ادعای رسانه مراکشی: ریاض میزبان گفتوگوهای تهران و رباط خواهد بود
یک رسانه مراکشی مدعی شد که ریاض قرار است با حضور میانجیهای سعودی و اماراتی میزبان دور جدید گفتوگوی مقامات ایران و مراکش برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک باشد.
یک رسانه مراکشی مدعی شد که ریاض قرار است با حضور میانجیهای سعودی و اماراتی میزبان دور جدید گفتوگوی مقامات ایران و مراکش برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک باشد.
به گزارش ایسنا، رسانه مراکشی روز سهشنبه نوشت رایزنیها میان مراکش و ایران از منظر ازسرگیری روایط دیپلماتیک ۲ کشور که در ال مه ۲۰۱۸ قطع شد، ادامه دارد و ریاض میزبان دور جدیدی از گفتوگوها میان مقامات امنیتی ۲ کشور و با مشارکت میانجیهای امارات متحده عربی و عربستان سعودی خواهد بود.
وبگاه مراکشی «یابلادی» در این باره نوشت: برگزاری این دور از مذاکرات در ریاض بیانگر این است که گفتمان مراکش-ایران در مسیر درستی قرار دارد.
این رسانه چند روز پیش خبر داده بود یک فرستاده امنیتی ایرانی به همراه نمایندگانی از عربستان و امارات نشستی با همتایان مراکشی در اوایل نوامبر (ماه جاری میلادی) در رباط، پایتخت مراکش داشتهاند.
این رسانه نوشت: همچنان صحبت درباره از سرگیری روابط بین ۲ کشور زود است اما این فرستاده ایرانی شروط مراکش را به روسای خود برای بررسی و پاسخ به آن انتقال داده است. در صورتی که به درخواستهای مراکش پاسخ مثبتی داده شود، پیشبینی میشود که دیپلماتها این پیگیری این امر را بر عهده بگیرند.
«اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس خبری روز دوشنبه و در پاسخ به سوالی در مورد اخبار منتشر شده مبنی بر دیدار نماینده امنیتی ایران با مقامات مراکش در پایتخت این کشور عربی و آفریقایی و اقدامات صورت گرفته برای آغاز روابط بین ۲ کشور ایران و مراکش گفت: ایران همیشه از بهبود و گسترش روابط با کشورهای همسایه و اسلامی استقبال کرده است. تاریخچه روابط ما روشن است. ما پیشگام قطع روابط نبودهایم و بدیهی است که در راستای پیشبرد سیاست همسایگی برای بهبود روابط با کشورها بر مبنای عزت، حکمت و مصلحت و منافع ملی کشور و همچنین مصالح کشورمان، منطقه و جهان اسلام اقدام میکنیم.
رباط اول ماه مه ۲۰۱۸ روابط خود را با ایران با ادعای حمایت تهران از طریق حزبالله لبنان از جبهه پولیساریو قطع کرد؛ ادعایی که ایران، آنرا رد کرده است.
منطقه صحرای غربی از سال ۱۹۷۵ و با پایان یافتن اشغالگری اسپانیا، مورد ادعای مراکش و جبهه پولیساریو بوده که به درگیری مسلحانه میان طرفین بدل شد. این درگیریها سال ۱۹۹۱ و با امضای توافق آتشبس متوقف شد.
جبهه پولیساریو از سال ۱۹۷۳ دنبال استقلال صحرای غربی است اما مراکش این منطقه را بخشی از خاک خود میداند و تاکید دارد تنها با یک حکومت خودمختار برای پولیساریو موافق است.
دیدگاه تان را بنویسید