامی از دخالت روحانیت در سیاست انتقاد کرده است.
به گزارش جمهوری اسلامی، جامعه مدرسین از جایگاه شایسته و بایسته خود فاصله گرفت. جانبداری از این یا آن جناح سیاسی و حمایت از این یا آن فرد خاص، این نهاد ارجمند حوزوی را به سوی ناکارآمدی برد. قطعاً سیاسی بودن و دخالت در سیاست هیچ منافاتی با هویت نهاد روحانی بودن ندارد ولی باید دانست که میان کار سیاسی کردن با به منزله یک گروه سیاسی عمل کردن تفاوت اساسی وجود دارد. مثلاً در همین انتخابات اخیر اگر بیانیه میدادند و مردم را به مشارکت و انتخاب اصلح دعوت میکردند، کار سیاسی درخور جایگاه یک نهاد روحانیتی کرده بودند ولی چون اسم یکی از نامزدهای ریاست جمهوری را در بیانیهشان آوردند و از مردم خواستند به او رای بدهند، به مثابه یک حزب سیاسی عمل کردهاند.
این روزنامه افزوده است: متاسفانه این روش موجب میشود عدهای از طلاب به پیروی از جامعه مدرسین یا سایر نهادهای حوزوی به شهرها و روستاها بروند و به مردم بگویند اگر به فلانکس رای بدهید اسلام در خطر خواهد بود و برای آنکه این خطر از اسلام دور شود به رقیب او رای بدهید. نیتجه این میشود که اکثریت مردم برعکس عمل میکنند و به کسی رای میدهند که گفته شده بود اسلام را به خطر میاندازد.
جمهوری اسلامی نوشته است: این اقدام مردم را قطعاً نمیتوان مخالفت آنان با اسلام تلقی کرد. کسانی که در انتخابات شرکت میکنند، هم به اسلام اعتقاد دارند و هم نظام جمهوری اسلامی را قبول دارند. بنابراین، برخلاف نظر آن طلاب، رای دادن را باید به معنای بیاعتمادی به روحانیت معنا کرد نه بیاعتقادی به اسلام. روحانیون باید از اظهارنظر درباره اشخاص خودداری کنند و فقط مردم را به انجام تکالیف دینی و سیاسی تشویق نمایند. منظور این نیست که این روش پسندیده باید اختصاص به جامعه مدرسین داشته باشد، تمام نهادهای حوزوی و افراد روحانی با این روش میتوانند جایگاه معنوی و هدایتی خود را در جامعه حفظ کنند و بر اعتبار آن بیفزایند.
دیدگاه تان را بنویسید