تحلیل سرمربی سابق تیم ملی از کشتی ایران و روسیه؛ غلامرضا محمدی: شکست دادن روسیه در مسکو بسیار ارزشمند است/ زنگ خطر به صدا درآمده/ این نقطه تاریک کشتی بود
سرمربی تیم ملی کشتی آزاد ایران در رقابت های المپیک توکیو می گوید در مسابقه بین ایران و روسیه در مسکو، روس ها هر کاری دلشان می خواست در داوری انجام دادند.
روزبه دلاور| تیم ملی کشتی آزاد کشورمان در مسابقات جام پادوبنی روسیه پس از آنکه 5 بر صفر از میزبان پرقدرتش عقب افتاد با رشادت 5 کشتیگیر دیگر توانست حریف را زمینگیر کرده و درنهایت بازی را در مجموع 5-5 مساوی کند و به دلیل امتیازشماری بیشتر برنده این رقابت لقب بگیرد.
به گزارش «اعتماد»، با این برد تیم کشتی آزاد ایران جایزه دلاری مسابقات را از آن خود کرد. شاگردان پژمان درستکار با این پیروزی روحیهبخش مقابل روسها بازهم بزرگی خود را نشان دادند، هرچند نباید منکر ضعفهایی شد که در برخی کشتیگیران مشاهده گشت.
پس از پایان کار گوششکستههای کشورمان، با غلامرضا محمدی، عنواندار سابق تیم ملی کشورمان در مسابقات مختلف که سابقه سالها هدایت تیم ملی بزرگسالان را هم در کارنامهدارد، تماس گرفتیم تا نظر وی را درخصوص عملکرد بچههای آزاد بپرسیم.
هدف از برگزاری مسابقات پادوبنی روسیه چیست؟
این دست از مسابقات خیلی میتواند به دیده شدن کشتی و کشاندن تماشاگر به سالن بازیها کمک کند و همچنینباعث ثبات و ماندگاری کشتی در المپیک میشود. هدف از برگزاری این مسابقات به این سبک و سیاق که جایزه دلاری داشته و قهرمانان جهان و المپیک میآیند شرکت میکنند این است که به زنده نگه داشتن و پویایی کشتی کمککند و با این کار کشتی قطعا طرفداران بیشتری پیدا میکند. این هدف مهم است و بحث ماندن و ماندگاری کشتی در مسابقات المپیک که از همهچیز مهمتر است. اینها اهدافی است که برای برگزاری این مسابقات درنظر گرفته میشود.
سطح مسابقات چطور بود؟
مسابقات خوبی برگزار شد و ترکیب تیم ما هم تلفیقی از با تجربهها و جوانها بود. هرچند باتجربههای ما هم پا به سنگذاشته نیستند، مثل قاسمپور و فیروزپور که جوان هستند مثل جوانترهایی که به سن امید نرسیدند مثل سینا خلیلی و مهدی یوسفی. ما رحمان عموزاد و امیرحسین زارع را هم داشتیم. این یک ترکیب خوب بود که خدا را شکر توانستیم با همین ترکیب روسها را در خاک روسیه ببریم هرچند نتیجه برایمان در اولویت نبود اما این پیروزی برای ما خوب بود. در خاک روسیه تیم روسیه را شکست دادن بسیار ارزشمند است. در کنار این، نقاط ضعفی در برخی اوزان داریم به خصوص اوزان سبک که قطعا دنبال برطرف کردن این نقاط ضعف خواهند رفت.
شکست در اوزان سبک برای تیم ملی ما تلنگر بود یا اتفاقی؟
امیرمحمد یزدانی برای اولینبار در ۷۴ کیلو یک محک جدی خورد آن هم مقابل یک حریف تراز اول دنیا یعنی سیداکوف که دارنده چندین مدال المپیک و جهان است. مشخص بود کار سخت است اما یزدانی خیلی باید چارچوب دارتر کشتی بگیرد اگر میخواهد در این وزن کشتی بگیرد و موفق شود. او قطعا نیاز دارد که بسیاری از نقاط ضعفش را پوشش دهد. نظر شخصی من این است که در وزن ۷۴کیلو کادرفنی به دنبال یک مهره قابل اعتماد است. در ۶۵ کیلو هم رحمان عموزاد قطعا باید بیش از پیش تلاش کند تا بتواند مسیر موفقیت را طی کند. قطعا حریفانش هم تلاش میکنند و زحمت میکشند. یکی از حریفان خوب او همین شامیل ممدوف است و در کنارش رقیب ژاپنی که قهرمان المپیک شد و چند چهره دیگر در این وزن هستند. در اوزان سبک زنگ خطر به صدا در آمده و باید به دنبال مهرههای قابل ارتقا و اتکا باشیم که انشاءالله بتوانیم تیم یکدستی را روانه مسابقات مهمتر ازجمله مسابقات جهانی و درنهایت المپیک ۲۰۲۸ کنیم.
امیرحسین زارع بعد از شکست در المپیک توانست با اقتدار حریف روسی را شکست دهد و ضامن پیروزی تیم کشورمان شد. به لحاظ روحی این برد تا چه حد میتواند به زارع کمک کند؟
بله. شروع خیلی خوبی برای زارع بود. در کنار امیرحسین ما یک جوان خیلی خوشقد و قامت دیگر هم داریم به نام امیررضا معصومی که خیلی به یکدیگر کمک میکنند و این رقابت در نهایت به نفع کشتی ما است. امیرحسین دارد به یک پختگی کامل میرسد و این استارتش میتواند نویدبخش روزهای خوب در آینده باشد. رقابت جذابی در سنگین وزن در کشورمان خواهیم داشت در کنارش یک باتجربه مثل مجتبی گلیج که چند ماه از میادین دور بود را هم داریم. تصمیم خوبی از جانب کادرفنی بود که یک جابهجایی انجام دادند و گلیج را در ترکیب قرار دادند. مبارزه گلیج هم خیلی توانست به تیم ما کمککند.
دوچهرهجوان هم در تیم ملی دیدیدم.
بله. در کنار باتجربهها جوانهایی مثل مهدی یوسفی که خودم او را به مسابقات قهرمانی جوانان جهان بردم و برای اولینبار هم در مسابقات برونمرزی شرکت میکرد و توانست سوم در دنیا شود را داریم. بعد به فاصله یکماه او توانست قهرمان امیدهای جهانشود و الان هم دارد بزرگی میکند. مهدی یوسفی را میتوانیم پدیده کشتی ایران بنامیم در کنار سیناخلیلی و چند جوان دیگر که مهمترین هدف بنده در کادرفنی جوانان و نونهالان و نوجوانان این است تا با حمایت فدراسیون هرچه زودتر به تیم ملی بزرگسالان برسند.
داوریها باعث اعتراض شدید کادرفنی تیم ملی شد.
بله. با توجه به میزبانی و هزینههایی که روسیه انجام داده بود خیلی دوست داشتند تیمشان موفق شود، چه در فرنگی و چه در آزاد اما این اتفاق رخ نداد. میتوانستند موضوع داوری را بهتر مدیریت کنند اما خب تحت فشار بودند و میخواستند به هرقیمتی در کشتی آزاد موفق شوند که خدا را شکر با رشادت بچهها این اتفاق نیفتاد. مشکلات داوری همیشه بوده و هست به خصوص که تیم داوری و هیات ژوری همگی روس بودند و هرکاری دوست داشتند انجام میدادند و داوری میتواند نقطه تاریک این مسابقات باشد.
دیدگاه تان را بنویسید